Спецакция в ДФ "Земеделие" свързана с делото на Миню Стайков

Прокуратурата и КОНПИ претърсват кабинети
Обновена: 16 юли 2019 10:35 | 16 юли 2019 10:11,
2

Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Специализираната прокуратура разследва Държавен Фонд "Земедели" във връзка с делото срещу бизнесмена Миню Стайков за злоупотерби с европейски фондове, съобщават от Апелативната специализирана прокуратура, цитирани от Агенция Фокус.

От държавното обвинение съобщават, че се претърсват кабинети на служители във фонда, както и техни адреси. Изземат се документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

Още по темата

Алкохолният бос Миню Стайков беше задържан преди време по обвинение за ръководене на организирана престъпна група за данъчни престъпления и незаконно производство на цигари.

Малко по-късно той беше обвинен и в злоупотреба с европейски средства. Според прокуратурата деца на служители на бизнесмена са регистрирали множество дружества, кандидатствали по две европрограми. Един от основните свидетели по делото е вече бившият министър на земеделието Румен Порожанов.

В края на май апелативният съд не уважи искането на Стайков да бъде пуснат заради здравословни причини и към момента той остава в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не е арестувана бившата зам и настояща евродепутатка Атидже Алиева? по нейно време са станали далаверите и тя беше ресорен зам във фонда точно по тези проекти.
1
4
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
фонд земеделие е кранчето на герб към облагодетелстване няма никакво съмнениевече мислете на изборите наесен