Прокуратурата доволна от доклада на ЕК: Оцениха ни!

Държавното обвинение счита, че документът е обективен
13
Прокуратурата доволна от доклада на ЕК: Оцениха ни!
Снимка: архив, Ройтерс

Прокуратурата оцени мониторинговия доклад на Европейската комисия като обективен и реалистичен. 

"Този доклад отчита изпълнението на всички шест показателя, въведени при създаването на Механизма за сътрудничество и проверка през 2007 г., както и пълното изпълнение на седемнадесетте ключови препоръки, формулирани от ЕК през януари 2017 г.", пише в позицията на държавното обвинение.

Още по темата
Според прокуратурата обективно и по достойнство са оценени усилията на законодателната, изпълнителната и съдебната власт в областта на съдебната реформа и противодействието на корупцията и организираната престъпност.

От там уверяват, че ръководството на българската прокуратура ще продължи да работи активно и в рамките на Националния механизъм за мониторинг, създаден преди месец с решение на Министерския съвет.

"Изразяваме институционална и експертна подкрепа на предложените от правителството последни изменения в Закона за съдебната власт, както и на поетия ангажимент за изпълнение на препоръките на Венецианската комисия в съответствие с установения конституционен ред. Намерението на следващата ЕК за въвеждане на "всеобхватен механизъм за върховенството на закона с общоевропейски обхват и обективно докладване на всички държави членки" е най-силната гаранция за необратимост на реформите", пише в позицията на прокуратурата.уточняват още в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки, който е живял в нормална развита държава, знае много добре какво значи върховенство на закона, тука няма такова нещо.
8
0
 
5
 
! Отговори
??? преди 4 години
Щом е написано "обективно докладване", значи ние не влизаме там.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корумпария
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За хилядите неразкрити убийства на жени и деца, кражби от пенсионери, изнасилени и пребивани баби ви казаха едно голямо БРАВО. Направо ми се повръща от медийте и техните спонсори за колко прости ни мислят
5
0
 
13
 
! Отговори
..... преди 4 години
На хората им писна само да пишат и се отказаха а тея оценили ги били хахахахах
4
0
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До ценител. Това за коя държава се отнася? Мисля, че доста биха се припознали, а?
3
2
 
16
 
! Отговори
Ценител преди 4 години
Депутат, софра, запой.Преход, пасмина, застой. Накратко Болни, доктори, рушвет.Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри.Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони.Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа.Шок, пародия, държава.Изход, бягство, терминал.Народ, история, финал...
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа ви оцени 7% доверие към прокуратурата!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България??? По скоро Корумпария ...Те хич не им върят докладите... Ама йок.