Присъда за Хитрино: 15 години затвор за главния машинист

Съдът прати в затвора за 10 години помощника му
18
Присъда за Хитрино: 15 години затвор за главния машинист
Снимка: БГНЕС

Главният машинист на влака, който доведе до трагедията в Хитрино, Димитър Михнев получи 15 години затвор, а помощник-машинистът Радослав Петков – 10 г.

Още по темата


Съдът ги призна за виновни за смъртта на 7 души и нанасянето на телесни повреди на още 14.

Двамата ще излежават наказанията си при първоначален общ режим, съобщи Нова тв.

На 10 декември 2016 година товарен влак с цистерни газ дерайлира и предизвика взрив в центъра на селото. Седем души загинаха, а десетки бяха ранени. Разрушени бяха много сгради.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за АДМИНИСТРАЦИЯТА ЗАЩО НЯМА решетки ????
16
2
 
1
 
! Отговори
vlady преди 4 години
При преминаване с над 70 km/h през стрелка с конструктивна скорост 50 се получават големи напрежения, но е възможно стрелката да издържи преминаването на няколко вагони и локомотив преди да се стигне до нейната повреда и дерайлиране на влака. При по-леки вагони с нисък център на тежестта и неразместващ се товар е възможно дори няколко състава да минат безаварийно с превишена скорост преди да стане инцидент, но случаят не е такъв.
15
2
 
1
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До АнонименЛокомотивите 04 бяха съсипани с калпаво масло още преди 1989г. и много бяха бракувани още тогава. Машинистите са виновни за превишаването на скоростта - междугарията при Хитрино са с разрешена максимална скорост 60 km/h, стрелките - 40 и при преминаване с над 70 и цистерни с висок център на тежестта и плискаща се вътре течност дерайлирането е неизбежно.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че съда на мутрите ги е осъдил е ясно. Въпросът е виновни ли са?
13
3
 
4
 
! Отговори
Бдж преди 4 години
Никой не каза и доказа какви са били сигналите на предвходния и входния светофор! Ако са светели за отклонение и е доказано това машинистите са си виновни колкото и да е лошо за тях.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
25 години съм работил като машинист. Карах дизелов локомотив 04-та серия които мутрите нарязаха. Машиниста никога неможе да бъде виновен. Първо машиниста не композира вагоните. Машиниста не отговаря за състоянието на вагоните. Машиниста не отговаря за таргите на вагоните и за железният път. Ако всички цистерни са били в ред никога нямаше да излезнат от релсите. Как може да мине локомотива и останалите вагони а точно тази цистерна да се обърне. Това означава че нее била технически изправна. .
11
3
 
2
 
! Отговори
Жо преди 4 години
До Частен влакГлобата 100 лв от КАТ е за превишение на скоростта, когато от това не са произлезли тежки последици.Ако има убити и ранени е друго.
10
1
 
3
 
! Отговори
Частен влак преди 4 години
За 40км/ч превишена скорост в населено място - 100лв глоба и 2 контролни точки. Съдебният състав да се консултира с КАТ, ако не вярва.
9
4
 
4
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Проблемите с трасетата не оправдават превишаването на скоростта - затова са сложени намаления. Примерно стрелки с конструктивна скорост 50 km/h се минават с 40 от съображения за безопасност при по-продължителна експлоатация и ограничението трябва да се спазва особено с по-нестабилни вагони цистерни и опасен товар.
8
3
 
2
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До АнонименНе са невинни - при максимална разрешена скорост 60 в междугарията и 40 през стрелките са минали с над 70 с цистерни с висок център на тежестта и плискаща се опасна течност.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Така! Ако надзорателитв са хора, ще го пуснат да си ходят!
6
14
 
3
 
! Отговори
ha преди 4 години
Значи, да обобщим:Двамата убиват 7 човека. Ранените са 14. Половината село разрушено до основи и... на единия 15, на другия 10 години. Евалла на съдебния състав. Излагация няма повече накъде.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За не съобразена скорост с много опасен товар 15 години са прилично наказание! Но трябваше и някой мутрафон да го опандизят
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези хора със сигурност са НЕВИННИ!Едни мутри им съсипаха живота.
3
2
 
37
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
Те са най-малко виновни. Мутренска държава и корумпирано правосъдие! :(((
2
1
 
14
 
! Отговори
Drake преди 4 години
Днес, напишете първа ли инстанция, втора ли, касационна ли? Звучите като....."Милка май била бременна и детето е от Гошо"
1
4
 
45
 
! Отговори
аа преди 4 години
Правосъдната система още веднъж прати невинните в затвора за сметка на мутрите окупирали всеки аспект на българската държава. Всеки който е малко запознат със железопътно строителство знае, че всички трасета в момента са под всякаква критика, и че такива катастрофи ще се случват все по-често в бъдеще.