Разследват "Пловдив 2019" за скъпия спектакъл от януари

Над 3 млн. лв. струвало откриването Европейска столица на културата
9 дек 2019 23:42, Анисия Иванова
6
Разследват "Пловдив 2019" за скъпия спектакъл от януари
Архив: Булфото

Окръжна прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за извършено престъпление срещу длъжностно лице - представител на фондация "Пловдив 2019".

Това каза Галина Андреева-Минчева, заместник-окръжен прокурор. По думите й тепърва предстои, чрез събраните доказателства по досъдебното производство, да се докаже дали длъжностното лице е сключило неизгодни сделки, от които са произлезли значителни вреди за фондацията, или не.

Още по темата

Четири дни след събитието /11-13 януари/, с което се откри проекта Пловдив - Европейска столица на културата, държавното обвинение се самосезира за евентуално извършено длъжностно престъпление при разходването на средствата за спектакъла след публикации, коментари и дебати в различни медии по темата.

Разследването бе възложено на сектор "Икономическа полиция" при ОД на МВР - Пловдив, проверка по казуса извършва и от страна на Агенцията за държавна финансова инспекция. Проверявани са 43 договора и 13 обществени поръчки на фондация "Пловдив 2019" на обща стойност почти 3 200 000 лева.

Разследването на Окръжна прокуратура в Пловдив ще се извърши в законовия двумесечен срок, като не е изключено по преценка на наблюдаващия прокурор, този срок да бъде удължен, допълни пред БТА Галина Андреева-Минчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
12
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 4 години
Ха ха .*** кефа! Крадеш от фоерверки и чиста работа.Кой може да каже за колко милиона са гръмнати?Може за 1 милион ,може за 3 .Следа няма.Те от дейности дето се виждат от всички крадът нагло ,пък какво остава от фоерверки.Просто се чувстват недосегаеми.За какво мислите е цялата тупордия окло изборът на главен прокурор.Ей за това .Да се краде в големи мащаби без последствия.
4
0
 
12
 
! Отговори
Кокона преди 4 години
Наистина е нереално скъп,и шоу да е пак е скъпо много,с тези п са ти АЕЦ а щяхме да построиме.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не може да бъде, маминото да е откраднало, че то ако не е мама е живо умряло от глад
2
1
 
31
 
! Отговори
х преди 4 години
Много Ви моля, спрете с тези реклами. Досадни са и ги навирате насила на читателите си.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яко крадливо шоу стана.Ще открият ли как го изиграха?