Шофьорът, убил дете в Русе: Бабата да го е държала!

Окръжният съд в Русе го остави за постоянно в ареста
15 ное 2019 20:47, Анисия Иванова
107

Мъжът, който уби с камиона си 5-годишно дете остава в ареста. 76-годишният Петко Славов прегази 5-годишно момиче на улица в квартал "Долапите“, което е било с баба си и кучето си, съобщава Bulgaria ON AIR.

Окръжната прокуратура поиска постоянно задържане под стража на обвиняемия, който има две стари присъди отново заради катастрофи.

На 20 години Петко Славов е лежал година и половина в затвора заради причинена смърт на пътя.

Във втория случай е блъснал дете, получило средна телесна повреда.

76-годишният пенсионер се смята за добър шофьор и не се чувства виновен за трагичния инцидент. Той поиска от съда да бъде освободен под домашен арест.

Днес в съдебната зала на Окръжния съд в Русе Славов каза, че във фаталния ден, не видял нито бабата, нито детенцето, а само кучето, което започнало да лае, когато преминавал с камиона.

Не чул и никакъв удар или "лопане“, което да му подскаже, че е блъснал детето. Обвиняемият каза, че предишната катастрофа със загинал, която има в досието си, е била през 63-та година, като вече е изтърпял наказанието си за нея.

Преди съдебното заседание, а и по време на него, пенсионерът заяви, че вината за трагичния инцидент е на бабата на момиченцето.

"Първо бабата да е държала внучето, където трябва, а не да го остави на свобода и внучето да тръгне подир кучето. Аз правя десен завой. Отзад аз нямам очи. Карал съм на много бавна скорост и си завивам. Съжалявам за едно - че бабата не си е била на мястото. В Закона за семейния кодекс пише: "Детето е неразделна част от майката и бащата и от близките. Тя защо не го хвана за ръцете и да го държи, да си мине камионът, да си замине и тогава да си гледа детето“, заяви обвиняемият.

Обвиняемият поиска от съда да бъде освободен под домашен арест, тъй като жена му и синът му са психично болни и не могат да се оправят без него. Самият той страда от редица заболявания – високо кръвно, язва, диабет, проблеми със сърцето. Служебният адвокат за всеобща изненада не изтъкна нито един аргумент в защита на подопечния си, а заяви, че е съгласен с обвинението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Дядото в момента го държат в Арестта не защото е виновен а защото преди 56 г е убил друго дете на пътя и е лежал 1,5 г .А иначе сега ще бъде оправдан та 10000% и дано да осъди държавата за това че го държат в зандана!!!
86
1
 
24
 
! Отговори
Браво дядо! преди 4 години
Изненадах се на откровеността на този човек !Истината е точно тази която той казва. Законът е такъв, че бабата го е нарушила, неполагайки необходимите грижи за повереното и дете!Пред съда и медиите повечето хора ги е страх да си кажат истината, някой да не си помисли нещо. На този човечец явно не му се въртят адвокатски схеми в главата и ще го отнесе, но поне им е казал истината в очите!След 60 години стаж, вместо да си гледа старините, принуден да работи!
85
1
 
25
 
! Отговори
А Местан? преди 4 години
Колко лежа Местан за убийство на дете? Значи 100 годишен старец за постоянно, да не вземе да избяга в чужбина да гради нов живот, а за Лютви?Заметоха пак всичко под килима. Разликата е ,че Местан не е спрял на стоп, а дядката си е карал по всички правила, но неадекватната баба не се е грижила за внучето си!
84
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАГЪЛ И *** ***!!! Само като му видях лишената от интелект мутра и ми се отщя да му чуя гласа, айде няма нужда! много ще ми дойде облъчването със селяния!
83
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам !!!При предизвикана смърт от шофьора на превозното средство и ДОКАЗАНА вина . да се отнемат шофьорските права доживотно !!!PS: Само така ще внимават и ще се научат !
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 81------------------------Умниче, в инфото ясно е написано, че коментираният шофьор вече е излежал присъда за причинена смърт на пътя. Малко четене преди писането никак не е излишно!
81
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трагедия е , че се налага 76 годишен шофьор да си изкарва хляба карайки 30 годишен камион . Държава . Горкото дете .
80
1
 
37
 
! Отговори
Свиня преди 4 години
Ако е прегазил детето със задните гуми и ако не се е качил на тротоара....за какво обвинявате този човек...виновен е човека който е с детето...това е огромна трагедия ...но знайте че повечето от вас са шофери и никой не е застрахован от подобно нещастие...
79
11
 
5
 
! Отговори
Как няма да е така преди 4 години
Автомобилът е едно от идиотщините на човечеството. Движат се в едно платно един срещу друг, всеки ден стават множество инциденти с жертви и на всичкото отгоре се движат там където ходят хора. Виновен е хомосапиенс за този инцидент. Никой не е застрахован от същото. Автомобилът е руска ролетка.
78
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
без дори да съобразят, че този човек вече е убивал , а има и още инциденти, при които е проявявал престъпно нехайство към хората на пътя...--------Откъде измисли, че вече е убивал?
77
0
 
36
 
! Отговори
Реален случай преди 4 години
за младите коментатори, през 2012 в Сф, ул. Г. Милев на 200 метра преди кръсовището със Слатинка, спускам се от Редута и виждам баба с внуче хванато за ръка, се оглежда за неправилно пресичане /нещо обичайно за квартала/, очаквам да се втурне след мен, зашото нямаше други коли, да ама не, на 10-15 метра се втурва яростно да пресича влачейки внучето. Време за спиране-няма, само извъртане на волана и навлизане в насрещното ни спаси и трима ни. Карах с 40 км и зорко гледах какви ще ги свърши бабата
76
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако шофьорът наистина го е казал - значи имаме класически психопат.
75
1
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
относно "потресаващия" адвокат:..-Лично аз не съм изненадан!Мога да ви приведа примери,в които "адвокати"-бивши милиционери и преподаватели в Милиционерските Школи на БКП,се държат като ОБВИНИТЕЛИ на "подзащитния" си,а не като негови защитници...ПРОГНИЛОСТТА на нашето "общество" в морално и социално отношение,е...УЖАСНА!!!..немам повече какво да добава.
74
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адвокатът е потресаващ!С нищо не защитава обвиняемия и бил съгласен с обвинението!!!
73
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е бил шофьор на камион от 20 годишен и се е занимавал постоянно през тези 56 години с това, колкото и кофти да звучи е напълно вероятно да имаш инциденти зад стажа си, колкото и да си добър. Веднъж на сто години и метлата гърми.
72
2
 
16
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Не че нещо но все пак е излежал вината си преди 50 години.А и тази баба защо не е хванала детето.Аз лично съм виждал как котка се мушка между гумите на бавно движещо се такси.И то много бавно.Също съм виждал как куче бяга след играчката си и се блъска странично в гумите на лека кола.Не оневинявам шофъора,ама когато носи товар който ни трябва - е добре дошъл.Когато не е - замърсява природата.
71
4
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
хм!..Явно това типче е "орисано" да прави такива бели по пътищата....но в случая е прав пенсионера:-Бабата Е ВИНОВНА за ужасната трагедия!!!!..Първо:-КУХОГЛАВСТВО е да оставиш пет годишно дете да ръшка насам-натам БЕЗ НАДЗОР!!..И Второ:-Всеки шофьор знае,че има така наречени "мъртви зони" във ВИДИМОСТТА на водача...Особено ,когато става дума за камион...та не знам...Знам само,че каквато и "присъда" да получи тоя,тя ще бъде изначално неадекватна.така стоят нещата в Бг..
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен72 Ти звучиш, като *** от КОЗЛОДУЙ1
69
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както и да го усуквате, хората с машините трябва да внимават. Бабата оппределено си има вина, но и тоя има вина. Детето си е дете. Като има наредени много автомобили, винаги имаш едно на ум, че може да изхвърчи нещо между тях. Не може да се оправдаваш с това, че нямало видимост, е то за това се внимава в такива участъци и се лази.
68
29
 
8
 
! Отговори
турист.... преди 4 години
Нека този старец убие така дете например в Италия, Швеция и др. държави.....Ще му се стъжни.Да де. Забравих в България се е случило....