Гешев иска: Проверка за тези с 2 и повече досъдебни производства

Задачата е поставена на окръжните и районни прокурори
21 яну 2020 17:45, Красимир Ангелов
16
Гешев иска: Проверка за тези с 2 и повече досъдебни производства
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на административните ръководители на прокуратурите да извършат извънредна проверка на разследванията срещу обвиняеми с две и повече досъдебни производства и да повишат ефективността на взаимодействието с МВР по тези дела, съобщиха от Прокуратура на Република България.

За тази цел окръжните и районните прокуратури следва да извършват периодични тематични проверки, които да включват анализ на състоянието и динамиката на досъдебните производства срещу обвиняеми с две и повече дела и контрол за срочността на приключването им.

Още по темата
На наблюдаващите прокурори е указано да осигурят приоритетно и бързо провеждане на досъдебните производства срещу един и същ обвиняем, включително чрез предприемане на необходимите мерки за формиране на екипи.

Възложено е още обвинителите да вземат адекватни на обществената опасност на престъпленията и на личността на обвиняемия мерки за неотклонение и други мерки за процесуална принуда.

Наблюдаващите прокурори следва да преценяват за всеки конкретен случай необходимостта от внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" или "домашен арест", както и да указват на съответните поделения на МВР провеждане на действия свързани с противодействие на битовата престъпност съгласно съответната им функционална компетентност.

В случаите на констатирани нарушения при неспазване на съответната мярка за неотклонение и укриване от органите на досъдебното производство, наблюдаващите прокурори следва да предприемат действия за замяна на наложената мярка с по-тежка, поиска главният прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
До Анонимен 11 БЪДИ СИГУРЕН, ЧЕ ТЕЗИ НЕ СА ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЕЛИТ А КОКОШКАРИТЕ ОТ МАХЛАТА ИЛИ НЯКОИ ДРЕБНИ ПРЕСТЪПНИЦИ. ОНИЯ ЗА КОИТО ПИТАШ И С ПРЪСТЧЕ НЯМА ДА ГИ ПИПНЕ. ТЕ СА С ИМУНИТЕТ. ГОЛЯМ ШУМ ЗА ЗАБЛУДА НА НАРОДА КОЙТО НЕ СЕ ОСЪЗНА И ДАЛИ СКОРО ЩЕ СЕ ОСЪЗНАЕ.
15
3
 
7
 
! Отговори
Няма затвори преди 4 години
До Анонимен 12Кои сте Вие?Вие сте ние. Ние сме Вие.Всеки страда от това, че няма затвори за престъпниците. Докато няма нови затвори - няма как да се прилага по-строго законодателстовото. За това не са виновни полицаите/следователите, прокурорите и съдиите.Няма места в затворите. Точка. Затворите са строени, когато държавата е била със значително по-малко население и държавният строй е бил друг. Трябват нови затвори. Построени по изискванията на ЕС.Иначе осъдените няма къде да ги пратят.
14
0
 
6
 
! Отговори
Портрет преди 4 години
Нагоре лази,надолу-гази.Що е то.
13
0
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Ако не ме лъже паметта това е тема повдигната от Бойко Борисов в далечната 2001-ва година, точно когато го бяха направили Главен секретар на МВР.Значи излиза, че :1. Или не сме мръднали и сантиметър напред в борбата с престъпността 2. Или управляващите ни мислят за толкова прости, че един и същ номер могат да ни го въртят през 15-20 години и ние всеки път да се хващаме на него.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма затвори да сложат гилотина пред съда.Ние ли да страдаме заради това?
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя се сети?!Да почва от ЦЦ!!!!
10
6
 
5
 
! Отговори
Няма затвори преди 4 години
До ФактТова става само за осъдените за леки престъпления, които са около 30%. Няма как да реконструираш казарма в затвор. Не и в ЕС.В САЩ има частни затвори, а в топлите щати има палаткови лагери за затворници дори с тежки присъди.За да се прилага практически наказателното право у нас трябва да се построят нови затвори. Иначе дори разследващите полицаи(или следователи), прокурорите и съдиите да са перфектни - няма къде да отидат осъдените.И трябва да има приоритети. Кой е по-лош.
9
0
 
16
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Какво ще проверяват. Всичко е за пред стадото. Прокуратурата, МВР, ДАНС и всички техни подобни, много добре знаят къде, какво, как се случва на територията. Знае се кои са корумпираните държавни служители, знае се крадливите такива, знае се кой управлява наркотици и проституцията. Абе всичко се знае, само се искат топки.
8
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 4 години
До Няма затвориКато няма затвори, има празни казарми - стаи с легла с пружини, висока ограда с бодлива тел...
7
3
 
12
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 години
И като ги проверят какво, нищо ама от сърце. Така е когато прокуратурата е независима, от нищо не зависи, може да работи, може и да не работи, а най-вече работи когато си иска и както си иска. Прокуратурата трябва да е в изпълнителната власт, защото това е закона и това е Държавата, само съдът прябва да е независим и да решава делата. След три дена ще забравят какво са решили. При ново убийство пак ще се сетят нещо даговорят.
6
7
 
5
 
! Отговори
Няма затвори преди 4 години
Заради това и има много "висящи дела". Съдилищата също се съобразяват с този проблем, искат или не искат.
5
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо си мисля че вече случихме на главен прокурор вижда ми се мъжкар и няма да си остави каруцата в калта да му мислят такива крадли като иванчева благодарение на гешев ще си излежи присъдата за наглият рекет и кражби просто съжалявам българите които като заблудени овце защитават иванчева
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това бара дет не трябва ...
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то това не го ли правихте скоро?
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това ще е поредната мъгла,както и предишните.Какво стана с гривните за проследяване.Нали се разчиташе на тях престъпността да изчезне.Късно е чадо.
1
13
 
2
 
! Отговори
Добре преди 4 години
Похвално