Прокуратурата с две обвинения за пожара на "Струма"

Те са срещу собственика на депото за отпадъци
Обновена: 19 авг 2019 21:48 | 19 авг 2019 17:30, Красимир Ангелов
10
Прокуратурата с две обвинения за пожара на "Струма"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Окръжната прокуратура в Кюстендил е повдигнала две обвинения на собственика на фирмата, която управлявала запалилото се депо за отпадъци в района на автомагистрала "Струма", съобщиха на съвместен брифинг говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова и окръжният прокурор на Кюстендил Камелия Стефанова.

Още по темата
Наложената мярка за неотклонение е "парична гаранция" от 5000 лева.

Кольо Илиев ще отговаря за престъпление против околната среда и за увреждане на съоръжението. Ако бъде принат за виновен, санкцията предвидена по закон е от 2 до 8 години затвор.

"Кръгът на обвиняемите лица е възможно да се разшири с оглед на поставените от Окръжна прокуратура - Кюстендил други линии за разследване. Ние ще проверим и дейността на всички контролни органи, които са ангажирани с упражняването на контролни функции по закона за управление на отпадъците", заяви Стефанова, цитирана от БТА.

Говорителят на главния прокурор Арнаудова каза, че има предписание от РИОСВ - Перник от 23 май 2019 година за премахване на отпадъците от мястото където са. "Срокът е изтекъл 14 дни преди пожара", допълни Арнаудова.

Както е известно пожарът доведе до щети по конструкцията на едно от съоръженията на автомагистрала "Струма" и временно затваряне на 10-км участък от нея за ремонтни дейности и пренасочване на целия трафик в посока София - Кулата и обратно по обходен маршрут край град Дупница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди десетина години тотално се разкопаваха банкетите за поставяне на кабели. Нямаше кой да им каже , че в серветутът на пътя никой няма право да прави каквото и да е. Ако сега при ремонт се скъса такъв кабел, държавата( Пътната агенция )трябва да плати на кабелджията дето се настанил е имота и ( банкета на пътя)!
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата е я тотален провал ..... Нито една институция не работи нормално.
7
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо му няма на моста. Нарочно го затвориха за да не ходят хората в Гърция
6
0
 
38
 
! Отговори
Ми преди 4 години
Проверете и пожарникарите, бе. Що не са гасили както трябва за такъв значим обект. След три часа гасене с две поливачки от 20 метра ще само можеш да изгасиш на дедо ми фаса.
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...Ние ще проверим и дейността на всички контролни органи, които са ангажирани с упражняването на контролни функции по закона за управление на отпадъците..."--------У нас само ЗУО-то ли работи? Що ли се сещам за една друга агенция, дето на хартия отговаря за пътищата.Те знаели ли са и ако да, каква са я свършили от пуска на магистралата насам? Или ако не, поне да бяха писали на винетката, че гражданинът-водач е длъжен да знае всичко и немедленно да информира, иначе ще го бръснат на сухо...
4
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно пръскачките за вода са били хакнати и не са сработили.
3
5
 
40
 
! Отговори
гошо тъпото преди 4 години
ПОД МОСТОВЕТЕ НАВСЯКЪДЕ Е ЗАБРАНЕНО ДА ИМА ОТПАДЪЦИ И ДРУГИ ПРЕДМЕТИ ЗА ДА НЕ ВЗРИВЯТ КОГАТО МИНАВА БОКО А ТУКА ЦЯЛ СКЛАД ТОВА ПРИ ТОШО НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ.
2
1
 
42
 
! Отговори
Жо преди 4 години
АБЕ, ЩО ТАКА, говорителят на Главния прокурор отново е Румяна?По едно време Гешoff беше иззел тази функция.
1
0
 
47
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Много, много не вЕрвам, но дано този път виновния си плати, а не като всеки друг път досега.