Бабата на Кристин срещу лекарите: Прегледано ли е детето?

Според бабата - преглед не е имало
20 авг 2019 14:30,
279
Бабата на Кристин срещу лекарите: Прегледано ли е детето?
Снимка: БулФото

Лекарят, транспортитал 7-годишната Кристин, която беше зверски убита от 21-годишния Мартин Трифонов, разказа пред bTV, че бабата на момиченцето не му е позволила да направи адекватен преглед.

Д-р Недко Димитров признава, че е оставил детето само с баба си и се качил при шофьора на линейката, но обяснява това само с поведението на близките.

Още по темата

По думите му, в четвъртък след сигнал на тел. 112, той и екипът тръгнали веднага, а на мястото вече ги чакали близките и полицаите. Той започнал прегледа на момиченцето, но бабата му попречила.

"При това положение аз нито мога да продължа прегледа, понеже нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска. При това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение, да го изведа оттам и казах:"Добре, тогава ще останеш с нас", разказва своящта версия Д-р Димитров.

На обратното мнение обаче е бабата на Кристин. Според нея преглед въобще не е имало, а лекарят е стоял безучастен.

"Той не се наведе, дори не си пусна чантата, да измери пулса, да й сложи маска кислородна, да й сложи система, нищо, нищо. Линейката, в която пътувах сама за болницата и исках помощ, виках, но никой, никой не се отзова, не знам дали са ме чували", споделя Милка Георгиева.

Д-р Димитров обаче твърди, че ако е останал отзад е щял пак да провокира бабата  да "започне цирковете".

"Аз нямам достъп до детето, не може да се направи нищо, при това положение с това кървене нищо не може да се направи дори в спокойна обстановка. Специално за кървенето, което ме притесняваше най-много и деформацията на черепа и гърдите", казва той и допълва, че не е могъл насила да изхвърли бабата, защото е незаконно.

Лекарят вече е написал обяснение, което ще бъде изпратено до здравното министерство. Ако има нарушения, наказанията са от мъмрене до дисциплинарно наказание.

Междувременно от ресорното ведомство обявиха, че вече се извършва пълна провека на Спешния център, заради случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Сигурно вече някой го е написал, но да попитам и аз, бабата ще бъде ли съдена, че е оставила 8 г. дете без надзор, самичка да отиде до магазина за сладолед?
213
3
 
6
 
! Отговори
Волов преди 4 години
Бабата е направила всичко което е по силите и да го довърши, иначе знае, че няма кеш.!.
212
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за детенцето и че е умряло по тоя ужасен начин! Това е проблем на държавната и на ширещата се престъпност и безнаказаност. Всичко останало са особености на етноса - педофилия, чувството за безнаказаност и това че за всичко другите са им виновни!
211
1
 
10
 
! Отговори
Alice преди 4 години
Извинявам се за поста предварително, защото на някой може да му не хареса. Напълно съчувствам на родителите, заради този кошмар. Но искам някой да ги попита, преди да съдят лекарите, къде бяха те и защо детето е било само. По нашите закони едно 7 годишно дете трябва да е с възрастен придружител, дори и да живее на село. Кой ще попита за родителската отговорност? Има един такъв проблем, нарича се занижен родителски контрол.
210
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учудва ме факта, че роднините на убитото по толкова ужасяващ начин дете се нахвърлят върху лекаря, за убиеца - нито дума! В крайна сметка бабата и дядото също имат вина за случилото се - оставили са детето без надзор и за съжаление това е фатално.
209
9
 
1
 
! Отговори
До 238 преди 4 години
Абе направо хич да не се качваше на линейката,да не губи време,шофьора е достатъчен.Отнемане на лекарските права и съд до дупка-ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ
208
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО ИСКА ДА СЕ ИЗБИЯТ ДИВИТЕ *** И СВИНЕТЕ В МАЛКИ И СРЕДНИ ФЕРМИ, И ДА СЪЗДАДЕ КАРТЕЛ НА ЕДРИТЕ СВИНЕВЪДИ, КОИТО ДА НИ ДИКТУВАТ ЦЕНИ И ЛОШО КАЧЕСТВО НА МЕСОТО?ЗАЩО БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА В ИНТЕРЕС НА НЯКОЛКО СВИНСКИ ОЛИГАРХА?Това в стопанството не е огнище ново, а нова жертва от старото огнище. Какво ЛЪЖАТ. КАКВО РАЗДУХВАТ ИСТЕРИЯ С ЧУМАТА, АЙДЕ ДА СЕ ЗАКРИВАТ ДЕСЕТТИ СВИНЯРНИКА НА ОЛИГАРХИЯТА И ЧУМАТА ЩЕ СЕ МАХНЕ!!!!Какъв е тоя ловен сезон от септември до април, мутри???Прочети още на: https://dnes.bg/stranata/2019/08/21/zaloviha-gligan-v-kapan-na-vitosha
207
1
 
9
 
! Отговори
Леле мале преди 4 години
Този лекар дори и да беше мерил пулс,температура или кръвното на детето или да го беше преслушвал,само е щял да загуби ценно време,като в случая единственото нещо,което би я спасило е незабавното транспортиране до специализиран център предвид това,което е видял-тежки травми с деформация на череп и гръден кош. И това са се и опитали да направят. Тая баба заслужава никой лекар повече да не я погледне заради тия злостни и ненужни нападки.
206
5
 
9
 
! Отговори
Х преди 4 години
Лекаря не е действал като професионалист а като ,че ли това е било обиконовен случай.,т,ой трябвало да каже на полицаите да отстранят бабата от детето и да си свърши работата както трябва.Той е професионалиста и той трябвало да поеме и ръководи положението.Може наистина ленейката да не била оборудвана за случая ,но той трябвало при транспортирането да е при пациента и да даде всичко от себе си с наличната техника и лекарства с които е разполагал.
205
0
 
7
 
! Отговори
Преглед... преди 4 години
.. не е имало? А имало ли е баба, която не е допуснала лекаря да прегледа внучката й?
204
0
 
2
 
! Отговори
КОЗЛОДУЙ преди 4 години
До Анонимен СЛУЧАЯ Е ОТ ЧИЛТЬН БРИТАНИЯ БОГ ДА ГО ПРОСТИ НО НЕЕ ТРЯБВАЛО ДА СЕ САМОУБИВА ГРХОТА Е
203
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно какво може да направи един лекар с едни слушалки в една разнебитена линейка с дете на 7 години с много тежка черепно мозъчна травма .--------Трябва да седи до детето и да му оказва първа помощ, доколкото може.
202
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаш ли си на представа колко случая има на доктори отишли в Маалата да спасяват човешки живот на пострадали там и БИТИ ЖЕСТОКО ИЛИ ГОНЕНИ------- В този случай не е отишъл в маала и не имало купища роднини. Този индивид е за съд.
201
7
 
6
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Лекарят е неадекватен,неизпълнение на служебните си задължения.Няма място като лекар,уволнение и съд.Безполезен доказано,утре ще направи същото.
200
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Донон.Ще коментирам за онази новина с 13годишшното момче което се е самоубило заради момиче,комунтирвам тази новина тук защото под оная статия нямаше коментари. Заради един глупчо и то не от българия,забраняват WhatsApp на всички под 16годишни!Ами то има и свестни деца които няма и да си го помислят.Къде са били родителите му!да не говорим че той е само на 13,а те се влюбват и разлюбват в много!да не си е помислил че това е първата му любов!Не е честно да наказват и другите,без приложението!!
199
1
 
2
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙ До и сега е така. В Спешна помощ положението с кадрите е трагично и няма да се подобри скоро !
198
0
 
2
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До томи ***.
197
1
 
12
 
! Отговори
Темидор преди 4 години
До томиСигурно си бил в кома последните 20 години . Имаш ли си на представа колко случая има на доктори отишли в Маалата да спасяват човешки живот на пострадали там и БИТИ ЖЕСТОКО ИЛИ ГОНЕНИ от такива крещящи и викащи роднини и съседи на нападателя или жертвата ? Все докторите им били виновни че са се сбили след препиване или "роднински бой" или делба на нещо си . И НИКОГА ТЕХНИТЕ от същата боя . Мислиш ли че сега е било по различно ? Посрещнали са учтво доктора ? Помогнали са му?
196
1
 
14
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН ЩЕ ТЬРЦИТЕ ДОКТОРИ С СВЕЩ СЬС СВЕЩ
195
1
 
13
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
А КОЙ БИЕ ЛЕКАРИТЕ КОЙ ЕТНОС А ИНАЧЕ БОГ ДА ПРОСТИ ДЕТЕНЦЕТО НО БАБАТА ИСКА ДА ИСКАРА ГРЕШНИ ДИВИДЕНТИ С ТРАГЕДИЯТА С ВНУЧКА Й