Срещу 10 000 лв. гаранция: Съдът пусна нарушител на карантината

Решението не е окончателно, може да се обжалва пред СГС
29 мар 2020 16:30, Анисия Иванова
28
Срещу 10 000 лв. гаранция: Съдът пусна нарушител на карантината
Снимка: БГНЕС

Районният съд в София пусна под парична гаранция от 10 000 лева Георги Божков, който беше арестуван за нарушаване на правилата за задължителна карантина. Това е първият случай на задържан в София след влизането в сила на новите правила.

В съда имаше специално избрана зала, в която да могат да бъдат осигурени задължителните изисквания за дистанция.
Мъжът първо отказал да спази процедурата на летището в София, след като се върнал в България от Швеция, а след това не бил намерен в дома му при проверка за спазване на карантината. Той пътувал през Германия, където имал нощувка.

Пробата на Божков за COVID-19 е отрицателна.

Решението на съда не е окончателно. Божков може да обжалва на 2 април пред градския съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
wtf преди 4 години
На този му се размина. След 1-2 месеца такива тарикати ще отнасят и тупаник.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влиза в България от държава, която е определена като рискова. Длъжен е да спазва карантина в рамките на 14 дена след влизането си.-------Първо, кой определя коя държава е рискова и къде е записано, че Швеция е рискова по някакъв начин?
21
0
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Индийската полиция е изобратила много ефикасен и ефтин метод за борба със нарушителите - същите се задържат и на момента им се смъкват панталоните. със предварително раздадените им бамбукови пръчки се нашарва здраво за.д.ника на нарушителя на публично място. Мнооого рядко се случва нарушителя да повтори нарушението. И нашите полицаи трябва да усвоят челният опит на братската индийска полиция.
20
3
 
9
 
! Отговори
защо преди 4 години
20"Аз не виждам какво е нарушил."Аз пък не виждам защо не е в затвора? И той, и Каролев? По-ясен закон никога не е имало.
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВлиза в България от държава, която е определена като рискова. Длъжен е да спазва карантина в рамките на 14 дена след влизането си.Ясно и точно без възможност за тълкуване.
18
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не виждам какво е нарушил. Първо не е длъжен да подписва никакви документи, второ, пробата му е отрицателна. Каква карантина, кви пет лева.? Изобщо ли не си давате сметка, че цялата комедия с извънредното положение е антиконституционна?
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До идиотАбсолютно. И аз съм ЗА това да се публикува СНИМКА. Нейм и шейм за тези, които излагат на риск всички останали НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО.
16
4
 
17
 
! Отговори
??? преди 4 години
Срам и позор за Софийския Районен съд! Ето за това всеки си прави каквото си иска в България! Пълна безнаказаност!
15
3
 
20
 
! Отговори
Тъъъйййй преди 4 години
10 бона гаранция. Да се чете: Имаш пари и не ти дреме за здравето и живота на останалите.
14
1
 
22
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Преди време имаше информация за някакъв поставен под карантина в КНДР,та той не трябвало да излиза от дома си до изтичане на карантината.Но той решил,че трябва да отиде на корейска баня,която е като сауна.Службата ,която следяла за спазването на карантината ,направила проверка установила неговата липса в дома и не спазване на карантината.Бил съден,осъден и разстрелян.Е,у нас няма да го разстрелят,но едно 5 години затвор ще му се отразят благотворно
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма никакво значение дали е с положителен тест или не е ..... КАРАНТИНА Много хора не знаят значението на тази дума "Карантината е принудителна мярка за контрол на заразните заболявания. Състои се в ограничаване на свободата на движение на здрави хора или животни за определен срок. През това време контролираните индивиди пребивават в строго охранявани карантинни зони или карантинни депа". Когато са ти казали карантина си стоиш там където са ти казали в случая в тях.... можеше да е на палатка.
12
4
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
Не се обяснявай е, кирпиден
11
5
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
Ше ревеш като бита пИтка, мишо. Само една тапия ти вкарвам и те изпарявам!
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ромеите нарушители си ги пускат без гаранция даже ходят из махалите с мегафон да ги предупреждават нали са бъдещето на държавата
9
3
 
17
 
! Отговори
eve1 преди 4 години
Това *** е за затвора директно,никакви гаранции.
8
6
 
18
 
! Отговори
Ооо преди 4 години
До No6, няма значение положителен или отрицателен. Сложен е под карантина. Ако видиш отворена вратата на някоя банка през нощта, ще влезеш ли да се разходиш вътре?
7
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой въведе тази гаранция.Нашетоправораздаване,никога не е било с ямерикански лиценз.10 хил,по коя норма и откъде ще ги извади човек.Да са 100- 300 някак- да.Синът на Божковмилион.Същото е и с чесеито.Това саеднибот най га,dn,ite формати за БЕЗДЪРЖАВНОСТ.Тогава защо плащаме и на кого данъци
6
12
 
32
 
! Отговори
идиот преди 4 години
Напишете трите му имена, адрес, и снимка. В този момент на живот и смърт, ние , обикновените хора имаме права да знаем кой не мисли за себе си и за околните. Най-малкото, за да се пазим от него. Че той може да е решил нарочно да заразява околните.Или го връщайте в Германия.
5
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглец, какво демонстрира, че неговата работа или бизнес задачи са по важни от общественото здраве.!? Като взема една тояга(по дълга за да съм на безопасна дистанция) и ще види кон боб яде ли.
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,Съда са мръсни оредатели