Нено Димов сам решавал за графиците за водата в Перник

Прокуратурата разпространи записи от разпити
31
Нено Димов сам решавал за графиците за водата в Перник
Снимка: архив, БулФото

Обвиняемият бивш екоминистър Нено Димов е вземал сам решенията за това колко вода от яз. "Студена" да се използва за промишлени цели и не е изменял исканията на предприятията до преди водната криза в Перник.

Това става ясно от разпити, разпространени от прокуратурата - на зам.-министрите на околната среда и водите Атанаска Николова и Красимир Живков, както и на началника на отдел "Управление на риска от наводнения" Мая Дряновска.

Още по темата
Промени  започнали да се правят едва след 7 ноември – непосредствено преди началото на кризата в Перник.

От думите му става ясно, чезаявки на пернишката „Топлофикация“ не са били входирани в деловодителната система на МОСВ, а са идвали директно на електронната поща. Същото посочва и Мая Дряновска.

"В първия или втория работен ден на новата 2020 г. ми позвъни мъж и ми се представи за изпълнителен директор на „Стомана индъстри“. Не помня името му, но той ми каза, че министър Нено Димов му е казал да ми се обади на мен лично. Искането на този човек беше да се отпусне вода за неговото предприятие", разказва Дряновска и допълва, че отказала.

Двамата разказват и че е имало искания да продължава да се отпуска вода за "Стомана", за да не спре да работи предприятието, имало и заплахи за протести от граждани в тази връзка. 

Живков посочва, че подаването на вода за промишлени нужди е било изцяло спряно на 19 ноември, като преди това обемите са намалени на 7 ноември.

По думите му бившата кметица Росица Янакиева направила всичко възможно Перник да се включи в проекта за воден цикъл в първия програмен период. Сроковете обаче били скъсени, преди градът да е готов с проекта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се сетя как плюеше по Бойко, после му стана поддръжник. И какъв екоминистър, тоя мрази природата.
27
2
 
0
 
! Отговори
загрижен за БГ преди 4 години
Унищожават ни с *** - мръсен и заразен, не само с изчерпването на водата. при Бай Тошо всеки ден имаше папки на бюрото му от всеки министър - какво е положението м отрасъла, за който отговаря, какви проблеми има и какво трябва да се направи. Борисов, какво ще кажеш? Кой унищожава България? Сенатът на САЩ щял да ни променя конституцията? До там ли я докара? цялото правителство трябва да отговаря - и за водата, и за *** и за всичко!!! Всеки ден се говореше за производство, производство, по
26
3
 
5
 
! Отговори
и все пак преди 4 години
Някой замисля ли се как се управлява, когато ти кажат УСТНО направи това и това и ти подписваш решение или каквото и да е там и после подписа остава, а казаното устно не.Не визирам конкретния случай а по принцип.
25
2
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Знаети ли какъв звук издават полицейските коли в България? Не-но, не-но, не-но...
24
3
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Да знае ясно Ревизоро,на Нено ветровит е стола.Какви решения да взима,до маФията пак опира.Ако пък тръгне "със рогата",накрай дървен костюм го чака.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нено Димов ще мълчи като комунист на разпит от Гешев преди 1944 година.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитрото дете се наака , така излезе и тази работа . Когато си одобрен за някоя работа означава , че тази работа трябва да се върши с разум и съвест . Излезе , че тук са се полагали само подписи без да се мисли много за последствията и същесвуването на хората в настоящата ситуация. Ако беше летния сезон при тези условия градът щеше да е пред епидемия и воня от каналите . Който може да си го позволи ще се изсели , ами другите ?
21
11
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Имам и акъл за разлика от тебе! Затова и не гледам глупости, като руска телевизия, където може да се види как Путин открива селска чешма на мегдан и хората му се радват неистово защото ще имат течаща вода на едно място в селото. Мизерия!
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еее, важното е, че Тиквата не е знаел нищо и е невинен!
19
2
 
11
 
! Отговори
миш преди 4 години
Е,тогава си стойте без вода,ама ти сигурно си имаш.
18
12
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Заминавай за Русия с еднопосочен билет. От такива нямаме нужда.
17
6
 
10
 
! Отговори
миш преди 4 години
За това,често гледате репортажи,как в РФ НЯКОЙ МИНИСТЪР И ГУБЕРНАТОР СЕДИ НА ЕДНО СТОЛЧЕ ВЪРХУ ЕДНО КИЛИМЧЕ на четири очи срещу Путин и отговаря на въпроси и дава отчет.И смятайте ,дали им е притеснено,дали ще са подготвени и дали ще дават не вярна информация.
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
едва ли един човек от цяло министрество решева, още повече когато той не е експерт по темата и на практика на разбира почти нищо , както е в случая с Нено Димов. ПРосто сега другите си измиват ръцете с него
15
2
 
11
 
! Отговори
MAFIA преди 4 години
MAFIQ
14
2
 
15
 
! Отговори
миш преди 4 години
Добре е решавал сам,но има един човек,който от време на време трябва да контролира какво е решавал.Този министър е подчинен.Това се казва контрол,но тази дума някой не знае какво значи.
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сам съм,други няма!Хаха!Мълчи кат комунист на разпит :-)1
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали е решавал сам само той знае си поне засега, но че е разписвал е факт.
11
2
 
31
 
! Отговори
334 преди 4 години
Защо разпространяват записите? Искат да ни убедят, че са прави? А защо при други случаи не казват и не показват нищо, защото имало "следствена тайна"?
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе де е Бацата бе?Нещо се е покрил :-) :-) :-)
9
7
 
13
 
! Отговори
БОКО I преди 4 години
Тъй де...! Имаше един интелигентен министър, какво ще търси между нас! Не му е мястото в кабинета! Да се намери начинq да се махни! Така ще подадем глътка на перникчани......!