Гардът обвинен за убийството на Марангозова - в ареста

Той не се яви в съдебната зала, прати двама адвокати
Обновена: 29 май 2020 18:11 | 29 май 2020 18:09, Камелия Цветанова
5
Гардът обвинен за убийството на  Марангозова - в ареста
Снимка: Pixabay

Обвиненият за организатор на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова служител на Националната служба за охрана (НСО) остава в ареста за постоянно.

Военно-апелативният съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по искане на обвинението от първа инстанция.

Още по темата

Обвиненият не се яви в съдебната зала на днешното заседание и бе представляван от двама свои адвокати, предаде БГНЕС.

Според тях обаче той е „механично пришит“ към останалите обвиняеми по делото. По време на днешното заседание защитата поддържаше тезата, че той е имал контакти с останалите от групата, но те са били чисто приятелски, в заведения и клубове, като няма нито едно доказателство, правещо го съпричастен към това, за което е обвинен.

Според адвокатите на Иванов неговото обвинение се крепи единствено на свидетелските показания на един от другите обвиняеми, с които, според тях, давайки ги той се опитва единствено да „отърве кожата“, защото е имал предишни присъди за разпространение на наркотици. Защитниците отрекоха още в кориците на делото да се говори за масонски организации и следене на жертвите с GPS устройство.

Според обвинението групата на Иванов се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудвания, както и с поръчкови убийства. Действала е от началото на 2019 година, а за участие в нея към наказателна отговорност са привлечени общо трима души.

Поръчителят на убийството на Марангозова обаче е напуснал страната. За него е издадена европейска заповед за арест и се издирва с червена бюлетина на Интерпол.

Събирането на доказателства по делото продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
адвокатите получават пари за да говорят простотии така че не им обръщаитевнимание физическите убиици взели 50 000 лв а този гард колко е взел че и двамаадвокати наел
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази като са я думнали, дали последната й мисъл е била, колко е прав народът че Г3 - глава затрива.
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А радеф кога???
1
4
 
3
 
! Отговори
селтак преди 3 години
Гарда не е виновен !! Пуснете го да опраска някой политик за да стане герой !