Мъж се пенсионирал с фалшиви документи, съдът му даде 3 г.

Присъдата може да се обжалва пред Окръжния съд в Кюстендил
16 сеп 2019 17:07, Анисия Иванова
14
Мъж се пенсионирал с фалшиви документи, съдът му даде 3 г.
Снимка: Булфото

Районният съд в Кюстендил присъди наказание от три години "лишаване от свобода" за мъж от Бобов дол, изпълнението на което се отлага с петгодишен изпитателен срок. Той е осъден за документна измама.

59-годишният мъж е използвал пред Териториалното поделение на НОИ в Кюстендил неистински официален документ за пенсиониране, за стаж като подземен работник в мина, съобщиха от Районния съд.

За периода от март 2012 г. до март 2017 г. мъжът получил без правно основание 16 270,41 лева.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжния съд в Кюстендил в 15-дневен срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
"271 левчета и 17 стинки пенцийка за работа в мина." - това не е пенсията за работа в мина, а разликата между парите които би следвало реално да получи и това което е получил след като е представил фалшивия документ. Примерно, ако е трябвало да взема пенсия от 300 лв, е взел пенсия от 571,17. Мисли малко преди да пишеш. А като гледам колко хора са ти сложили + без да се замислят над думите ти, става пределно ясно колко е умен "материала".
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбойничеството в България пристигна с армията на СССР. Тия русофили днешните не се интересуват от тоя факт. Началото на ограбения фонд на пенсионерите се извърши 1948г. Хиляди частни фирми си плащаха с марки в книжките си ца пенсия. Хиляди фермери , земеделци с идването на колхозите. Започнаха от нулата отново 1948г. На майка ми НОЙ не зачете книжката с поставените марки. Така годините от тоя труд.не се изплати . Модела на разбойничество дойде от Изток.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някъде води ли се отчет колко човека имат реален трудов стаж, но не могат да докажат част от него, защото липсват документи и това не е по тяхна вина?То не бяха изгубени архиви, наводнени мазета и не знам още какво ...Но когато заловят един *** със спорни документи, това става новина с национално значение.
7
1
 
6
 
! Отговори
Брат*чед на @й дука преди 4 години
Защо бе,КостУФ,бре @й дук,защо докара ни до тук!?
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едни печатат бюлетини, други фалшив ТЕЛК, за пенсия пред НОИ. На определени фирми им печата бонове за храна. Всичко може в Кюстендил. БСП е силно.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се прочете за фалшива напечатани листа. Сещам се за Кюстендилската М. Манолова.
4
0
 
21
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
А от тия с фалшивите ТЕЛК-ове колко осъдихте, бе?
3
0
 
23
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
А шефчето на НОИ в Силистра кво го направихте,ба !!!???
2
0
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Почти 1 500 000 човека в България са с Фалшиви пенсии .Да видим след гратисния период през 2023 колко човека ще се пенсионират редовно , с плащане в НОИ . Всички които реват че са им ниски пенсиите и техните алкохолици внуци нямат и лев внесени в НОИ .
1
0
 
17
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
A защо е осъден УСЛОВНО ? Възстановил е до стотинка взетото с измама ? Покрил е разходите по делото и разследването на полиция и данъчни ? Или съдията се е "смилил" над измамника ... щото тия пари не са били извадени от неговия джоб ......