Васил Божков със седем обвинения, обявен е за издирване

Бизнесменът е извън страната, прокуратурата не знае къде се намира
Обновена: 29 яну 2020 17:31 | 29 яну 2020 16:19, Камелия Цветанова
250
Васил Божков със седем обвинения, обявен е за издирване
Акция в офиса на Божков се проведе тази сутрин. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собственикът на “Нове холдинг“ Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения и е обявен за общодържавно и международно издирване, защото е напуснал границите на страната. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев.

Той призна, че не може да даде подробности около случая.

Още по темата
"Нашата работа е, когато констатираме нарушения, да повдигнем обвинения и да изправим конкретните извършители пред българския съд. Ще положим всички усилия той да бъде доведен пред българския съд, той е поредният олигарх, който бяга от България“, каза Гешев.

По думите му прокуратурата не знае къде точно се намира Божков.

Той увери, че прокуратурата и главният прокурор не влизат в лични битки, а такива действия прокуратурата предприема спрямо всички лица.

"Нямаме никакви притеснения да ангажираме наказателна отговорност, когато са налице доказателства спрямо всяко едно лице в България, без да има значение каква позиция заема“, коментира още Гешев.

Той беше категоричен, че докато е главен прокурор,  държавното обвинение "ще направи всичко необходимо, което не е свършено много време".

"Искаме този криминален преход да свърши. Не може плюсовете да са само за едни - за богатите, време е всеки да плати цената за това, което прави. Ние не преследваме само богати хора, но всеки трябва да си спазва задълженията. Не може да дължиш 555 млн. лева от лотарийни игри за една година на държавата - това са 100 лева към всяка пенсия“, отсече Гешев.

Заедно с Божков органите на реда търсят и дясната му ръка Георги Попов, който държи 87% от акциите на ФК "Левски" и е акционер в "Националната лотария".

Преди часове Васил Божков не пожела да уточни къде се намира, но увери, че е на разположение да се отзове, ако бъде призован от прокуратура.

"Не се крия", категоричен беше бизнесменът.

По-рано днес Спецпрокуратурата и полицията влязоха в офисите на холдинга му, както и в кабинетите на "Националната лотария" и в Комисията по хазарта, откъдето бяха отведени служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
3
 
8
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Кучето на властта рецитира заучени фрази. И лае ли лае! И престанете да разправяте как дължи едни пари, не можеш да осъдиш някой че дължи пари ако в действителност не дължи. И второ това с пенсиите само показва какво *** е този. Данъците на Божков ли ще оправят пенсиите в България? Не мисля!
196
0
 
8
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Ко прай Пиевски? Или он е от наште , та НСО-то го варди от Черепа.
195
0
 
12
 
! Отговори
иентересно преди 4 години
Лично мен ме впечатли документът, който Румен Петков донесе в една теелевизия сутринта - в този документ стои подписът на финансовия министър Горанов, с чийто подпис се разрешава усвояването на дължимата според прокуратурата сума пари, която сума Божков дължи. Понеже комисията по хазарта, с която Божков е колаборирал, е в пряко подчинение на финансовия министър. В момента следя събитията и нямам окончателно мнение, защото темата е в развитие.
194
1
 
4
 
! Отговори
страхливи олигарси преди 4 години
Добре, Аз искав да питам, какъв изход се предвижда от ситуацията? Божков да си седи в чужбина, а ние тука да си точим зъбите. Вижте, аз не искам тоья човек да го разкъсам във въздуха. Имам усещането, че го гонят като животно. Затова, не оспорвайки прокуратурата, казвам: човекът има право на адвокат. Дори и престъпник да е, пак има това право. Досега паведението на Божков е неразумно, дава изявления без адвокат.
193
3
 
15
 
! Отговори
-10 преди 4 години
До Вече 15 минутиИзобщо не го интересува Гешев къде е Божков. Гешев е циркаджия, назначен да пази правителството.
192
2
 
11
 
! Отговори
-10 преди 4 години
До UnufriКакво точно е подпукал? Свинятя ли? Някой от правителството ли? Апартаментите ли? Източения язовир ли? Какво точно е подпукал?
191
3
 
13
 
! Отговори
:D преди 4 години
Никак не бих се учудил ако сега се появят масови брожение в подкрепа на черепа с лозунги:"Не ни отнемайте националната лотария!""Търкането на билетчета - единствен изход на България."и др. които показват колко тъжен, неграмотен и отчаян е средно статистическият българин...
190
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен210 ККой защитаа олигарсите,герераст?! Съдете ги по законна,действайте като юристи,ане катомутри.Арестува жената на Боов.Защо?! Той ли го гласува този лобистки закон за хазарат?!
189
2
 
10
 
! Отговори
Чакам с нетърпение! преди 4 години
Ред е на Домуса, там ще засмърди още повече!
188
2
 
11
 
! Отговори
Вече 15 минути преди 4 години
Божков разговаря с Хекимян по телефона, и ако сега не го засекат от къде се обажда, значи ни правят цирк, отклоняват напрежението в свирката!
187
11
 
9
 
! Отговори
Мазало преди 4 години
От козяк му искат бизнеса. Не може да има българин с пари и то да не ги държи в УСА банки.
186
0
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
С повзигнати обвинения, обявен за издирване, няма го, но иначе - не се криел. Чудеса...
185
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Поправките в Закона за хазарта са направени от ГЕРБ и финансовият министър Горанов през 2014 година . Именно той трябва за защитава държавата ,а вместо това приемат закони ,с който намаляват данъците за определени играчи . Значи Божков е плащал това ,което е длъжен ,а сега ви внушават че не плащал данъци ,а това са пропуснати ползи заради лобизма на ГЕРБ и Горанов. Някой да търси отговорност от Плюшека ? Не. И името му ще бъде премълчавано,като табу .
184
4
 
21
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Колко ли са му поискали? Приятелите на Цветан Василев от управляващата върхушка му дадоха 225 милиона и го изпратиха в изгнание. Не мислете,че смятам Божков за свестен човек, но случаят с негерберите е аналогичен с КТБ. Герберите са по-лоши и по глупави.Навремето дъртите комунисти не можаха да закрият ФК Левски, но бати ви Бойко ще го направи!
183
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко *** народ не е истина !Заслужавате си всичко ,че дори и по зле щом защитавате олигарсите
182
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само се чудя с тази хапка лойко оод дали няма да се задави. Следя с интерес.
181
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквената мафия се опитва да смачка Божков и да му вземе бизнеса.Активирала е всички послушковци, начело с ГешеФТ.Целта е да се направи поредната услуга на бизнесмена на Властта - Мазния Домуз.
180
1
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Ех тази прокуратура,тя винаги не знае нищо,затова първо симулира процеси,после пуска отговорните другари-престъпници да си вървят,защото зад тях стоят едни други другари,от които зависи всичко в разсипаното подобие на държава.
179
4
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
....ЧЕРЕПА ЦЯЛ ДЕН ЛЪГА , ЧЕ Е НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ!!!!
178
3
 
32
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЧЕРЕПА Е АБСОЛЮТЕН ИЗВЕРГ!!! ТОЙ ЗА 10 МИЛИОНА ЩЕ ПРЕЧУКА ВСЕКИ!!!А БУДА МУ НАНЕСЕ ЩЕТИ ЗА МНОГО ПОВЕЧЕ , ЧЕ И ИСКА И ДА ГО ЛИКВИДИРА СЪС ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР!ОПРЕДЕЛЕНО ЕДИН ОТ ДВАМАТА НЯМА ДА ОСТАНЕ ЖИВ И ТО В КРАТКИ СРОКОВЕ!