Задържаха жената, с която живее Васил Божков

Тя е с обвинения за участие в престъпна група
Обновена: 20 фев 2020 17:37 | 20 фев 2020 13:38, Елка Василева
179
Задържаха жената, с която живее Васил Божков
Васил Божков. Снимка: архив, БГНЕС

Елена Динева - жената, с която живее на семейни начала Васил Божков, е задържана в късния следобед вчера, съобщи БНТ.

Динева е с повдигнати обвинения за участие в организираната престъпна група, ръководена от Божков.

Още по темата

Днес в 15 ч. в Специализираният наказателен съд ще се гледа искане на Специализираната прокуратура за постоянен арест на Динева.

На Божков са повдигнати 11 обвинения. Първоначално му бяха повдигнати 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. Впоследствие той се сдоби с още  обвинения - за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности.

Самият Васил Божков от началото на февруари се намира в Обединените арабски емирства, където беше задържан. Преди дни става известно, че той е бил освободен от тамошния арест. От руското разузнаване официално съобщиха, че нямат нищо общо с освобождаването на задържания по искане на България Божков.

Елена Динева е до Васил Божков от 25 години. Тя започва работа в пресцентъра му през 90-те години на миналия век и после се издига шеметно в бизнеса, става негов съдружник в много фирми.

През последните пет години тя е движела бизнеса на Божков в Швейцария и Великобритания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
2
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Заради тия бандити сме на това ниво като държава и народ.Омерзени от мафията и партиите,младото ни поколение се спаси от безвремието ,в което се намираме.
142
2
 
2
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
само се чудя, при положение че не е някаква кифла-еднодневка а е отдавна с него и движи неизвестно каква част от бизнеса защо още след като го притиснаха, тя не си измисли някоя екскурзия и оттам немедленно със първия полет още по-надалече и да се скатава някъде по островите ами се мота тука докато не се сетиха и за нея? тези неща умишлено ли се случиха и ако да, тогава кой/къде е причината?... въпроси, въпроси на които няма отговор...
141
2
 
8
 
! Отговори
ГОШ преди 4 години
Българската прокуратура и следствие все повече се доближават до същите органи, действащи през 1923-25 г. Укрие се мъжът, арестуват съпругата и я пребият от бой и сетне без съд я вкарват в затвора. Сегашната прокуратура арестува жената на В.Божков, вкараха я в ареста и искат гаранция за пускането й на свобода 1,5 млн.лв. Сетне ще я вкарат в следствения арест и ще я накарат да плати 700 млн.лв на хората на И.Г. Иначе 8 месеци арест и дълги години затвор. Това А.Страшимиров нарича "бели нощи".
140
0
 
11
 
! Отговори
анонимен длъжник преди 4 години
Съдът в Страсбург ще осъди отново тези които събират капачки за ковьози, търсят кръв за кръвопреливане срещу заплащане,живеят с мизерни пенсии и на децата дават скапано образование т.е. окрадените български данъкоплатци да платят за преразпраделянето благата между мафиотските кланове /герП и "олигарси"/...
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тано Кариди....само дето няма нииищо общо в лице с Камастра!
138
1
 
4
 
! Отговори
Тано Кариди преди 4 години
Само като я погледнах,и знаете ли за кой се сещам? ..А? ...Ха ..не знаете,много сте млади.Сещам се за Графиня Камастра.Все едно и е одрала кожата,същата на 100%. Можете да си сверите часовниците по думите ми.който разбира,тук се спира.
137
1
 
12
 
! Отговори
Константин преди 4 години
И аз смятам, че всички тези олигарси ще осъдят държавата ни в Страсбург. И правосъдието защо ги бави с години, вчера имаше статия Арабаджиеви над година, Баневи над година и половина и повече. *** съд, мизерен, бавен, неконтролируем и корумпиран.
136
2
 
13
 
! Отговори
Аз не ги избрах. преди 4 години
Мда,г-н Ч. ще ни осъди в Страсбург.За много пари.Познайте кой ще ги плати?А сега познайте чии дъщеря и внуци няма да плащат...Да плащат тия дето са гласували за банкянската магнолия и неговата клика !Крайно време е всеки да носи отговорност за това какъв избор прави!
135
3
 
9
 
! Отговори
Черепа преди 4 години
Каскет, ха сега арестувай и кучето ми!
134
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има един стар филм с Стивън Сегал " Борба за справедливост". Че в него един престъпник убива приятеля на Стивън Сегал ( негов колега)... полицаи го играят. И Сегал в опит да го намери и тръгна да разпитва родителите на убиеца, обаче старите хора нищо не знаят, а пък са и познати на Сегал още като е бил дете. И с целия си акъл Стивън Сегал арестува бащата на убиеца и го вкарва в ареста. Та това с жената на Божков ми напомни на тази сцена от тоя филм.Жалка Каскетска история!Пълен ***!
133
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази жена в какво е обвинена? Направена ли е ревизия на бизнесите и? Или е задържана само като заложник?
132
10
 
4
 
! Отговори
Дракула преди 4 години
Тая вампира ли е прякора .Черепа има гадже вампир .
131
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То като е гледам разбирам защо е избягал сигурно го бие с къмшика .
130
10
 
2
 
! Отговори
Иван Иванов преди 4 години
Има вид на ..класна ***.. с малките студени очета.. не случайно са си паснали с оня *** черепа!!! Тази в ареста, в килия... Бойко умира на мига.. черепа може да не го уреди, но тази ще го "уреди" светкавично..Сметам сметате! Бацето знае с кой си има работа.. 1,5 милиона.. хаха тя ги няма за джоб пара.. ще обжалват от приличие.. малиии пропадналаа държавааа
129
1
 
14
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
А ония с усмиФката, свато му, КОГА?!?!
128
2
 
15
 
! Отговори
Додо преди 4 години
От Магура я помна, тая беше жар п(т)ичка преди 30 години!
127
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и друг вариант за да се върне Божката.Той е като в американските ганстерски филми.Да заплашат децата и жена му че ще бъдат убити ,ако не се предаде до 48 часа.
126
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
скоро да се готвят тетка му,баба му,прадеда му абе общо взето целият род...
125
2
 
24
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Сравнете жената от снимката със средностатистическата българска ки.фла. Разлика между земята и небето.За другото незнам, но жената има класа. Черепухин и той, явно.
124
3
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
какъв бизнес освен банкови сметки има божков във великобритания и швейцария?кой измисли поредната фалшива новина?