Спецпрокуратурата протестира мярката на Арабаджиева

Тя сама е отказала лечение, мотивира се обвинението
11
Спецпрокуратурата протестира мярката на Арабаджиева
Снимка: архив, БулФото

Специализираната прокуратура протестира изменението на мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева, обвинена за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура.

Още по темата

Спецсъдът промени вчера мярката й от "задържане под стража“ в "домашен арест".

Съдебният състав прие, че е налице обосновано предположение Арабаджиева да е извършила престъпленията, за които са й предявени обвинения, както и че опасностите да се укрие и да извърши друго престъпление, са налице. Определението си за изменение на мярката първоинстанционният съд мотивира единствено с влошеното ѝ здравословно състояние.

Днес Специализираната прокуратура внесе в съда протест срещу въпросното определение. Мотивите на прокуратурата за това са, че резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Арабаджиева сочат, че тя може да пребивава в условията на следствения арест.

Във връзка с констатираните й заболявания, с постановление от 28 юли 2019 г. наблюдаващият прокурор е разпоредил Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница "Лозенец" (бившата Правителствена болница) с оглед адекватното й лечение. Тя обаче е отказала в собственоръчно написана декларация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
ibrqmAli преди 4 години
дайте малкото *** в ЦСЗ да му изкараме хастара навънка
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да седи вътре да прави компания на мъжа си. Няма да го остави самичък, я!
7
1
 
4
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Да я сложат при Цвети,ту,да се разберат за изборите.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
обаче госпожата е много болна защото не е в спа центъра на 5 звезден хотел , другите бабички от селата които не са виждали такова спа а блъскат по полето дали са толкоз болни -сигурно и те имат шипове и високо кръвно
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бре трольо, гнилото отдавна е в милионерите-съдии на Лозьо Чернолебедев, ВКС и Боян Магдалинчев ВСС, не в Прокуратурата; я се огледай и ще видиш, че тъкмо СЪДЪТ винаги е добричкият, а ти плюеш не него, а прокурорите, които се опитват да приберат на топло откровинш престъпници, които продължават да ни обират. Е, че мнозина от тях са и спонсори на БКП - ами така е станало, съвсем "случайно", но трольовците също няма как да не бъдат засегнати, нали?Айде на протест, че като ги пуснат - пак пара!
4
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
С кога ще се гледа делото по същество?
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще кажете ли имената на спец. прокуратурата?Да се знае точно. Когато БСП дойде на власт да знаем, кои хора да не бъдат вече "спец".С каквато аршин мери ГРОБ с такъв ще отмери и БСП.
2
2
 
17
 
! Отговори
юрист преди 4 години
Проблема на българската държава е правосъдната система. Неправилно се внушава, че "кучето е заровено" в прокуратурата. Не язвата е съда ! Това е каста, секта, Това е сбирщина от корумпирани психопати, които си постановяват "решения" като им скимне. Да, по цял свят има случаи на решения некореспондиращи с фактите по делото и правните норми, но поне са юридически софизъм, а не откровена юридическа по.нография както се случва у нас !
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига с това влошено здравословно състояние! да я лекуват в панделата, но да си стои зад решетките! милиони окрадоха, сега пак ги пускат да крадат още. цацаратурата явно е много заета да си пробута Гешев и нищо друго не ги интересува в момента!