45 дела за неспазване на карантината се водят в Търново

За 4 дни са заведени нови 16 досъдебни производства
31 мар 2020 13:20, Анисия Иванова
13
45 дела за неспазване на карантината се водят в Търново
Снимка: БГНЕС

Апелативна прокуратура – Велико Търново взе на специален надзор нови 16 броя досъдебни производства за периода от 26 до 30 март, образувани във връзка с извършени нарушения, свързани с извънредното положение. Така наблюдаваните дела стават общо 48 броя, съобщиха от институцията.

Най-много, 45 броя, са за неспазване на задължителните мерки от лица, поставени под карантина и неизпълнили задължението да не напускат  мястото за пребиванe - престъпление по чл. 355 от НК.

Едно досъдебно производство е за продажба на промишлени стоки, неотговарящи на изискванията, едно досъдебно производство по чл. 326 от НК и едно досъдебно производство по чл.209 от НК, за продажба на дезинфектант при реална продажба на друга химическа течност.

От новите дела, взети на специален надзор, 15 са свързани с нарушена от страна на граждани мярка – поставяне под карантина, като делата са на РП – Свищов (7 бр.), РП – Плевен (3 бр.), и по едно на РП – В.Търново, РП – Севлиево, РП –Горна Оряховица, РП Габрово и РП – Ловеч.

Наблюдаваните дела се разпределят както следва: РП – В. Търново – 6, РП-Павликени – 7, РП – Горна Оряховица – 5, РП Свищов – 11, РП- Ловеч -3, РП-Тетевен – 3, РП-Плевен – 9, РП – Русе – 1, РП – Севлиево - 1, РП- Троян – 1, РП – Габрово - 1.

Прокуратурата обръща внимание на гражданите, че неспазването на карантинния период е престъпление, наказуемо с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
аз мечтая да съм в къщата на село, че малката (ме) откачи за 2 недели , пък те бягат- що така бре ...
9
1
 
2
 
! Отговори
roselyn mendoza преди 4 години
Здравейте на всички ... Аз съм Роузлин Мендоса по име, в момента живея във Флеволанд, ХОЛАНДИЯ .. Пиша това писмо, защото наистина съм благодарен за това, което г-н Уейн Дрик направи за мен и семейството ми, когато реших, че няма надежда да дойде и да направи начин за мен и моето семейство, като ни отпуска заем, при много ниска лихва от 2%. Никога не съм мислил, че все още има изпратени от Бог и истински заемодатели в интернет, но за моя най-голяма изненада получих заема си, без да губя много време, така че ако сте навън, търсите заем на каквато и да е сума, бих искал да ви препоръчам на г-н Р
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой разясни ли на хората какво значи карантина много си мислят че означава да не се събират с други хора и че може да излят до магазина -къде е РЗИ-то на първа линия което дори не ги търси да им даде информация как трябва да се процедира в случая ама накрая ще си вземат илядото лева щот се тръби по цял ден само това а не какво означава Карантина
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Журналистите занимавате народа сглупости,тези дела струват пари СЕГА НА БОСИЯ ЩЕ МУ ВЗЕЕМЕМ ЦЪРВУЛИТЕ.Последните пари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Това че не се влиза в съд не означава нищо. Дела, производства си вървят...
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как така се водят дела, след като има извънредно положение и делата се отменени до 12 април.
4
0
 
3
 
! Отговори
do 4 преди 4 години
Оплачи се на арменския поп.
3
1
 
7
 
! Отговори
СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНА !!! преди 4 години
Хайде щом ще спазваме буквата на закона незабавно премахнете НЕЗАКОННОТО КПП на изхода на село Присово (Великотърновско) !Поставянето на КПП-та е трябва да е на входовете на областните градове.Присово не е град, а още по-малко областен град.На всичко отгоре така поставено КПП-то дискриминира жителите на другите села по пътя - Пчелище, Церова Кория, Къпиново и Миндя. Те също са в община Велико Търново, но жителите им трябва да минават през КПП-то, за да стигнат до областния град.
2
0
 
7
 
! Отговори
Алеко преди 4 години
Болярите се излагат. В Свищов сме на първо място по героизъм и бабаитлък.
1
4
 
6
 
! Отговори
Бургас преди 4 години
Яко съд за болярите, да им дойде акъл в главите!