Мъжът на убитата Виктория Маринова с призив към властта

Можеха ли да се предотвратят убийствата?
Обновена: 20 авг 2019 14:11 | 20 авг 2019 13:55,
76
Мъжът на убитата Виктория Маринова с призив към властта
Снимка: БулФото

Искам да кажа на обществото - да накараме властта да направи така, щото тези неща повече да не се случват. Това поиска съпругът на убитата в края на миналата година телевизионна водеща Виктория Маринова по повод безпрецентната вълна от брутални убийства, които заляха страната през последната седмица.

Още по темата

Свилен Максимов е убеден, че освен предприетите законодателни промени, е нужно да се работи върху интеграцията и възпитанието на тези хора (бел.ред. - убийците), защото наказанието е постфактум и трагедиите вече са се случили.

"Трябва да мислим за нашите деца в дългосрочен план. Това нещо ще продължи да се случва, а не трябва", категоричен е Максимов пред Нова тв.

Конкретните законодателни промени, за които говори съпругът на Виктория Маринова пък са свързани с отпадането на съкратеното съдебно следствие. Чрез него, ако обвинените се признаят за виновни и не се извършват допълнителни разпити на обвиняеми, свидетели и експерти,  присъдата може да бъде стопена с до 1/3 от цялото време на наказанието. Именно от тази възможност се възползва и Северин Красимиров - 21-годишният мъж, който уби Виктория Маринова. Така неговата присъда беше намалена и той ще лежи 30 години в затвора. Отпадането на тази мярка беше подкрепена и от някои политически партии през последната седмица.

"Абсолютно подкрепям отпадането на съкратеното съдебно следствие. Ние сме длъжно да го направим. Това е краткосрочна мярка и е задължителна", обясни Максимов.

През май той представи набор от законодателни промени пред народните представители.

"Резултат от срещата имаше, но за съжаление нещата не са финализирани. Ако тези промени бъдат приети, близките ще усетят справедливост, но болката си остава", разказа той.

Междувременно стана ясно, че роднини на жертви от подобни престъпления и от други градове заявиха, че са готови да направят подписка с искане промените да влязат в сила. Вероятно тя ще бъде внесена в Народното събрание през септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Мъжът? Защо отново лъжете, толкова плоско при положение, че са разведени?
58
0
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
НЯМА ТАКАВА ДЬРЖАВА
57
0
 
14
 
! Отговори
Rusty nayl преди 4 години
Тая съкратена процедура за тежки престъпления не трябва да важи.ако е за кражба на кокошка съм съгласен, но за гавра и изнасилване на МАЛОЛЕТЕН .убиство по особено жесток начин ....този закон е позор и срамота .Изопщо за обиство гавра и изнасилване закона трябва да се налага с цялата си тежест макар че и тя е малка.трябва да е както в държавата на ДЕМОКРАЦИЯТА (САЩ) за всяко провинение се съди поотделно и накрая се събират годините......там има и смъртни пресъди за тежки случаи като тея
56
1
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
А ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО Е ПО СЕЛАТА УЖАС РОМИ БИЯТ ИЗНАСИЛВАТ БАБИ ЗА 5 ЛЕВА РОМИ ИЗНАСИЛВАТ ЖЕНИ А ИМА РОМИ ОТВЛИЧАТ МОМИЧЕТА С ЦЕЛ ПРОСТИТУЦИЯ ЗАТВАРЯТ ГИ УМАХАЛАТА И СЕ ГАВРЯТ ИЗНАСИЛВАТ ПОМНИТЕ ЛИ СЛУЧАЯ В ПАЗАРДЖИК С АРЛИН АНТОНОВ КОГАТО ВЛЕЗНАХА В ТОКАЙТО НЯМА ЧОЧОЛУ
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нещата са ясниАко властта ( бидейки засегната от изследванията на Виктория Маринова) е искала да убие тази журналистка, едва ли щеше да използва *** да я изнасили и убие. Щеше да почине като Политовская - с един или няколко куршума и то у дома, а не в градинката или пътеката за бягане. Иначе Бог да прости Виктория Маринова. Северин заслужава доживотен затвор и това трябва да е така, защото той изнасили и убил НЕПОЗНАТА за него жена, а не защото жертвата е журналистка.
54
4
 
4
 
! Отговори
Нещата са ясни преди 4 години
Разследване за корупция и случайна смърт. Жалко е че, народът е манипулиран от корумпираните медий и властта
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙ Справедливост, обществен отзвук и подкрепа и съчувствие ще има само за Виктория Маринова, понеже е журналистка, но за другите жени, които не са журналистки, и които са също жертви - изнасилени и убивани от ***, справедливост за тях няма, нали? Или жените, които трябва д абъдат изнасилвани и убивани трябв ада са стари жени от селата и млади жени студентки, но не и жени журналистки? Иначе като цяло има журналистки, които си просят шамарите и такова престъпление.
52
0
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
СЕВЕРИН КРАСИМИРОВ МУ Е ИМЕТО КОЙТО ИСКА СПРАВКА В ГУГЬЛ
51
1
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ТОЯ СЕВЕРИН КРАСИМИРОВ НЕЕ ИМАЛ ГАДЖЕ ТОЙ СЕЕ ДРУСАЛ С КРИСТАЛИ ВИД ДРОГА МНОГО АГРЕСИВЕН БИЛ ОБИЧА ДА УДРЯ ГЛАВИЧКА ИМА ДВЕ СЕСТРИ КАТО НЕГО С ОЛИГОФРЕНИЯ ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО Е ТАКА МИ МАЙКА МУ И БАЩА МУ СА ПЬРВИ БРАТОВЧЕДИ БАЩА МУ СЕОБЕСИЛ В ЗАТВОРА ИНФО ЗАТОЗИ СЛУЧАЙ ИМА В ИНТЕРНЕТ ПОТЬРСЕТЕСИ ПИШЕТЕВ ГУГЬЛ КРАСИМИР СЕВЕРИНОВ И ГСЕВЕРИНКРАСИМИРОВ
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще цитирам един много разумен коментар по тази тема ( като цяло) относно Виктория Маринова и нейният убиец и изнаислвач Северин Красимиров:" Каква изненада, била тривиално убита от разбеснял се ром. Щото видиш ли не е нормално ромите да убиват и изнасилват журналисти. Тази роля е запазена за нещастните бабички пенсионерки по селата ( както и за момиченца, и за студентките и младите жени - бел.моя). Ето обаче че се случи на една от гилдията която защитава ромите. Никой не е в безопасност.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙМисля, че вече е прекалено да се говори по тази тема. Не че честно спрямо другите жертви на изнасилване и убийство жени, които НЕ са журналистки. Или изнасилванията и убийствата трябва да бъдат само за бабите на село или за пък студентките и други млади жени?
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали убийството на Виктория Маринова е поръчково или не, не можем да кажем и не сме прави да обвиняваме властта, но едно е налице, че има жертва ( жена), която е изнасилена и убита от непознат ( в случая ***). Законът за такива жестоки случаи трябва да бъде справедлив - изнасилвачът убиец да бъде в затвора без право на замяна и без значение каква е жертвата жена. Не е честно да се иска справедлива присъда за убиеца само заради журналистката Виктория, а да се небрежи за другите жени
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙИ друго обствоятелство : Каквото и да е говорила журналистката Виктория Маринов,а каквито и журналистически предавания и изследвания да е правила, това пак НЕ е причина тя да бъде изнасилена и убита по жесток начин. Законът трябва да дава доживотен затвор или смъртно наказание на насилника и убиеца на жената, независимо каква е жертвата жена - било то журналистка или не.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙСеверин Красимиров е имал приятелка,гадже. Като е имал приятелка и е искал секс защо е изнасилил и убил Виктория Маринова, като при положение, че Северин е могъл да прави секс колкото си поиска с приятелката си? Каквото и да се говори по тази тема, налице е обстоятелството:- Изнасилена и убита жена без повод и без причина от непознат , без жертвата да е познавала изнасилвача. Изнасилвача и убиеца също не е познавал Виктория Маринова. Жертвата НЕ е дала повод
45
1
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
УБИЕЦА Е СЕВЕРИН КРАСИМИРОВ
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баш съпругът е убиеца.
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако жертвата не беше журналистка и ако не се беше разшумяло толкова по Европа, щяха на убиеца и изнасилвача дадат 3 години условно.
42
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бившият на Виктория Маринова : " Искам този народ да се промени"Тоя май обвинява българския народ, Българската Държава и кой ли не за тъжния случай и за това, че той и Викито Маринова не се разбирали като мъж и жена. Този да гледа себе си и жена си, и да се променя, после другите.Тоя и Викито Маринова себе си не са искали да се променят за добро, а ще карат всички българи да се променят, като последните са задължени винаги да им съчувстват, нищо че той и Викито имат вина за отношенията си.
41
12
 
9
 
! Отговори
Пфф смешник преди 4 години
Тоя уреди убийството на бившата си и вече не иска други да правят като него. Голям радетел се пише ама що си купи самолет за бягство? Щото не е предполагал че ще се размине толкова евтино затова. Ако сте виждали новия приятел на журналистката ще ви стане ясно че милионерчето я е поръчал щото е комплексар. Пи.шлето му е малко.
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КарилДа, но не заради това, че жената жертва е просто журналистката Виктория Маринова. Смъртно наказание трябва да има за изнасилвачи и убийци на жени ( независимо на каква възраст и положение), педофили и сводници ( било то мъже или жени сводници)