Радев издаде указа, Цацаров е освободен като главен прокурор

Започват консултации при президента за промени в Конституцията
19
Радев издаде указа, Цацаров е освободен като главен прокурор
Снимка: БТА, архив

Президентът Румен Радев издаде указ за освобождаването на Сотир Цацаров от длъжността главен прокурор.

Още по темата

Това става по предложение на Висшия съдебен съвет и на основание чл. 129, ал. 2 от Конституцията.

Цацаров беше избран от парламента за шеф на антикорупционната комисия КПКОНПИ, а след това ВСС гласува оставката му като обвинител №1.
 
Същевременно започват консултациите при президента за необходимостта от промени в Конституцията.

Първата подготвителна среща на Румен Радев ще се проведе утре с Правния съвет към президента и с представители на академичната общност. В четвъртък държавният глава ще приеме на "Дондуков" 2 представители на неправителствени организации и професионални сдружения на магистрати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбра че с магарешки инат губи !...започва да става послушен.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе къде се скри Дебелия бе ?От една седмица никакъв го няма. Да не е умрел ?
14
0
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
Хамсията отплава, най-сетне, но не преди да освини всичко!
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чорап?АХИЛ незнам да е носил ЧЕРВЕН ЧОРАППо-скоро го е носил евреина Карл Маркс дето уж приел християнството и в своите трудове твърдял че в атеистичния червен световен комунизъм трябва да бъде разрешен юдеизмаБялото и червеното са антибългарски и антихристиянски цветове на старокалендарници искащи годината да е от 10 месеца и да започва на гергьовденския старокалендарен 1 марс то ест 1 мартМладеновчетата от Саудитска Арабия ни откраднали ИСТИНСКОТО ЗНАМЕ
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е единствената държава в света, където Главен прокурор не се самосезира за "Ало, Ваньо" - автентичен запис, уличаващ премиера с тъмно минало в съдействие за контрабанда... В САЩ и прокурора, и мутричката премиер щяха да са пътници, отнесени от журналистиката, която там обаче не е надупена като нашата
11
5
 
3
 
! Отговори
Изолаторников преди 4 години
Румен Радев е бивш ГЕРБЕР от БКПФюрерът от Банката без пари Бойко Методиев Борисов като погледне Румен Радев имал чувството че се гледа в огледалотоТа и от там омразата между тяхНай-големите РУСОФОБИ на планетката са ШВЕЦИЯ....на Грипените ШВЕЦИЯ са РУСОФОБИ 1Петър Велики разгромил Шведската империя та били русофобиНАИВНОРИТНИК в лицето на българките от Швеция по-скороШВЕДСКИЯТ РИТНИК за българки и българи престои
10
3
 
8
 
! Отговори
българин преди 4 години
Радев нямаше избор освен да подпише! Но цирка който демонстрира ГЕРБ с " избора" на нов главен,и наместването на нова и сигурна " длъжница" в дългосрочен план.на Цацаров. Избирателя няма да го забрави!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно.Трябва да се промени конституцията.Не може човек,избран от 2 млн да няма думата,а някаква псевдопартийка селска чест,избрана с ф от 1 млн и то с фалшификации и натъкмяване да коля и беси в държавата.И най-вече да краде на воля.
8
7
 
5
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Другарят Румен Грипенов е заклет комунист,кремълска *** и примитивен военен ретротъпанар. Почитател и последовател е на Тодор Живков,на когото прилича дори и външно.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На чичака с червен конец последнатаму мечта е да свърши като прецедент,преди да се разкара от властта.Не му се получи и в типичния про сташки стил плямпа глупотевини от злоба.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Най-независимият" чорап в Републиката трябва да назначи "най-независимия" наблюдател на главния прокурор - а коя е тази мистична най-честна и почтена особа в страната освен Лозьо Паньов? Той бездруго не откъсва поглед от Прокуратурата - да закърпи издръжката на Черния лебед, че за доносите в Страсбург му плащат само Цв. Васильов и Прокопиев, а особата не е доволна и горките престъпници са длъжни да се бъркат дълбоко за оправдателните присъди.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грипен Ветов с радост разписва "освобождаванията" и му е много криво да подписва "назначения".Сега е моментът да назначи Деса Парцалеса на поне два щата в КПКОНПИ - за директор и PR, например, че сиромашката е безработна от три години, пък има да изучи челяд в Америката за футболерин...
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентството, поредната лакърдия и харченето на безсмислени средства. За мен президент в България е човек водещ безсмислен живот. Нищо не зависи от него.
3
1
 
5
 
! Отговори
реалист преди 4 години
ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЗА ДА БЪДЕ НАИСТИНА НЕЗАВИСИМ, ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИРА ОТ НАРОДА НА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ. ШЕФА НА КПКОНМПИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИРА СВОБОДНО ИЗБРАНИЯ ПРОКУРОР, ЗАЩОТО ДВЕТЕ ИНСТИТУЦИИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕКИП ЗА БОРБА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА.
2
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Радев. Крайно време беше да махне корумпираната продажна Цаца.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефе, вечерах мандарини.