Без номинации за главен прокурор на първото заседание на ВСС

Остават още три възможни дати за номинации
18 юли 2019 11:41,
4
Без номинации за главен прокурор на първото заседание на ВСС
Снимка: БулФото

На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за нов главен прокурор не са внесени. Това съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев, съобщава 24 часа.

Според приетия график номинации за поста на обвинител номер едно могат да се правят на четири заседания. Следващите три са насочени за 22, 25 и 29 юли.

Още по темата
Кандидати могат да издигат не по-малко от трима членове на прокурорската колегия на ВСС и министърът на правосъдието. Данаил Кирилов обаче вече публично обяви, че се отказва от правото си да предложи име.

Изборът ще се състои на 24 октомври, като за да бъде валиден са необходими 17 от общо 25 гласа на членовете на Висшия съдебен съвет. Гласуването е явно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая Костинбродска - кметица, Румен-умен - президент, и по негов избор - още по-румен прокурорин - ей, най-после живот!Червена София - ей ти на преврат! Такова от 30 години не сме виждали, ама на ви сега - ГЕРБ умрЕ!Иде *** зима - урааа!
3
0
 
0
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Къв страх, кво шубе...
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЙКО АТАНАСОВ !
1
1
 
1
 
! Отговори
няма на къде преди 4 години
Дано да няма плод-зеленчук,ти си го избра,санирането е скъпичко но е законно,чадъри за всички висши корумпета и подобни щото този път следва разпад на територията и капсулиране на елита в полите на Витоша!