Полицай в схемата с нелегалния тютюн, щетите за бюджета – 3 млн. лева

Пренасял нелегалната стока с униформа, за да не бъде спрян
16 юни 2019 14:00,
41
Полицай в схемата с нелегалния тютюн, щетите за бюджета – 3 млн. лева
Снимка: архив Булфото

11 души са били обвинени за участие в организирана престъпна група с цел, производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол.

Един от обвиняемите е служител на МВР, от Дирекция "Жандармерия" към ГД "Национална полиция", посочи говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Сийка Милева.

Припомняме, че тази седмица беще разбита организирана престъпна група за незаконно производство и разпространение на тютюневи изделия.

Още по темата

"По отношение на петима от лицата беше поставена мярка "задържане под стража", за двама мярката е "домашен арест". По преценка на наблюдаващите прокурори по отношение на трима от членовете на групата беше взета мярка за неотклонение "парична гаранция", обясни Милева.

Десетима от членовете на престъпната група бяха задържани на 12 юни 2019г.

Групата е действала от 2017 г. До момента доказаната щета за държавния бюджет възлиза на 3 милиона лева невнесен акциз.
Днес ще бъде внесено искане до Специализирания наказателен съд за искането за задържане под стража и на служителят от МВР, заяви прокурор Милева, цитира "Фокус".

"Служителят на МВР беше задържан вчера при транспортирането с личния си автомобил на 30 чувала тютюн за пушене, което е над половин тон. Същият е транспортирал нарязаният тютюн за пушене в повечето случаи с униформата си, за да не бъде забелязан и спиран от колегите си", посочи говорителят на Специализираната прокуратура.

"Установени са случаи, в които той е паркирал автомобил, в който е съхранявал нарязан тютюн за пушене на паркинга на жандармерията, докато е изпълнявал служебните си задължения в качеството си на полицаи", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
4epa преди 4 години
TE NA6ITE MILIOCIONERI SA NA VSIAKADE V PRESTAPLENIATA !!!!!!!!!!!!!!!
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно е бил първи на протестите за заплати
35
1
 
3
 
! Отговори
грешка в ком 34 преди 4 години
исках да кажа защо се избира всичко да е шумно...
34
1
 
2
 
! Отговори
Има два начина преди 4 години
да се справиш с такива неща който са рядкост--ШУМНО и ТИХО--защо се избира втория и започва конфронтация --всеки да си отговори...
33
3
 
5
 
! Отговори
Държавна пропаганда преди 4 години
е това тука--настройват се умишлено с подобно коментари полицията срещу хора та и обратното--по този начин всеки мрази другите и от това печели държавата която смята полицията за най-голямата икономика и която е най големия събирач на пари--още като те спре полицая си вика аз сега ще ти кажа корумпирам ли съм къв съм *** такъв и те почва по всички членове и букви--па после тези полицай що се държат така--ами заради това дето постоянно се пише за тях.....и да иска да не те накаже пак ще те..
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАлоу, анонимника - не са само 20-те стинки нощен труд.Има допълнителна отпуска, ранно пенсиониране, 20 заплати, възможност за работа на граждански договор в МВР, безплатен достъп до МВР болница без направления и без чакане. И това са само законните. Незаконните (като тоя от снимката) няма да коментирам.И да, в България милицията я виждаме само по време на мач или когато трябва да охраняват "властта" от народа.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Същият е транспортирал нарязаният тютюн за пушене в повечето случаи с униформата си, за да не бъде забелязан и спиран от колегите си"--------------"Колегите" наказахте ли ги? Или за награда ги пенсионирахте с по 20 заплати?
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ли това част от електората на ГЕРБ. Пък може тоз жандармерист да е и на пенсия и заплата плюс хранилката. Със сигурност не е само тоз.Целото МВР плаче за основен ремонт.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тва е бе Браво на тази жандармерист, а стачкуват ли стачкуват за още пари от това МВР.Пак да им се отпуснат поне още 100 милиона.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така е в Б.лгаристан полицайчета комплексарчета
27
3
 
15
 
! Отговори
ДО 24 преди 4 години
И това ви е много, охранени шопарници, дето шкембетата ви у пода опират като седните на по нисък стол. Я погледенте колегите си от съседните страни?! Вие сте по годни за манекени или фотомодели за Родопа АД или някой винпром или свинеферма.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един обикновен милиционер от Идиотия!
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКакво е "нагли полицаЙ"?
24
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С 20 стотнки на час за изнвънреден труд - толкова! Даже и това ви е много. Смачкан, озлобен, завистлив народец!
23
6
 
11
 
! Отговори
Тинев преди 4 години
Млък бе шиб*аняци!Нали ВИЕ гласувахте за ГЕРБ!Е, нагледно се показва как се става богат в България. А вие като не можете - МЛЪК!
22
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спряха ме за колан пред блока. Държаха се като че ли са спипали голям престъпник. А вчерашните трима ,полицай от катастрофата на Златна панега, дали са били с колани?
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако 20% е данъка, в левове 3 мильона, то тази група е реализирала м/у 15 и 20 мильона лева от нелеганли цигари продавани на по-нски цени
20
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо ново под слънцето!Банкянската мутра нямаше ли до преди години фабрика за нелегални цигари?А може би и сега я има?
19
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагли полицай. Тиквена работа.
18
3
 
21
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
Спокойно, почти всеки втори в родната полиция играе на черно и е вързан поне с две три банди и точи яко комисионни! Имаме познати полицаи и го знам добре. Единият работеше в полицията в Павликени, яка контрабанда на цигари, че и ги продаваше в собственият си магазин, хванаха го, уж дела ала бала, накрая нищо...върти си бизнеса и обикаля курортите по света и у нас. Това какво му викате?! Ако тоя беше в САЩ, или в някоя нормална държава досега да е в зад решетките за доооста дълго време!