Полфрийман с две сериозни провинения, опитал се и да избяга от затвора

Благодарностите на Полфрийман към Трайков били иронични
Обновена: 20 сеп 2019 18:48 | 20 сеп 2019 18:30,
37
Полфрийман с две сериозни провинения, опитал се и да избяга от затвора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като гражданин мога да кажа, че решението в настоящия момент по отношение на Полфрийман е необосновано. Това каза министърът на правосъдието Данаил Кирилов по време на брифинг във ведомството.

"В такива случаи би следвало съдът да представи задълбочено своите мотиви. Смятам, че решаващият съд ще обясни вътрешното си убеждение за редуцирането на присъдата", каза още той.

Министърът поясни, че предсрочното освобождаване на австралиеца е условно, което означава, че при нарушение на закона, той ще доизлежи присъдата си.

Още по темата

Министърът посочи, че позицията на затворната администрация е била отрицателна и на двете инстанции в съда.

"Нашето твърдение е, че в законово съобразения срок е имал дисциплинарно нарушение, което е пречка да се упражняват привилегии като намаляване на присъдата", каза той.

Джок Полфрийман има 2 много сериозни провинения назад в миналото, едното от тях е опасно, а другото е било определено като опит за бягство. Това съобщи зам.-правосъдният министър проф. доктор Николай Проданов.

Той не уточни кога е бил опитът за бягство и какъв е бил той. Само посочи, че е бил в началото на присъдата му, съобщи "24часа".

Само през миналото лято Полфрийман е имал 3 дисциплинарни наказания, едното е за разлепване на вулгарни стикери.

Той ги е обжалвал в съда, едното е отменено, второто потвърдено, делото за отмяна на третото продължава. И трите обаче са заличени, тъй като са станали преди повече от година.

"Написал съм 7 страници отрицателно становище за пускането на Полфрийман, благодарностите му са иронични", обясни пък Десислав Трайков, зам.-шеф на Софийския затвор защо Полфрийман му е благодарил в единствените си думи, които изрече като свободен човек.

Той добави, че е депозирал оставката си заради твърдения на Румен Петков, когото дълбоко уважавал в миналото.

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов ще реши дали да я приеме във вторник, когато има среща с Петков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПАРИТЕ и преклонението пред т. нар западни чужденци (шведи, англичани и д-р) формират решението на "независимия бг съд"
32
0
 
3
 
! Отговори
Мария преди 4 години
ДоА,ти бе .....там ли беше или ла,ла ,ла ...... Анонимен
31
18
 
19
 
! Отговори
Мм преди 4 години
Съсипаха един младеж взеха му най хубавите год. лежа 12 год абсолютно невинен щото беше в неподходящото място в неподходящия момент защото някои *** са решили да нападат хора на които не им харесват прическата или цвета на кожата. Не съжелявам за Молов един психопат по малко или както баща му ги нарича социопат. Какво си мислете че Полфрийман както си ходи по центъра на софия рещава да напада 20 мъже и убива Молов ли? Че баща му е депутат майка му нотариус не го прави нищо повече от останал
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25Много добре съм запознат с делото. Точно затова не вярвам на опитите за манипулации на *** като тебе.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Е мож и да е направил предното, ама ако е бил нападнат, какво значение има."Да, да, разбира се, как не се сетих. Пича си ходи с нож навсякъде за да си дялка дървени фигурки с него, обаче в която и държава да отиде все го нападат хора и се налага да ги ръга. Често ли са те изтървали на глава като малък?
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20Еш па тоя ...
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26Е мож и да е направил предното, ама ако е бил нападнат, какво значение има. Па и то всеки втори ходи я с нож, я с бухалка, някой даже си прправят и газовите на бойни, че ... Опасно стана. Трябва се пазиш САМ!
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Знам, че Полфрийман е нападнат от 16 друсани олЬигофрена"Нищо не знаеш, клоун. Същият този психопат 3 години преди убийството наръгва двама австралийци с нож и три години по-късно се разхожда пак с нож по улиците на София и наръгва други двама души. И в двата случая историята, която разказва е еднаква- все той бил жертвата. Ти трябва да си абсолютен психопат да подкрепяш този из род или по-лошо- платена труженичка на Красимир Кънев. Повръща ми се от такива мекотели като тебе.
25
1
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
Никакъв брат не съм ти! Изобщо не очаквам и да ми вярваш, нито пък да прочетеш фактите по делото. Има достатъчна информация за него, но ти си от тези, които повече плямпат, отколкото мислят, още по-малко да четат. Тъни си в невежество, щом искаш. Ти ще страдаш от него, не аз.
24
0
 
1
 
! Отговори
Напиши закон преди 4 години
Създай бизнес! Текстът, по който е освободен този е поискан от съдиите, за да имат още една бозка за сукане. Това до оня, по-напред, задаващ въпросите кой написа закона и как съдиите го изпълняват.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22Да дааа Вервам ти брат :D Бхк *** такава
22
1
 
2
 
! Отговори
Елементарно преди 4 години
Уотсън, в територията няма неподкупни съдии, всичко е въпрос на цена и възможности...
21
5
 
13
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Кратуно, не знам как да си нацвъкам плюсовете от един телефон, но ти явно знаеш как стават тези врътки. Знаеш ли колко ме интересува мнението на някъв зомбиран комплексар като теб! Знам, че Полфрийман е нападнат от 16 друсани олЬигофрена, единият от които е синче на нищожество от ДС и депутат, затова явно мислил се за недосегаем. Това не оправдава деянието на австралиеца, но той е действал при самозащита. Ако нападателите не бяха зомбита от агитките, а роми, тогава щеше да врещиш в негова защита
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Колко си смотан нямаш си идея. И VPN плюсовете дето сам си си нацвъкал само доказват това.
19
0
 
8
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
При направен опит за бягство не мисля, че Калпакчиев има основание да освобождава предсрочно затворника.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам въпрос - законите за предсрочното освобождаване Калпакчиев ли ги е писал?
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полфрийман доказа, че ако убиеш абориген, наказанието няма как да е сурово, както би било ако убиеш човек от цивилизована страна.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освобождаването било условно и министъра ни успокоява, че при провинение ще бъде върнат в затвора. Е, как ще го върнеш от Австралия в затвора, бе Данаилчо? Даваш ли си сметка, че плещиш глупости?
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Троловете на БХК са доста активни в защита на психопата. Но какво ли се учудвам, предвид, че шефът им Кънев искаше да награди Полфрийман.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има едни гласовити "Правосъдие за всеки", които вече два дни мълчат! Къде са?