Поискаха арест за Елена Динева, жената до Божков

Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група
Обновена: 20 фев 2020 18:39 | 20 фев 2020 18:25, Александър Попов
15

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спецпрокуратурата поиска арест за Елена Динева, жената до Васил Божков. Тя е с обвинение за участие в организирана престъпна група.
Още по темата
Динева е задържана вчера със 72-часова мярка, а днес бе доведена в съда с белезници.

Не съм обществена заплаха. Имах възможност да напусна страната, но нямах желание. Съпругът ми беше принуден да не се върне. Това каза в своя защита Елена Динева, цитирана от "24 часа".

50-годишната жена е съпруга на бизнесмена Васил Божков. Тя е обвинена за участие в престъпната група с лидер собственика на "Нове Холдинг" и е била задържана преди два дни. Дали обаче Елена Динева има официален граждански брак с бизнесмена или не, така и не стана ясно в съдебната зала.

Тя обясни, че участва в управата на няколко дружества, които обаче нямат абсолютно нищо общо с хазарта. Едното съществува от 19-20 години, в други три е инвеститор. Нито едно от тези дружества няма участие в Националната лотария. Тя е в управителните съвети на две  фондации - "Тракия" и "Българско изкуство", като за "Българско изкуство" каза че спонсорира тази фондация за издаване на книги и албуми, които не са с големи тиражи.

Жената до Божков се оплака още, че банковите й сметки, които са само в една банка, са блокирани от първото претърсване в дома им.

"Последните 20 дни, уволнявам хора, пускам предизвестия, опитвам се да успокоя персонала. Как може в тази ситуация да представлявам обществена опасност?". Тя посочи, че не е виждала нито един член на Комисията по хазарта.

Васил Божков пък е с 11 повдигнати обвинения, сред които за принуда, изнудване, търговия с влияние, за държане и отчуждаване на културни ценности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: елена динева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков отдавна е в България. Вие за следствена тайна и методи на разследване при публично известни личности не сте ли чували? Ужас! Даже ми дожалява като си помисля как ще остане в ОАЕ завинаги. :) Мерси, по-добре с ипотека, но далеч от Следствието. :)
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо чудно да дръпне ,и милиони съда нема да види
7
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наподобява на Народния съд от 1944-1945г.Тогава освен парите им взеха и животите на най прогресивните българи.
6
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СТРАШНО МНОГО ХОРА ОЩЕ НЕ СМЕ СИ ПОДАЛИ СИГНАЛИТЕ СРЕЩУ БОЖКОВ ЩОТО ГО ЧАКАМЕ ДА ГО ДОКАРАТ ТУК!ДОКАТО БОЖКОВ НЕ БЪДЕ ДОКАРАТ ТУК ТОЙ ВСЕ ОЩЕ ВСЯХА СТРАХ А И Е МНОГО ОТМЪСТИТЕЛЕН!
5
0
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
пуснаха ЕЛЕНА БОЖКОВА срещу милион и половин лева гаранция
4
2
 
9
 
! Отговори
прах в очите преди 4 години
на матряла. Комунистите изтърбушиха България и народа точно чрез ДС мутри като Божков, Галеви, Василев, Пеевски... КТБ беше един от крупните обири в който кучкарят Бойко Борисов бе главен изпълнител, прехвърлиха парите на децата и внуците на червената номенклатурка и сега уж разследват.Мутри като Василев и Божков може да ги сочиш с пръст, но защо не арестувате Владимир Живков, сина на правешкия пезевенк Тодор Правешки? Владко има над 400 мил долара крадени от на защо не го заявите в Интерпол, а
3
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НА БОЖКОВ СЪМ МУ НАБРАЛ МНОГО!!! И НЕ ЗАТОВА, ЧЕ МЕ Е ИЗМАМИЛ С ТАЛОНИТЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ИЗМАМА ДЕТО НАГРАДИ ОТ 200 ХИЛЯДИ НАГОРЕ НЯМА А НАЕТИ СТАТИСТИ ГОВОРЯТ, ЧЕ СА СПЕЧЕЛИЛИ А С ТОВА, ЧЕ ПУБЛИЧНО ИЗТОЧИ ХОЛДИНГ ПЪТИЩА АД ОТКРАДНА ДРУЖЕСТВАТА И ПАРИТЕ И ИЗБЯГА ДА СЕ КРИЕ ВЪВ БРИТАНИЯ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ!!!НА БОЖКОВ ОЩЕ НЕ МУ СЕ Е СТЪЖНИЛО ПОЛОЖЕНИЕТО!!!АКО ГО ДОКАРАТ В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ И АЗ ДА ПОДАМ СИГНАЛ КАК СМЪКВАШЕ ЦЕНАТА НА АКЦИЯТА КАТО РАЗПРОДАВА ОТ СИНИСТРО И МОЛЕСТО АКЦИИТЕ СИ НА БОРСАТА!
2
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПЪЛНО Е С ИНТЕРЕСЧИИЙКИ ВЪРШЕЩИ ВСЯКАКВИ МЕРЗОСТИ ЗА ПАРИ БЕЗ ГРАМ СКРУПУЛИ, СЪВЕСТ И ДОСТОЙНСТВО!
1
3
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Изтърваха...петела,сега сиромашките прокурорчета решили да...оскубят кокошката,че и с...белезници.Голям майтап,народа трябва да си умира от...кеф,едва ли.