Местят Полфриймън от Бусманци? Адвокатът му иска външен адрес

Процедурата е в ход, трябва да се изпълнят определени условия
16
Местят Полфриймън от Бусманци? Адвокатът му иска външен адрес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Адвокатът на осъдения за убийството на Андрей Монов австралиец Джок Полфрийман, който беше осводен предсрочно от съда, е подал искане да бъде преместен от дома в Бусманци и да бъде настанен на външен адрес.

"Процедурата е в ход, трябва да се изпълнят определени изисквания, за да се случи това. Днес очаквам доклад на директора на дирекция "Миграция" дали всички тези условия са изпълнени", съобщи МВР шефът Младен Маринов. Ангелов.

Още по темата

Защитникът на Полфрийман - Калин Ангелов, заяви пред bTV, че той е задържан в Бусманци без правно основание.

Спрямо него стои заповед за експулсация, която трябва да бъде изпълнена, уточни той.

Адвокатът обясни още, че клиентът му е в лагера заради забрана от 2011 г., която е свързана с изпълнение на наказание.

По думите му за чужденците има т.нар мярка за административна принуда, която забранява напускане на страната.

Тази забрана действа до изпълнението на наказанието задържане под стража, т.е тя е изтекла на 19 септември 2019 г., когато излезе определението на съда, категоричен е Ангелов.

"Хюмън райтс уоч” поиска България да даде правна обосновка за задържането на Джок Полфрийман или да го освободи незабавно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
4
 
! Отговори
www преди 4 години
Всички видяхме, че ако не се беше защитил, щеше да бъде убит. Дете идиотче, на майка героиня и баща комунист, няма за него закони и правила! Той над всичко и всички! Но за съжаление и той не е безсмъртен, а човека лежи 12 години поради това, че защити живота си!
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
https://youtu.be/z2mzO3-6QTA Гледайте това видео и след това пак си говорете че това е доказан убиец.... вижте как доказания убиец го напада усвирепяка тълпа от 20 човека без видима причина. Как го бият и ритат на земятА удрят го с камани... вижте дали има и капка агресия от страна на Джок. И пак кажете че тоя човек трябва да стой в затвора... Или е просто един младеж с провален живот именно от тази сбирщина в съдебната палата наречена СЪД Ужас. Дано това един ден не се окажат и нашите деца!
11
5
 
5
 
! Отговори
Нина преди 4 години
До Българинамонов трябва да му плати .И героя монов води листата на съветниците в София .....
10
7
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
поснете човека щом няма правно основание да го задържате!
9
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки че ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ видя записите от камерите, някои моновчете още си лялят за "убиец" и "кофти съд".
8
8
 
17
 
! Отговори
Десислава преди 4 години
Ако аз бях на мястото на майката на Андрей Монов, доста щях да се срамувам, гледайки записите от камерите и държанието на синчето. Синчето на член на БСП. Вие, ако се намирахте сам срещу 10 пияни и арогатни момчета, какво щяхте да направите?
7
5
 
8
 
! Отговори
cky2kbg преди 4 години
И какво ? Не се бил поправил ???? Пълни глупости !!!В пандиза ставш още по- голям престъпник. Пък и какво заминава си в Австралия и никога няма да се върне.
6
12
 
10
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Предлагам съдиите да доизлежат присъдата и да платят 400 хил лева! Вече ще знам. Обирам банка, скривам милиона, убивам охранител неумишлено а при защита, съгласявам се на глоба 5 млн, за да намалят присъдата, осъждат ме на 15, лежа 7, не плащам нищо и после живот! Ето това е България, мащеха за българите и рай за душманите. Между другото Джок се е криел 6 м в България точно от правосъдие в Австралия, и не е сбъркал!
5
3
 
4
 
! Отговори
до "до всички&q преди 4 години
От списъка липсва Барни Ръбъла. Не, че е от значение...
4
2
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Защо отново е написан въпросителен знак след твърдение в заглавието?
3
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът на годината каза: "Пусна ме корумпираният български съд."
2
14
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Последното доверие към Българското Правосъдие и Съдебната ни Система -ще излезе след ден два в посока Австралия- Честито на убийците! и Честито на Съдебната Система -защото ТЯ вече няма да същестува в душите на народа!! Тежко и горко на държава в която няма справедливост- Това е последната крачка към гражданска война и анархия !
1
4
 
19
 
! Отговори
до всички преди 4 години
Заради агента на ДС Каракачанов,гея Джамбазки,правно неграмотният и послушен Цацаров и слънцето Винету еднокнижника...ще плащаме всички.... И не само пари,а и имидж,инвестиции, авторитет и култура.