Катаджия плаче в съда в Ловеч, не иска зад решетките

Той е обвинен в документни престъпления и злоупотреба с власт
54
Катаджия плаче в съда в Ловеч, не иска зад решетките
Снимка: архив, БулФото

Окръжният съд в Ловеч освободи от ареста служителя на Пътната полиция в Ловеч Йордан Петков. Той беше арестуван заради обвинения от прокуратурата в тежки престъпления - документни престъпления и принуда чрез злоупотреба с власт.

Мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена на първа инстанция, беше заменена с "домашен арест", предаде БТА.

Днес в съдебната зала от защитата на Петков внесоха документи, удостоверяващи положителна характеристика на полицая и гражданска подписка 62 листа в негова защита.

Обвиняемият се разплака в залата и каза, че получава паник атаки и не се чувства добре психически сред хора, които сам е вкарал зад решетките. Петков помоли за промяна или цялостна отмяна на мярката.

Съдът уважи жалбата му срещу най-тежката мярка за задържане с мотива, че няма достатъчно обосновани предположения той да се укрие, извърши друго престъпление или да повлияе на свидетели по делото.

След като беше освободен от ареста Петков отказа да коментира, а адвокатът му Станислава Каракушева посочи, че не е напълно удовлетворена, тъй като счита, че и тази мярка за неотклонение е прекомерно тежка, но все пак жалбата й е уважена.

Окръжният прокурор Валентин Вълков поясни на брифинг след делото, че разследването срещу Йордан Петков продължава и срещу него се очаква да бъдат повдигнати още обвинения.

"Тези са в резултат на първоначалните доказателства, които бяха събрани", каза Вълков.

Директорът на ОДМВР - Ловеч Милен Маринов допълни, че Йордан Петков ще бъде уволнен дисциплинарно.

Предложението за отстраняването му от работа ще бъде изпратено още днес до министъра на вътрешните работи.
Маринов допълни, че до десет дни ще станат ясни резултатите от вътрешната проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Чужденец преди 4 години
'Баси "съда" в Бyлrapиcтaн!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, *** и артист го докарваш, тежкарче! МноУ са перчеше на журналистите, ся ша ми ревеш и ша разправяш пълни глупости, че си вкарал някого в затвора, чуваш ли се изобщо!? Я се замисли дали не си докарвал на някой човечец нервна криза като си го спирал за глупости! Отде накъде ше ти уважават съдиите паник атаките. Ми паникирай се, кво толкова, да видиш кво е!
32
1
 
8
 
! Отговори
Ескобар преди 4 години
Два часа ми прави проверка този ***,,, цялата полиция в Ловеч е проядена от корупция,по интересни от него са Златин Михайлов,, Райко Райков,,Георги Иванов,, Мария Шолекова,, Бойко Василев,, Красимир Йоловски,, Виолета Маринова,, Петър Кръстев, Марио Маринов, Стефан Джонев, Красимир Джонев,Димитър Димитров, Иван Тинчев, Пламен Парашкевов, същият данчо дори ми правеше оферта за автомобила покрай проверката22. 30 до 24.00 трая проверката ми за алкохол и наркотици
31
0
 
17
 
! Отговори
Замена преди 4 години
От кога катаджия вкарва в затвора? Тия които е трябвало да вкара в затвора, той им е събрал парсата. Мисля си, че го е страх, че в затвора ще направят опити да лекуват хемороидите му.
30
1
 
12
 
! Отговори
ВСЕКИ преди 4 години
БАТИ СИ ИМА БАТИ
29
1
 
38
 
! Отговори
Културиста преди 4 години
Га яди кифтетата ни рива...сега получавал паник атаки...на мама детето
28
1
 
10
 
! Отговори
хахахха преди 4 години
чавдарчето е весело дете...
27
11
 
24
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
Така ще е, когато институциите НЕ работят, а на върха на пирамидата е банкянския Еднокнижник!
26
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А га пълнеше гушата защо не рива
25
1
 
39
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
има талант на актиордо вчера играеше роля на кораво ченге с недосегаемост и маниери на голям играчднес играе роля на чуствителна жертвакатаджийте не вкарват в затвора да емислил преди да нарушава закона но явно е имал куража на някой над него който сега трябва да го опази иначе ще потъне с данчо
24
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тоя само като го видиш как изглежда ти става ясно всичко.Прилича на мексикански наркобарон.Пуснете го човекът той е невинен освен всичко останало е катаджия.Благородна професия.
23
0
 
30
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 години
Я ела бе,пиленце,при Батко!
22
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От корумпираните коридори на Брюксел до продажниците в МС, няма по-голяма тиква от Бойко.
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ам то как да с вьрнеш в такава престьпна схемясала незакона дьржава!!! Кьде е шкембето пак ли в някой 4 звезден хотел се прави вийвода.
20
5
 
30
 
! Отговори
Данчо Катаджията преди 4 години
Така е, България за мен е Държавата на играчите.Ако си играч,имаш ранчо с частен зоопарк с кенгуру, цехове и фабрики на цена само от 100-хиляди лева,джипки,по шест,седем апартамента с асансьори,или пък с тераси с барбекю.Балъците,които работят на месец за 1000 до 3000 лева,нямат място тук.Реално имат два варианта,или през границите и "Чао",или при Свети Петър.Ето затова, уважавам и подкрепям ГЕРБ, скоро България,ще стане Държава населена само от олигарси и Играчи.
19
0
 
55
 
! Отговори
ЖОРО преди 4 години
А бе ДАНЧО, Га яде КИФТЕТТА, що не рева бе кузум. Ами нали и ареста е за хора.Или като имаше власт беше друго.Хубаво беше като си правеше вятър с парите в колата, ами сега май в ареста пукат халки на такива като теб.Е БРАТ сега ще мълчиш и ще си траеш, а не да ревеш.
18
0
 
54
 
! Отговори
зрелища и пасти преди 4 години
съдия разследван за рушвети съди подкупен катаджия :)
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми ся кво прайм?
16
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора , виждате ги колко са жалки тия наши катаджии Така че следващият път като ви спрат на пътя , не се плашете от тях , не се оставяйте да ви тормозят тия примитивни хора Бъдете активни граждани и се борете за правата си Снимайте всеки път на видео с телефона си всеки път като ви спрат на пътя Като види че е сниман катаджията не смее да говори върши глупости
15
0
 
44
 
! Отговори
Zatvor No ne v Love4 преди 4 години
Този наглец заслужава затвор, за да видят колегите му какво не трябва да правят. Но да видим дали...и какво... със тази никаква смешна и жалка правосъдна система .