15 г. затвор за мъж, опитал да внесе наркотици за 3 млн.лева

Таблетките е трябвало да влязат през "Дунав мост 2"
22 яну 2020 14:15,
8
15 г. затвор за мъж, опитал да внесе наркотици за 3 млн.лева
Снимка: БГНЕС илюстративна

15 години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 200 000 лева е наказанието, наложено от съда на мъж от София. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Още по темата


Подсъдимият е бил предаден на съд за това, че на
24 ноември 2018 г. на ГКПП „Дунав мост 2“, при влизане в България от Румъния, пренесъл високорисково наркотично вещество.

Предметът на контрабандатата бил в особено големи размери – 69 150 грама шестоъгълни розови таблетки, със съдържание на 3,4 метилендиоксиметамфетамин (MDMA). Същите имали логото на „Philipp Plein” - огледално „РР”, от една страна и череп от друга. Освен тях имало и триъгълни жълто-зелени таблетки с тегло 64 735 и логото на „Mercedes-Maybach” - монограмни букви ММ от двете страни, със същото съдържание на наркотичното вещество. Общата стойност на дрогата възлиза на 3 347 125 лева.

Престъплението било извършено с използване на лекия автомобил на подсъдимия. Предметът на престъплението и МПС са отнети в полза на държавата.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативна прокуратура – София в законоустановения срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
съвет преди 4 години
брендо, обжалвай че тая година ти почва на зле!
7
0
 
4
 
! Отговори
Панко преди 4 години
Жалко за Philip Plein-овете, доста мажат. :(
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
15 г. затвор за мъж, опитал да внесе наркотици за 3 млн.лева---------Добре, бе!Хванахте "му.ле..о", а "Голямото Шеф"???Или той е с "държавен имунитет"????
5
1
 
2
 
! Отговори
venix преди 4 години
Наркотиците, оръжията и трафикът на хора е изцяло държавна политика!!! Айде да не се залъгваме! Само хора овластени са способни на такива неща - имат си хора за всичко.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските закони и българското "правосъдие" са чупени. Как може глобата да е едва 200.000 лева? Трябва глобите да са пропорционални на финансовата изгода от престъплението. Ако от тази стока ще спечелят примерно 2,5 милиона лева, и се очаква, че ги хващат 1 път на 20 опита, значи глобата трябва да е 2,5 милиона х 20 пъти + отгоре още. И най-накрая да се въведе принудителен труд за хората които не могат да си платят глобите. Като не може да плати, каторга до живот.
3
0
 
5
 
! Отговори
Тошо преди 4 години
Глобата от 10% за един вид тероризъм е мотивираща, а не възпираща.....дрога за 3 млн лв. , а глобата 300 хил.лв....... не трябва ли да е по-голяма примерно 4 млн.лв. за да не се пробваш пак....нещо не се връзват нещата...те мотивират вноса, а не спирането му, това защита на децата ли е ...или насочено дуло срещу тях...!?
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1То и за кражбите така. Карадеш от някого 50000 лева - БАН в затвора за 7 години. Крадеш от държавата 50 милиона - 7 години ако те хванат.Трепеш пиян някой - 3 години.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За едни таблетки 15 години а за оня дето убил Андрея 12 как ги измисляте тези присъди незнам.