Компютърът на Кристиян още не е отключен, твърди адвокатът му

Възможно е информацията да е записана по-късно, смята той
24 юли 2019 11:10,
309
Компютърът на Кристиян още не е отключен, твърди адвокатът му
Снимка: Facebook

"От прокуратурата могат да твърдят каквото си искат. Това са волни изявления. Ако са извлекли някакви данни, това е било незаконно. Необходимо е присъствие на собственика на компютъра и адвокати. Ако нещо е изтеглено, то е възможно и да бъде внесено. Възможно е тези данни да са записани на компютъра, след като той е бил иззет". Това заяви пред Нова телевизия един от адвокатите на обвиния за хакерската атака срещу сървъри на НАП Кристиян Бойков.

Още по темата
Вчера, няколко часа след като зам.-главният прокурор и кандидат за нов главен Иван Гешев обяви, че компанията-работодател на Кристиян се занимава с "киберрекет", вечерта стана ясно, че след проведена акция в офисите на фирмата е задържан и търговският й директор - Георги Янков.

Все още не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение.

Според адвокат Георги Стефанов цялата операция на властите има за цел да удари по имиджа на фирмата заради нейни конкуренти.

"Нито Кристиян, нито търговското дружество, нито адвокатите се занимават с политика. Въпросът е чисто процесуален. Никой няма отношение към стреличките, които си прехвърлят политиците", изтъкна Стефанов.

Относно информацията, че делото е поето от Специализираната прокуратура, адвокатът обясни, че според него това е опит да се повдигне обвинение за организирана престъпна група за "незнайно какво".

На въпрос защо собственикът на фирмата Иван Тодоров е в чужбина, Стефанов коментира, че това е отдавна планирано посещение.

"Собственикът на фирмата Иван Тодоров е в Канада. Той е на годишен форум на верига ресторанти. Предполагам ще се върне до края на седмицата. Това е било планирано пътуване. Човекът си пуска снимки в социалните мрежи, не се укрива", изтъкна адвокат Георги Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
Н Л О : " АДВОКАТЕ ,АДВОКАТЕ -...ИЗМЪКНИ МЕ БРАААТЕЕ " !!!!!!!!!
232
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Спомняте ли си Иванчева и адвокатите й как разправяха че са натопени и колко народ им се върза тогава. Оказа се че не невинна и получи 20 на първа инстанция."- Това не означаева , че е виновна !На следваща инстанция е възможно да я оправдаят. Затова се приема, че има вина ,само когато има присъда, на последна инстанция.Тогава вече се говори за влязла в сила присъда. Как се кандидатира за кмет на София , като по твоята логика ,сега трябва да излежава тези 20 години , а?
231
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спомняте ли си Иванчева и адвокатите й как разправяха че са натопени и колко народ им се върза тогава. Оказа се че не невинна и получи 20 на първа инстанция.
230
2
 
5
 
! Отговори
до niki преди 4 години
Декриптиране на файлове може да отнеме от час до месеци години. Предлагаш да вземат на адвоката походно легло и да си чака докато се случи? Същото е и когато намират нова улика или копаят за да намерят оръжие от извършено убийство. Не е задължително да присъства адвокат. Адвокатите се запознават в последствие.
229
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още не сме забрави супер луксозният апаратамент на Ц.Ц. на цял етаж на блок на половин цена ,къщите за гости предимно на властимащи и днес нови циркове със същите играчи ,тюрли гювера е факт !
228
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горкият Герб...какви тежки времена настанаха ....Севера дето го бяха отписали сега съвсем ще се затрие от чумата ,пишман бълг. бизнес риве че се къса че един вълшебник им иззу чащите и всичките срамотии им се гладат от цял свят ,патриотите те са най-малката грижа за Герб че се били скарани ,най-важното е на мястото на Цацаров да опънат новият чадър ,защото и от Европа сигналите не са никак добри,Къовеши дебне и тя ....
227
2
 
5
 
! Отговори
niki преди 4 години
Само дето 'доказателствата', 'намерени' на компютъра му са добити без присъствие ба адвоката му и следователно тези работи отпадат като такива.
226
0
 
5
 
! Отговори
Бисер преди 4 години
Майко мила, колко "специалисти" са коментирали. Моята версия- пуснаха момчето прекалено рано с подписка. Бас ловя че е било капан. На следващият ден то беше отново в офиса и даваше интервюта. Имало е скрити камери в офиса и са му хванали първоначалната парола. Частично отключено значи че има още крипто контейнери на диска и след като са влезли в операционната система изнесената информация звучи като да е от ".bash_history",без да са имали пряк достъп до файловете
225
9
 
6
 
! Отговори
mn преди 4 години
Забравяте за log файла, по който го хванаха, който съдържа уникални данни за всяка машина, както например е IMEI на всеки мобилен телефон. Значи, не съм специалист, може и да греша, но за да се генерира такъв файл, трябва да имаш пряк достъп до съответния лаптоп. Т.е, ако са го натопили трябва първо някой да е хакнал неговия лаптоп, за да генерира този файл, което ми се струва голям филм. Или простото обяснение, че нашия човек си е хакнал НАП-а и е сгафил при прикриването на следите.
224
1
 
6
 
! Отговори
11 преди 4 години
До привет от Германия 223И трите дати в структурата file в операционната система могат да се манипулират с елементарни програми - дата на създаване, дата на редактиране и дата на последно влизане.
223
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокоратурата много искат да декриптират диска и да "открият" доказателства. Папака Zabivol и вътре файл с опела на Пеевски. Ако много си напънат кратуните ще стане по-лошо за тях. Този диск вече няма да може да послужи като доказателство в нито един съд в света. Но те имат решение и за това. Ще съдят в собствен съд по собствени правила. Хора незнам ама това прилича някаква латино-американска диктатура вече.
222
5
 
6
 
! Отговори
прод на 1961 преди 4 години
и той подредил цифрите така: 3 0=8 . Виделите казали, ама това нищо не значи! Как? отвърнал затворникът. Вижте по-добре и разберете, че той ви се е подиграл. 3 е ***, 0=8 е мъжки полов орган. Съединете ги и ще видите посланието.
221
4
 
3
 
! Отговори
1961 преди 4 години
Хрушчов е на посещение в САЩ и Кенеди го пита как успяват в изстрелването на космическите кораби. Без много да му мисли Хрушчов поискал лист хартия и молив и казал: ще ви напиша формулата, ако можете да я разгадаете, ще успеете! И написал 11083. Цяла седмица се мъчили математици, дешифровчици на сложни шифри и какви ли други и резултатът все бил отрицателен. накрая един надзирател от много строго охраняван затвор посочил един затворник и казал: Ключът за дешифрирането е у него. виж след.пост
220
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не разбирам защо прокуратурата си хабви големият капацитет като до тези данни цял сват е имал достъп, в продължение на години.това или фалшиви новини, или наистина работата е мн зле.
219
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не могат да го отворят от страх, че ако го направят нищо няма да разберат, и резила ще е по голям
218
3
 
5
 
! Отговори
мушмул преди 4 години
НАП невинни, хакера хак
217
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама въобще не ме интересува какво говорят адвокатите му . Пиша защото не приемам да настройват обществото ,чрез медиите за това кой е виновен и кой не. Компютърните дела са много сложни , не са като да осъдиш някой кокошкар. Всичко може да се манипулира ,дори и дати на файлове , а това дава повод да се оспорва. Не случайно измислиха електрония подпис и така наречения Timestamp ,за удостоверяване на съдържание и дати на документи. Няма да стане само с обосновани преположения .
216
9
 
7
 
! Отговори
бай Ставри преди 4 години
И Кристиянчо и шефа щом са близкище ги сложа в му в една килияпонеже съм строг, но справедливбай СтавриЦентрален ГрадскиЮжното крило
215
19
 
15
 
! Отговори
VVV преди 4 години
До 226 - Аз пък ще умра да се смея с тези адвокати на Кристиянчо, които, както се оказва, не са чели НПК. Стефанов тази сутрин направо изби рибата със своите бисери. Освен това са страшни фантазьори. Кристиянчо обучавал ГДБОП. Дръжки обучавал. Бил на една конференция с тези от ГДБОП и значи ги "обучавал", хаха. Цяла нощ разследващите притискали Кристиянчо да признае вина - пак цитирам адвокатите. Още малко да кажат, че и ток са му пускали, и с камшик са го били. Наглеци безподобни.
214
6
 
16
 
! Отговори
Ммдаа преди 4 години
Младежа просто..е забравил паролата!! Никой не може да обвинен,че забравя..нали!!.що не викнат да им помага ЦЦ? Нали навремето бе постъпил в изчисл. Център на МВР - като..шофьор!!!.младежа да го накажат да напише 100 пъти..Боко е гениален! Едно време ги караха да пишат 100 пъти отче наш!!.. сега.отец, светец..е ТОЙ!!.а бе габриел- неделчева..да го отключи..цял комисар от ходжи димово..еврокомплексар..