Осъдиха 4 телефонни измамници, взели 35 000 лева от баби

Представяли се за полицаи в Пловдив и региона
Обновена: 27 яну 2020 14:21 | 27 яну 2020 14:18,
10
Осъдиха 4 телефонни измамници, взели 35 000 лева от баби
Снимка: БГНЕС

Четирима телефонни измамници получиха ефективни и условни наказания от пловдивския районен съд, съобщава "24 часа".  Мъжета са от София и Левски, но са извършвали престъпления в Пловдив и региона през 2018 г.

Още по темата
Измамниците се представяли за мними полицаи и карали пенсионери да хвърлят пари през прозорци и балкони. Така успели да отмъкнат 35 704 лева.

Съдът е дал между 3 и 4 години затвор на двама от престъпниците. Другите двама се разминаха с условни наказания.

Присъдата за четиримата измамници подлежи на обжалване в двуседмичен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Трябва да ги осъдят преди 4 години
да върнат парите на бабите. Ако са похарчени и извършителите нямат други налични финанси, принудително да работят, докато спечелят 35 000 лв плюс лихвите и компенсации за причинените психологични травми, и да ги изплатят на потърпевшите.Вместо това,някои ще "лежат" 3-4 години, а ние ще ги храним. Другите получават не наказание и превъзпитание, а поощрение чрез тези условни присъди. Като са се уверили, че наказанията не са кой знае какви, с нови сили ще се втурнат в мошеническата си дейност.
8
1
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 6 Рецептата е следната: Сутрин едно чайче, на обяд едно кисело мляко и вечер една клизмица да спят спокойно. И спестените пари през терасата.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Присъдата за четиримата измамници подлежи на обжалване в двуседмичен срок."Да видим дали присъдата ще е окончателна или делото ще изтече по давност.
6
0
 
1
 
! Отговори
Супер преди 4 години
Пада им се. Такива да стоят в затвора!Пенсионери ако на вас ви се случи да ви се обадят по телефона и разберете че е телефонен измамник, не дейте затваря веднага с псувни! Баламосайте го, като междувременно се обадите в Полицията!Само така ще ги хранат и ще предпазите вашия съсед/съседка от наглите измамници!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми то като има такива, ще има и онакива. Бедни бг баби, тъпкани с парички. Айде на де м о ра ията да забогатеем като крезове ! Значи, виждам как всички сме забогатели и масово мятаме пачки, a отдолу няма веке кой даги вдигне от земята, щото да не си губим времето, знаеш, че ще изтървем часа да си налеем вода в бидоните.
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе кви са тия баби, дето мятат хилядарки през прозорците си!Чии баби, майки са? На парчета с тъмен бизнес или да? Или си имат овощни градини, дето парите растат по дърветата.
3
0
 
11
 
! Отговори
оооо преди 4 години
какви условни присъди? Защо? Да почнат пак, но този път ще знаят как да се пазят по-добре. Минимум 5 години в затвора.
2
0
 
8
 
! Отговори
с.Ешексики преди 4 години
И мобилните оператори които дават информация и лични данни на хората в затвора....... Тази схема не е на случаен принцип подпомага се от МВР и ДАНС са в кюпа!
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Другите двама се разминаха с условни наказания." ... ето го проблема, държаво скапана