Миню Стайков остава в ареста, нае си адвоката на Платини

Здравето на бизнесмена се влошавало
22 авг 2019 13:05,
7
Миню Стайков остава в ареста, нае си адвоката на Платини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пореден път спецапелативният съд отказа да пусне от ареста бизнесмена Миню Стайков, предава БТА. Той иска да бъде освободен, за да се лекува.

Още по темата

"След психиатрично изследване на Стайков станало ясно, че той се влошава", каза адвокатката му и поиска специална експертиза, която да установи дали той може са продължи да стои там, защото е задържан повече от година.

Това довело до симптоми на депресия и мисли на безнадеждност. Съдът обаче й отказа.

Прокуратурата твърди, че Стайков правел опити да натиска свидетели да не говорят по разследването. Той пък обясни, че го изнудвали за цигари, за да кажат истината, че е зле здравословно.

"Искам да бъда освободен, защото ми трябва рехабилитация. И тъй като става дума за счетоводство и експертизи, които са направени, няма с какво да попреча", каза Стайков.

В съдебната зала стана ясно, че разследването срещу него е удължено с още два месеца - до средата на септември. В същото време, вчера на Стайков били предявени по-прецизни обвинения, имало и нови разпити.

Стайков ползва за защитник адвоката на бившия шеф на УЕФА Мишел Платини - Винсент Солари. Той обаче не се яви в съдебната зала днес.
 
Решението на съда, според което Стайков може да извърши ново престъпление, е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
15
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Здрави, яки момчета, с дебели вратове, дето бичат по 8 часа във фитнеса на по 20 години също внезапно се разболяват от тежки болести като се задържат за по-дълго в ареста. Ще кажеш, че арестите са най-големите развъдници на зарази и тежки болести :)))
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като излезе навън ще се оправи ли? Значи не е болен. Един болен човек няма да иска да излезе навън и ще му е все едно дали е вън или вътре в затвора. Извод: Здрав.
3
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавите бухалки са безмилостни! Трябва да се целува ръка на Кръстника и да се прехвърлят всички активи на посочени от Него лица...
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"След психиатрично изследване на Стайков станало ясно, че той се влошава"Адвокатски български - аз нищо не разбира!
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиция и прокуратура ги чака яко опърдяване на кочана.Вежливия лос - ВКС ще им го набие до топките