Обвиниха бившия кмет на Созопол за присвояване на над 2 млн. лв.

Панайот Рейзи е с мярка за неотклонение подписка
16
Обвиниха бившия кмет на Созопол за присвояване на над 2 млн. лв.
Снимка: Pixabay

Софийска градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу бившия созополски кмет Панайот Рейзи, Златка Мусева, Елена Димитрова, Христо Христов и Венцислав Петров.

Още по темата

След приключено досъдебно производство обвиняемите са предадени на съд за длъжностно присвояване на сумата от 2 140 156,07 лева, собственост на Община Созопол, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
 
Престъпните деяния били извършени чрез възлагане на строително-монтажни и строително-ремонтни дейности на различни търговски дружества. Въпросните фирми били собственост на социално слаби лица.

Схемата била следната: директор на дирекция „Техническа“ в общината – обвиняемият Христов, инициирал необходимостта от строително-монтажни работи. Те включвали почистване на дерета, полагане на чакъл, ремонт на улици, както и премахване на последствията от наводненията през 2014 г. За извършването им били сключвани договори. Всички документи, издадени по тях за въпросните дейности, били неистински. Те били съставени от касиера на Община Созопол – обвиняемата Елена Димитрова, но не били подписани от лицата, представляващи собствениците на фирмите, извършили строително-монтажните работи.
 
През инкриминирания период обвиняемите заемали следните длъжности: Панайот Рейзи – кмет на Община Созопол, отстранен от длъжност на 16.04.2019 г., Христо Христов – директор на дирекция „Техническа“ в Община Созопол, Златка Мусева – главен счетоводител в Община Созопол, Елена Димитрова – касиер в Община Созопол и Венцислав Петров – собственик на четири фирми.

На всички обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои наказателното производство да продължи в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Ау преди 3 години
А старият тервелски кмет кога то не че и сегашния не си пада по далаверите,нали е приятел с добричкия суджук,а нямам думи за заместник кметицата дуда хрътката.
13
1
 
3
 
! Отговори
По примера на ББ... преди 3 години
В БГ няма кмет...който да не се е облАжил от баницата !Тези созополлии много елементарно са го раздавали. Да си баха направили едно чекмедже и до него шише с уиски !
12
0
 
4
 
! Отговори
А на Балчик? преди 3 години
Значи за "поискан, но невзет подкуп" от 75 000? - 20 годишна присъда, а за кражба на 2 млн., според критериите на съда в бг, би трябвало присъдата да е към 250 години.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само на 2 млн лева?
10
0
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
Е, бива ли така? Оставете свободен човека да си ходи в гората за гъби с ловната пушка!
9
0
 
3
 
! Отговори
ЩЩЩЩ преди 3 години
Ситемата работиРазследващите имат работа -взимат париПрокурорите взимат паривещи лица експертизи съдии адвокати криминалисти институции всеки си взема заплатата (от парите на данъкоплатеца ) има и работа А накрая като винаги виновни НЯМА резолтата е нулев.Я вземете и си ги раздавайте без да се правите че вършете нещо и записвате някъква дйност.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кажете пак че Иванчева е невинна и са я натопили Всички кметове са станали такива за да правят далавери Един познат казваше - Един мандат да мога да стана кмет на селото и ще се оправя за цял живот ''
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стефан Цанев бе казал преди едни кметски избори - ''Това не са избори за кметове , това са избори за крадци ''
6
0
 
10
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
Ако погледнем реално повече от половината кметове в страната, бивши и настоящи трябва да са в панделата. За присвояване, действие, бездействие и пр. и пр. на прочието.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 2 милиона - подписка Ако хванат джебчийка бързат да я осъдят веднага
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новина би било ако го опандизят.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невинен ще е това е само за пред медиите :d
2
0
 
4
 
! Отговори
граблива калинка преди 3 години
браво! изучил е занаята. сега да не се пусне партенка, че е кмет на ГЕРБ?
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а за Строежите по морето по Колко е взимал ? такива страшни Далавери не се узаконяват за едно мерси !