Конституционният съд образува дело за имунитета на президента

Докладчик е съдия Мариана Карагьозова-Финкова
Обновена: 27 яну 2020 14:48 | 27 яну 2020 13:46, Камелия Цветанова
102
Конституционният съд образува дело за имунитета на президента
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Конституционният съд образува дело по искане на главния прокурор Иван Гешев за даване на задължително тълкуване на разпоредбата на чл. 103 от Конституцията на Република България.

Още по темата
Докладчик по делото е съдия Мариана Карагьозова-Финкова. Това съобщиха от Конституционния съд, часове след искането на главния прокурор Иван Гешев за тълкувателно дело относно имунитета на президента Румен Радев и до каква степен той е недосегаем.

От президентството лаконично коментираха,     че очакват развитие по образуваното дело.

Гешев поиска от КС тълкуване на текста от Конституцията за имунитета на президента и вицепрезидента.

Законосъобразно ли е те да бъдат проверявани и спрямо тях да се образува наказателно производство в случай, че след встъпването им в длъжност държавните органи разкрият или бъдат известени, че са налице признаци за извършено престъпление, пита Иван Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
0
 
! Отговори
Другия с коня преди 4 години
От записаните разговори с негови бивши колеги се разбира,че организира унищожаване на доказателства по разследване и създава организиран отпор на проверяващи следователи.Типично по Комунистически...Аморално и Престъпно поведение...Ако,Радев съм...виж там ахм ахм
92
0
 
4
 
! Отговори
yyyy преди 4 години
гешев да си заминава на секундата, вече ни идва в повече, особено след днешното обгазяване на протестиращите.
91
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 4 години
ей мутрите се оляхте бре, само трупате омраза докато накрая вълната ви помете, бре и смелчанци щом на единствения свестен човек посягате докъде сте изпаднали,ама затова повече кютек ще изядете и повече ще боли, ти да видиш и наглеци.
90
0
 
5
 
! Отговори
wfffff преди 4 години
къде е тръгнал тоя *** да се хваща с Президента Радев, ай ай, тва не ти е сащ бре, умрялата лисица клинтъница да се чуди как да сваля бай Дончо, тук сме люти балканци и хич няма се замислим и шъ въ изметем та пушек шъ съ дига, ай и дрисни нагли.
89
1
 
7
 
! Отговори
Дърт и червен преди 4 години
Този милиционер се взема много на сериозно! Не било "Всяко чудо за три дни", а "На всеки три дни - чудо!". Толкова горе-долу мина от изгонването на руските дипломати по смешни обвинения и потупването по рамото от новите стопани! И сега, закачки с Президента на Републиката! Внимавай, маймунката след онзи случай с ореха, се научила къде първо да го мери! Румен Радев не е за твоята уста лъжица! Милиони сме зад Генерала!Твоят предшественик Никола Гешев е привикал баща ми, за да го плаши.Не станало!
88
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм злобен човек, но вече ми се иска Господ да си прибере вересиите от нашите земи! Толкова пр*сто*тия на едно място е геноцид!
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е те сега ще видите какво е диктатурас много банани и никакво истинско сирене кашкавал млеко месос отровена вода и без вода но банани ще имааааа
86
1
 
11
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Кой те Бойко,теб,обича?Ти,кажи ни го това!Всеки ТИКВА ТЕ НАРИЧА,щот си с гумена глава!!!
85
3
 
18
 
! Отговори
Емил Странжев преди 4 години
Всички честни и умни българи виждат, че Цацаров и Гешев са служителина ББ и ФАЩ, на които ние данъкоплатците даваме големите им заплати и бонуси. Но такъв е живота лошите хора ходят на глутница, а добрите са малко за глутница
84
3
 
18
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
След като е лош президента, защо няма протести за неговото сваляне, а пред МС няма година без протести? Отговорът е един, повечето хора болеят за Родината си и не могат да се примирят с тихото ни утищожаване.
83
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо американците са избрали да ни управляватвъзпитаници на милиционелските училища и бивши комунисти - сигу щото са продажниа тоа прокурора злобар и отмъстителенкъде се пъхаш бре тоа президен са го избирали целия народ
82
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев има собствени виждания за политиката, която трябва да води България. Отдавна искат да го подчинят и той да прави единствено това, което герберите искат. А герберите искат това, което задокеанските ментори им диктуват. И понеже всички напъни да подчинят Радев до момента не работят, сега искат всеки негов разговор, който не е одобрен от герберската диктатура, да се обяви за действие против страната, против конституцията или шпионаж. Надявам се, че номера няма да мине.
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 86Питай руските шпиони, те ще ти кажат цифрите за армията, а и не само за армията !
80
1
 
26
 
! Отговори
шпиони преди 4 години
До АнонименКакви шпиони някои бълнуват. Страната ни отдавна е разграден двор. Няма цифри колко е армията, няма цифри колко е МВР. Силовите ни структури отдавна са на колене. Ако някой иска да се добре или публично обяви гешефтите на някои люде, веднага ще го обявят за руски шпионин. Достатъчно е да се види пазара, да се видят нещата писани в медиите и човек ще разбере ситуацията у нас. Намя нужда да ни шпионират. У нас отдавна всичко е явно, освен с-ките на управляващите
79
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президент КГБ резидентКремъл маша инструментШпионин медал дружбаКон троянски на служба !
78
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редно е човек избран от народа, с далеч по-малка власт от тази на главния прокурор, да има по- голям имунитет от главния прокурор, ама нали тука всичко правиме наобратно и затова сме първи във всички негативни класации. И на мен ще ми е интересно какво ще каже конституционния съд, ще видиме мафията до каква степен владее държавата.
77
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕШтапо на главният проKУPор.
76
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мак ДА ИМАШЕ ОЩЕ ЕДИН КАНДИДАТ ОТ ДОБРИЧ НО ТЕ РАНО СЕ ПОГРИЖИХА ДА СЕ САМОУБИЕ В АПАРТАМЕНТА СИ. ТОВА СА ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ КЛАСА. НЕ СЕ СПИРАТ ПРЕД НИЩО. ЗА ТЯХ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ Е НИЩО САМО И САМО ДА СЕ НА ВЛАСТ.
75
2
 
25
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 4 години
До Анонимен 58 ДА ВНИМАВА БОЙКО И ГЕШЕВ ПРЕЗИДЕНТА ДА НЕ ПОДГОНИ ТЯХ ТА ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ КАКВОТО ЩЕ СТАНЕ. МАЙ КРАЯ НА ГЕРБ ИДВА И ЗАТОВА ВИЯТ НА УМРЯЛО КАКТО И ПОДДРЪЖНИЦИТЕ ИМ. КАКЪВ КЕФ ЩЕ БЪДЕ ДА ГИ ВИДИМ С РАИРАНИ КОСТЮМЧЕТА КЪМ СОФИЙСКИЯ.
74
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България - всеки шпионин руснак, всеки русофил ятак !