Обрат по делото Арабаджиева или добре познат сценарий?

Данъчните престъпления са трудни за доказване
19 сеп 2019 08:48,
26
Обрат по делото Арабаджиева или добре познат сценарий?
Снимка: архив Булфото

Специализираният наказателен съд изпрати Маринела Арабаджиева под домашен арест заради медицинската експертиза за влошеното й здравословно състояние. Според експерта по сигурност Тихомир Безлов обаче това не е обрат по делото.

Той посочи, че това е познат сценарий, когато обвиняеми по знакови дела се опитват да излязат от ареста по медицински причини. Пример за това са и Миню Стайков, и Митьо Очите.

Още по темата

"Не може обаче да говорим за обрат по делото. Това е само мярка за неотклонение”, отсече Безлов пред bTV.

Все още не е ясно дали прокуратурата ще обжалва решението на съда.

Бизнес семейството Арабаджиеви беше обявено за издирване през септември 2018 година - след акцията на прокуратурата в хотелите "Маринела" и "Марица". Арабаджиеви бяха разследвани за данъчни престъпления и пране на пари.

При претърсванията бяха открити над 10 милиона лева в кутии за обувки, куфари и сейфове. Запор беше наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева в Пловдив, София и село Свежен.

Двамата съпрузи бяха обявени за издирване с европейска заповед за арест и през Интерпол. Задържан и обвинен тогава беше и синът на Арабаджиеви – Вълчо. 21-годишният студент е обвинен за участие в престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления.

"Данъчните престъпления се доказват изключително трудно", смята Безлов и отбеляза, че обикновено изгарят хората в низините на веригата, но тези по върховете остават недосегаеми. Той припомни подобни дела срещу Христо Ковачки и Гриша Ганчев, които не са били успешни.

Експертът обаче не се ангажира да прогнозира какъв ще бъде изхода от делото срещу Арабаджиеви, защото „не знаем с какви доказателства разполага обвинението”, но доказването на произхода на откритите пари е много трудно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Митьо Очите пък не пишете.Той е единствения с истинска причина да иска да излезе навън, сега ще ходи там дето го гърмяха да си търси другата топка и да я замрази в криогенна камера, че като нуката напредне достатъчно, да му я размразят и пришият отново.Вече си представихте нали.Става 7345, размразяват Митьо и единия му та.ш.ак и почва да си го вее в бъдещето отново.Направо е нещо като ги екологичен терминатор сега като го замразят и ще каже ай уилл бе бак.Абе в България вече е пълна комедия.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде поредния мафиот рязко му се влоши в пандела здравето получи може би я хемороиди, я ишиас или дискова херния и е време да го върнем да си гледа кефа в луксозния апартамент.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утешихте ли се един друг гербавите поклонници на Великата Тиква?Така е, не е виновна тя за нищо и цялата е в бяло!Президентът създаде тая тиквена реалност.Ех,....хубавци...
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ССВ Русия даже не се доказват! Просто лежиш в тюрмата .
20
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Loyko 20Прав сте, но като плюеш Бойко, 1. печелиш лайковете на другите два трола и трошица от гранта на медийката; 2. нищо не работиш, затова пък декларираш гръмко собствената си простотия; 3. подвеждаш още двама-трима ид..ота, които ще гласуват за бъдещия ти палач.Е, как да не плюеш Бойко, като можеш да закопаш още няколко ***..та да лазят на твоето дередже?
19
11
 
7
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Няма значение за какво е статията.Важното е да се плюе Бойко Борисов....*** народ сме били ...и просто не сме се променили.
18
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Твоят "Тиквун" няма нищо общо - за разлика от твоя пРезидент той си има работа, Прокуратурата гони комуно-олигархичните спонсори с куфарчетата, а СЪДЪТ (слуги на Лозьо Панов и Цецо Васильов) ги пуска да се церят нейде из Южна Африка, например.И вместо да вземеш 50-те левчета от поредния ***-грантаджийски протест или надница, вземи да се изнесеш към Германия или Венецуела - и в двата случая ще си просяк, както впрочем и тук с настоящия си занаят и квалификация като на омбудсман.
17
1
 
28
 
! Отговори
СС преди 4 години
Много интересно как тук данъчните престъпления се доказват трудно, а в САЩ още преди 80 години опандизиха Ал Капоне точно по такива обвинения?! :) :)
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като си платят колкото трябва, ще ги пуснат и двамата. Явно нещо са се заинатили и не дават.
15
2
 
20
 
! Отговори
Откакто преди 4 години
приеха че е законно бизнеса да спонсорира партиите тези неща ще си станат нещо нормално. Още като прибраха сина им в ареста си беше ясно че става дума за изнудване.
14
1
 
19
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Дайте СМС за помощи.Може да има нужда жената от лечение на Хаваи.
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ще ги изтръска ще им остави няколко залъка, ще им земе хотелите и ще ги пусне да си ходят!
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ейй как може бе! Как може да са ни толкова болнави мафиотите :)
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някоя кутия за обувки е останала ненамерена и са я пуснали да я търси.
10
1
 
35
 
! Отговори
Бобчо преди 4 години
Пилците се броят на есен или както казваше един мой познат - не бройте арестите, а бройте присъдите.
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
забравили са хорицата на кого трябва да платят сега им го припомнят, споко ще се откурят но ще запомнят урока и ще снясят вече рудоно КЪДЕТО ТРЯБВА!!!!
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите са били за Боко, само, че не са му ги дали и той е пуснал бухалката Гешев да се разправи с тях.
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до ХаНяма изненадани, прокуратурата пак излезна по-голям бандит от бандита. Да живее Бокористан...
6
2
 
27
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Някой изненадан?
5
1
 
40
 
! Отговори
roki преди 4 години
Докато крадат и харчат пари са в перфектно здраве.....после инвалиди с неизлечими болести.