Джок Полфрийман остава в затвора, ще се превъзпитава още

Заседанието продължи 3 часа
Обновена: 17 юли 2019 14:20 | 17 юли 2019 12:25,
39
Джок Полфрийман остава в затвора, ще се превъзпитава още
Снимка: БулФото

Австралийският затворник Джок Полфрийман, който беше осъден от три инстанции на българския съд за убийството на Андей Монов през 2007 година, остава в затвора, съобщава 24 часа.

Той беше подал молба за промяна на присъдата му в условна и за предсрочно излизане на свобода, но магистратите от Софийски градски съд отказаха да го пуснат 6 години и 10 месеца преди изтичането на неговата 20-годишна присъда.

Заседанието продължи почти 3 часа, в които Полфрийман и неговият адвокат Калин Ангелов поискаха редица доказателства, сред които и разпити на свидетели, за да се установи, че "той се поправя достатъчно бързо и добре".

Още по темата

"Полфрийман не е лесен затворник", заяви адвокатът му и посочи, че клиентът му избухва срещу несправедливостта и корупцията в затвора. Полфрийман е и създател на първото българско затворническо сдружение, което има за цел да защитава правата на затворниците.

На обратната теза беше обаче ключовият свидетел - временният началник на Софийския затвор Десислав Трайков, който цитира данни от досието на Полфрийман за многобройно наказания през годините. Те са основно за неизпълнения на заповеди и демонстративно неподчинение.

С неясни мотиви Полфрийман си е зашил устата и е обявил гладна стачка, заяви Трайков като доказателство за незачитане на реда.

При скорошна проверка в затворническото общежитие в Казичене пък властите открили разлепени стикери с нецензурно съдържание из цялата сграда, които доказано били дело на Полфрийман.

Била намерена и карта памет, която англичанинът глътнал преди да бъде конфискувана.

Трайков разкри и че със затворника продължават да работят социални експерти и психолози.

"За 11 години не съм наказван за физическа агресия. Ако има проблем, пускам жалби. Съжалявам за смъртта на Андрей Монов, казвам съм го и преди", заяви пред съда Полфрийман, който за първи път говори български в зала.

Решението може да бъде обжалвано на втора инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 4 години
Значи е ок да заколиш човек защото е син на еди кой си. Този е убиец, независимо как се опитва да преиначи нещата. Защо е носел нож? Защо не е звъннал на полицията. Бил крайно ляв? Май просто е дошъл на лов за животи и си е мислел, че ще му се размине.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя каъто го гледам си личи че се побъркал.До края на присъдата напълно ще откачи.Но това си заслужава да знае друг път как се вади нож.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съжалявал...Тепърва ще съжаляваш, че си се родил...
30
1
 
11
 
! Отговори
СОЦИАЛИСТ преди 4 години
Защо не го използват за нужник? Само за това става един гнил капиталист.
29
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
20 год. при самозащита, надявам се да издържи още 6 г. и 10 м. И като излезе да избие цялото комунистическо семейство на лекето което уби.
28
5
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Фанаха един чуждестранен хулиган и се тренират като пред боксова круша.
27
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спомням си случая, това момче беше нападното от 15-ина дрогирани БГ-лумпенчета с цел да го оберат. Извади нож да се защитава и при самоотбрана резна гърлото на едно ле кенце.Обаче алчните му родители се опитаха да осребрят смъртта на лекенцето, което са отгледали и заведоха иск срещу мочето.
26
0
 
10
 
! Отговори
За преди 4 години
всички които не са разбрали, включително и автора на дописката, коментиращите по-долу са изяснили, че тоя е австралиец. Ако беше англичанин както оня, Майкъл Шийлдс (ако не бъркам) отдавна да са го пуснали и даже щяха да накарат държавата да му плати обезщетение!
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво значи съжалявам? Казваш съжалявам и всичко е готово. Ами да си беше живял живота на плажа вместо да се правиш на филмов герой. Сега най хубавите ти години, ще заминават зад 4 стени. Извода какъв е? Гледайте си кефа и не правете глупости. После много боли.
24
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се че се е защитил от онова *** на Монов.
23
7
 
24
 
! Отговори
Гледайте интервюто преди 4 години
Имаше едно интервю по "Ничия Земя", в която твърди, че са му скочили група от 10 - 15 надрусани и пияни младежи след мач да бият и понеже бил с червено яке буквално щели да го убият. Нещо, което той не разбирал по това време. И при самозащита убил без да иска момчето. За нещастие то се оказало син на агента от ДС и бивш депутат Христо Монов. С връзките си той задействал негови приятели съдии и те му дали най-строгата присъда: 20 г. за за предумишелно убийство, въпреки че било при самозащита.
22
4
 
16
 
! Отговори
aaa преди 4 години
Той също е бил голобрадко на 20г. когато е станал търкала, 15 vs 1. И като стана белята мишките се скриха, а близките на мъртвия побойник, искат възмездие.
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха! Този комунист ли е?! Ами организирайте ми една среща. Аз ще го превъзпитам окончателно в националсоциалист. Дори да е няколко секунди преди ***. Голям гъзар! Убил някакъв 20 г. голобрадко. *** по принцип са нагли, какво се чудите. Разбират само от бой и въже.
20
3
 
15
 
! Отговори
NANAK преди 4 години
Ничия земя - Джок Полфрийман, един австралиец в Софийския затвор
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най известния затворник .
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момчето е австралиец, ако беше англичанн вече отдавна да е забравил за случая.Англичанин беше оня дето закла един българин пред Хепи-то в Центъра.Беше доколкото си спомням от Ливърпул. След дипломатически натиск го пуснаха на втората седмица.Ама тоя е австралиец и няма кой да лобира за него.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ти харесва толкова що не си го вземеш у вас?
16
0
 
18
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Данчо, Джок е австралиец бе , не англичанин. Или то викаш няма разлика, а?
15
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един истински борбен човек и системата иска да го смачка.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Австралиец е. То за това не успяха да ни изнудят да го освободим като влизахве в ЕС.