Завърнал се от Швеция мъж е в ареста за 72 часа

Не спазил задължителната 14-дневна карантина
29 мар 2020 12:03,
172
Завърнал се от Швеция мъж е в ареста за 72 часа
Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура е задържала за 72 часа лице, завърнало се от чужбина, което не е спазило задължителната 14-дневна карантина в условията на обявеното извънредно положение заради новия коронавирус, съобщават от прокуратурата.

Още по темата

При извършване на проверките, полицията е установила, че Г.Н.Б., прибрал се от Швеция с полет през Франкфурт, не се намира на постоянния си адрес.

"Установено е, че след пристигането си на летище "София", Г.Н.Б. е отказал да подпише предоставените му формуляри за карантина, като незабавно след отдалечаването си от гишето е провел демонстративно телефонен разговор, в който е изразил задоволство от поведението си, отнасяйки се подигравателно с опитите на служителите на летището да изпълнят служебните си задължения", се посочва в съобщението.

След като е установено, че пробата му за COVID-19 е отрицателна, той е задържан с прокурорско постановление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
2
 
! Отговори
Ферли преди 4 години
Постоянен адрес е Факултета, кутия от телевизия #8
121
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Емигрант 127А цифрите, цифрите на заболелите в Германия да ви правят някакво впечатление. Нямаме ресурс, за да сме либерални в такъв момент!
120
9
 
6
 
! Отговори
Емигрант преди 4 години
Незнам но мой приятел след три седмици в България отпуск вчера летя за Германия, три поста с полиция мина, деклараций къде отива и т.н, а в Германия на летището го питат "по какъв повод пристигате в Германия?" отговаря:"изтече ми отпуската, идвам да работя... Шофьор съм на тежкотоварен автомобил." полицайте му казват"Добре дошъл господине, благодарим ви че работите тaзи трудна професия в този тежък момент, зелен коридор на летището и аплодисменти.. "утре човека е на работа.... Изводите са за вас
119
2
 
8
 
! Отговори
Голям праз преди 4 години
Хайде грух-чо късай тениската и отивай да помагаш на лекарите, които обгрижват болните от вируса!Аз съм от стадото, слушам и изпълнявам!Ти бъди вълк, действай!Лесно е да се пише и да се дава акъл, нали?!
118
23
 
6
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Не знам "умници" този човек дали трябва да ходи в затвора, но знам, че вие "умници" сами си се завряхте в поровите дупки и сте толко дребни, мижави и незабележими, че можете само да съскате от дупките си от злоба, че човека е проявил мъжество и не е подписал *** документи. Вие ако искате се хвърляйте и от балконите си по заповед на "загрижената" за вас власт. Всъщност ще се хвърляте от балконите но по финансови причини, само постойте още малко в къщи.
117
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 122Хахаха много ме кефят подобни типове, като ги слушаш на маса, още с отиването се зад граница са хванали Господа за шлифера, а истината е че робуват за жълти стотинки , без договори, познавам хора които след 20 години из Испания и нямат минимален стаж за да вземат 200? пенсия.......Тия са малцинство, но дори те работят в истински човешки условия и получават по-прилично възнаграждение от българсите в България, преобразена от "вождовете на БКП" в държавата ***! :)))))))))))))))
116
2
 
17
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Вкарайте го за 5 години в затвора да му дойде акъла
115
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха много ме кефят подобни типове, като ги слушаш на маса, още с отиването се зад граница са хванали Господа за шлифера, а истината е че робуват за жълти стотинки , без договори, познавам хора които след 20 години из Испания и нямат минимален стаж за да вземат 200? пенсия...
114
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** възприема Демокрацията като "свободия", а някои индивиди като анархия!Всяко общество - без значение какъв е обществения строй - се крепи на установените Закони!!!Крайно време е, власта ни да демонстрира и да приложи Законите за "бай ***", особено при сегашната критична ситуация.
113
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 111Всъщно не. Зависи от цялостното състояние на организма. Ако си тежки болен, но но ти оксидират кръвта, а псоел ти присадят здрави бели дробове, и ти ще имаш същите антитела в системата си.Просто старите и болните ме могат да оцелеят достатъчно дълго, за да се случи това.
112
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масата коментари, прочетохте ли че пробата му е отрицателна?
111
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не арест, затвор за този!
110
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва принудителна 40 дневна карантина за всички идващи от чужбина. Хотелите сега са празни, а можеха да се използват като изолатори за тази 40 дневна карантина за пристигащите от чужбина. Само дето в това няма огромните печалби, на които мутрите са свикнали.
109
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 110Над 200 хиляди дойдоха от чужбина за последните две седмици и много малко от тях спазват карантината. Затова заразените в България бързо нарастват......Това не е толкова важно кой откъде е дошъл, по-важното е да се изследват тези заразени който карат болестта леко или без симптоми!
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво ще е да се изследват антителата на тези доказани случаи които го карат без почти никакви симптоми или много леко! От антителата се извлича лекарство и ваксина! Ромите имат повече антитела към вируси заради начина им на живот който не е много хигиеничен!
107
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Над 200 хиляди дойдоха от чужбина за последните две седмици и много малко от тях спазват карантината. Затова заразените в България бързо нарастват.
106
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарки и другари, пичкиии и пичовциии, карантината е за да се забави разпространението на вируса за да може болниците да не бъдат задръстени от болни в нужда от командно дишане по едно и също време! Ако това се получи лекарите ще трябва да правят избор кой да мре и кой да живее. Също така, дава се шанс на хора с хронични болести и възрастни постепенно да се приспособят към вируса! Това е цялата истина! Пазете вас си и околните, така ще докажете че сте общество!
105
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен може да се наеме хотелска стая и карантината да се кара в хотела. Държавата ще плаща за стаята.Така ще спасим този бизнес.
104
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е престъпен развъдник на корупция и основният и износ е наркотици за Европа и оръжия за разни военни зони.
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БожинкатаИ ако си мислиш, че няма такива неща и не се случват редовно ... Не живееш явно в България. Пълно безхаберие навсякъде е. Да, има по малко мутри сега, ама общо взето, който е с властта си е разпорежда както си иска, престъпниците са си живи и здрави, рушветите си летят, а обикновенните хора, могат само да с емолят, да не попаднат на някой властимащ.