Нено Димов остава в ареста, реши Апелативният съд

Решението на съда е окончателно
Обновена: 16 яну 2020 17:57 | 16 яну 2020 16:57, Красимир Ангелов
53
Нено Димов остава в ареста, реши Апелативният съд
Снимка: БГНЕС

Апелативният съд остави в ареста бившия екоминистър Нено Димов, като потвърди мярката му  "задържане под стража", съобщава "Фокус".

Още по темата
Той е обвинен в умишлена безстопанственост, а решението на съда е окончателно. То е взето и на база показанията на свидетели по случая.

Според настоящия състав на съда, последвалите влияния от престъплението, за което е обвинен Димов, са негативни и налагащи много тежки водни режими за гражданите на Перник.

На днешното заседание срещу Нено Димов бяха представени нови два тома доказателства по делото.

От обвинението заявиха, че ще поискат експертиза на каква цена "Стомана" и "Топлофикация" Перник са получавали вода. По предварителни данни двете предприятия са плащали по 13 стотинки на кубичен метър.

Според адвоката на Димов - Ина Лулчева, цялото обвинение срещу бившия екоминистър се базира на предположения, а заиграването с цената на водата е некоректно, защото тя не се определя от екоминистъра.

Самият Нено Димов заяви пред магистратите, че се е доверявал на експерти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
И тебе не те знаем за какво се бориш, у нас има смяна на ляво с ляво правителство и обратното.
34
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
а ако некой си мисли че лицето "Б.М.Борисоф" тук е "непричьом",да хвърли един поглед на Конституцията....Ето:-"Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и носи отговорност за нея. ".."НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ"!!!!!!!..разбира се,за Банкянския хулиган това не важи..Той всъщност се изживява като шофер на бронирания джип..А дали е така?
33
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Чл. 285. Длъжностно лице, което съзнателно допусне подчинено нему лице да извърши престъпление, свързано със службата или работата му, се наказва с наказанието, предвидено за извършеното престъпление."..Та:-"Длъжностно лице е така наречения "Б. Борисов"..Подчиненото му лице е въпросния задържан...Е,пита се в задачката:-За "така наречения" не важи ли чл.285?!..Гешеф?......Впрочем,знам отговора:-"Е па това не е кражба на кокошка бе!..Трай си докато не съм пратил горилите!"
32
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"хорошо"!..Гешеф сай напънал,нема лошо!..Все пак требе да покаже,че е "по-кадърен" от Кьовеши....Но:-Тъй като в тренировъчния лагер,наречен "ВИПОНД" са го занимавали основно с боравене с палки,белезници,укротяване на протести и арести,не му е останало време да хвърли поне един бегъл поглед на НК...като негов фен,да му препоръчам:НК,глава VIII,Раздел 2..Много занимателно четиво.И най-вече:-"Чл. 285. Длъжностно лице, което съзнателно допусне подчинено нему лице да извърши престъпление, свърз
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора,готвят ви нещо страшно с водата,дано не е вярно,но вече образуват агенция да са под една шапка и може да останете без вода!И за капак,слагат най-големия крадец за шеф.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харизанов е откраднал тръбите от язовир Пчелина и е предизвикал кризата за вода в Перник,унищожил е напоителните системи в цяла България,а преди това е извършвал кражби на пари - 50 000 от каса на фирма,също и рекет,заплахи,този човек е за затвор,свалете го веднага от всички длъжности,той е много вреден за страната криминален тип!Освен това,хора на ДПС,които имат ВЕЦ,също източват водата и замърсяват реката.
29
3
 
4
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 години
И Димов , и Каратерасаров , и бате Хари , и Ревизоро/гешефтаро са от едно и също крадливо котило ,скрило се зад буквите ВМРО.Всички са все псевдомакедонци и авантаджии.Агент Иван Каратерасаров е от Русе/том никой не е виждал някога македонец/ , а останалите са сменили по 3-4 партии.Всички до един са за затвора ,както и продажниците от Герб и Воля/тези пък са направо отврат/.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баневи подкрепили морално Нено с думите "С теб сме, Нено!"
27
0
 
2
 
! Отговори
АХЕ преди 4 години
Да допълня - и язовирите и ВиК дружествата са към МРРБ за управление.
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
безстопанственост означава да не положиш достатъчно грижи за някакво имущество. дали е от вчера тази 'безстопанственост'? как пък не хванаха един мнистър, дето наистина е крал пари, а ни измиват очите с неща, които продължават над 50 години? преди 2 години пак бяха хванали за канарче някакъв шеф на агенция, човекът назначен преди 8 дни на работа, те го разпитват за събития отпреди 2010 г., дето сме сменили поне 5 човека преди него. :)
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за да стигне до един министър някакъв документ, преди това минава през 40 човека и подписа. тези предприятия да не би да са създадени преди 2 години и само оттогава да върви тази история? щях да повярвам, ако при предните министри на герб, бсп, царя и т.н. заводите са плащали по 2-3 лв. вода и само при този новия министър изненадващо е станала 13 стотинки кубика. но силно се съмнявам. явно сащ са натиснали правителството да изкарат някой министър виновен.
24
0
 
2
 
! Отговори
АХЕ преди 4 години
Питайте един бивш министър, сега зам.министър за ремонта на яз.Студена по Световна Банка. Пък и за Язовир Луда Яна пак по СБ. Имам предвид заем от Световна Банка, който трябваше да е усвоен до 31ДЕКЕМВРИ2019!а още не са направени и разплатени!!! И Защо рязко е намалял обема на яз.Студена между Юни2019 и Септември 2019. Простата сметка показва, че без 300000м3/мес. по 12мес.=3,6млн.куб.метра за година за ТЕЦ и Стомана. Къде са останалите 16млн.куб.метра вода?2018г. по данни Студена е бил пълен!!
23
1
 
14
 
! Отговори
hmn преди 4 години
като изгърмат още няколко такива евтини бушона, няма вече и най-големите ***, гинки и калинки да се навиват за министри. Ще трябва някви джангали да си дават личните карти да ги водят за министри :)
22
2
 
9
 
! Отговори
Димков преди 4 години
Споко Дим(к)ов. Арестът ти е само временна димка. Като завали ще те пуснем по живо по здраво. И ще си бъде като преди, куче влачи диря няма.
21
2
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Дани К е получил от представител на САЩ списък с лица от на държавната хранилка притежаващи офшорни сметки!пп. и по този случай мирише на корупция!
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпроса е кога ще отиде при Пацо Терасата.не ни баламосвайте с тези съдилища,и че ще го съдите.
19
6
 
8
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Рибата мирише от главата!Боко Тиквата трябва да е в същата килия.Ноооо Гешев е негов личен слуга.
18
3
 
4
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
всяко чудо за три деня. ще полежи и ще го пуснат. този ако пропэ тиквата ще падне за кой ли път. да внимава да не получи инфаркт от напрежение като го пуснат. най добре да изансили някой надзирател за да не излиза.
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте какво, не ви знам какви сте и за какво се борите, но корупцията във властта не е от вчера. Който допусне старите мошеници БСП и ДПС отново до властта наистина заслужава съдбата си. Сега тези из...ди използват недоволството на хората за да постигнат политическите си цели и най - нагло не го крият. Не хранете илюзии че някой мисли за вас. Дано се намерят хора които въпреки тази политическа тъпня съумеят да си свършат работата и ни изкарат от тази отврат. Мислете, хора, не бъдете овце!
16
2
 
5
 
! Отговори
При "народната преди 4 години
бяхме на воден режм вечно.В голям град.Всички да прочетат книгата Maine, Charles Eric. The Tide went out.1959.Забележете; 1959г.И Жул Верн пише за странни неща.Актуални проблеми; водата, медии, глобална световна политика.