Шефката на болницата в Раднево обвинена за пране на пари

Двама нейни подчинени също извършили престъпления
12
Шефката на болницата в Раднево обвинена за пране на пари
Снимка: архив, БулФото

Постоянен арест постанови Окръжният съд в Стара Загора за управителя на общинската болница в Раднево МБАЛ "Доктор Димитър Чакмаков" и двама нейни подчинени. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

По искане на Окръжна прокуратура - Стара Загора е водено разследване от Сектор "БОП" - Стара Загора за извършено престъпление - пране на пари, осъществявано от лица, работещи в радневската общинска болница.

В хода на разследването са събрани доказателства и за извършени други престъпления - безстопанственост и длъжностно присвояване.

Срещу управителя на болницата д-р Мая Узунова е повдигнато обвинение за присвояване на средства в особено големи размери, а останалите са обвиняеми за пране на пари.

С мярка "домашен арест" е напусналата преди седмица здравното заведение главна счетоводителка Мария Атанасова. В ареста са още началникът "ТРЗ" и "Личен състав" Марта Стефанова и Слави Иванов, служебен шофьор.
Постоянните мерки могат да бъдат обжалвани пред Апелативната прокуратура в Пловдив, заседанието е насрочено за 5 март.

Проверката на общинската болница в Раднево започна след два сигнала до прокуратурата и ДАНС от кмета на Раднево д-р Тенчо Тенев и председателя на местния общински съвет д-р Румен Йонков. През миналата седмица имаше протест на медицинските работници, които вече два месеца не са получавали заплати.

Разследването е възложено на следователи от Национална следствена служба - София, като продължава с извършване на активни процесуално-следствени действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Провоохранителните наложете безкомпромисно и безпристрастно спазване Конституцията и Законите в Родината ни...плащаме ви за това,не калинките а тези които са ги назначили партийно са за затвора,така е навсякъде и минавате всякакви граници..умират хора...наши братя...деца умират...и няма да гледаме безучастно и да ставаме съучастници на бандити и престъпници
9
0
 
5
 
! Отговори
Полина преди 4 години
Когато липсва ОДИТ, така ще е!След като всички крадат защо и те да не се включат?Жалка работа!Аз съм *** и вие сте прости...
8
0
 
7
 
! Отговори
Един от народа преди 4 години
Нов закон за медиците трябва,нов,справедлив и хумане, защото вместо медици ще има убийци и крадци като тая в Раднево и оня в Пазарджик! И този закон да е съобаразен с Хипокраовата им клетва:" Като не можеш да помогнеш, не граби и не вреди, защото това е за сметка на нечие здраве и нечий живот!"
7
1
 
2
 
! Отговори
Жеко куршума преди 4 години
"Двама нейни подчинети също извършили престъпления"!Аве неграмотници, само съда определя кой е престъпник и кой не. Не, че ги оправдавам, но дано ви осъдят за тази т.н. "статия". Калинки!
6
0
 
7
 
! Отговори
Обществена пералня преди 4 години
За крадене на пари няма ли обвинение, не за пране, отклоняване, присвояване, а за крадене?
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До истина е 2Споко, ще обжалват до дупка и рано или късно ще стигнат до Лозьо Паноьв - той си пада по многото парици, и тогава и те като Иванчевата яловица ще си стоят вкъщи в опити да се възбременят, или ако не могат, поне да възбременят Лозьо.
4
8
 
25
 
! Отговори
САМО ЕДНА ЛИ? преди 4 години
Няма лекар в Бг който да не го прави. Това не е Афганистан а по лошо. Не напразно хората бягат от Бг. Не само по икономически причини а и заради бандите крадци в парламента, в здравеопазването, в правосъдието, в полицията и т. н.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Раднево..смях ..а кви други има ехе
2
1
 
21
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Гледах репортажа ,и ако не я осъдят поне на 5 год. , тази държава ще се по долна и от най лошата африканска страна !
1
1
 
24
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ТОЙ ДА Е САМО В РАДНЕВО