Съдът позволи на Бенчо Бенчев да се лекува в Турция

Разпитаха Димитър Желязков – Очите по Скайп от Софийския затвор
8 юли 2020 12:41,
16
Съдът позволи на Бенчо Бенчев да се лекува в Турция
Снимка: БГНЕС

Районен съд – Бургас проведе поредно заседание по делото за лично укривателство и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси, по което подсъдим е Бенчо Бенчев Чрез видеоконферентна връзка със Софийския затвор бе изслушан свидетелят Димитър Желязков – Очите, съобщиха от пресцентъра на съда.

Още по темата

В съдебното заседание защитата направи искане, съдът отново да позволи Бенчо Б. да напусне пределите на Република България за осъществяване на прегледи при двама медицински специалисти в Република Турция, на 16.07.2020 г. и на 05.08.2020 г. Адвокатите се аргументираха с факта, че подсъдимият не се е възползвал от предходното разрешаване на съда да пътува до Република Турция, тъй като видно от отговорите на РЗИ – Бургас и главен секретар на МЗ, при евентуално пътуване до тази държава и завръщането си е следвало да бъде поставен под 14-дневна карантина, съгласно заповед на Министъра на здравеопазването. Защитата пледира, това поведение на Бенчо Б. да бъде оценено от съдебния състав като уважително към правораздаването. Представителите на Районна прокуратура – Бургас счетоха това искане за неоснователно.

Районен съд – Бургас разреши на подсъдимия временно да напуска многократно пределите на Република България за срок на връщане до 29.09.2020 г., за преглед и консултация в болница в гр. Истанбул, Република Турция.

За съда е безспорно, че до момента Бенчо Б. има безупречно процесуално поведение
и изцяло съобразено с целите на настоящия процес – разкриване на обективната истина. За своето разрешение - подсъдимият да напуска пределите на Република България за лечение, съдът бе мотивиран от времевия период между двете уговорени посещения на лечебни заведения в Република Турция и задължителната 14-дневна карантина при евентуално завръщане през този период. Районен съд – Бургас отчете и периода, необходим на различните държавни органи да приведат в изпълнение настоящото разрешение на съда, в случай че определението влезе в сила.

Определението на съда може да бъде обжалвано или протестирано в 7- дневен срок пред въззивна инстанция. Следващото заседание по делото продължава на 30.09.2020 г., с изслушване на свидетели.

Бенчев аут от зам.-шефското място на общинарите

Припомняме, че Бенчо Бенчев бе общински съветник в Бургас от листата на БСП. Социалистите снеха доверието си от него след сагата с делото около укривателство на Димитър Желязков – Очите и за незаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси. Зърненият бос Бенчев бе пуснат от бургаския съд под гаранция от 50 000 лева. Съдът за втори път дава позволение Бенчев да се лекува в съседната ни страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
4epa преди 3 години
4ОВЕКА ТРЯБВА ДА ХОДИ НА ПО4ИВКА ПОНЕ 2 МЕСЕЦА- И ТОИ НЕ ИСКА ДА ХОДИ НА НАШЕТО БЕТОНОМОРИЕ- БКП НА БСП !!!!!!!!!!! А И СЪДА СЕ ЗНАЕ НА КОИ ПРЕНАДЛЕЖИ !!!!!!!!!!
14
2
 
2
 
! Отговори
Pralo преди 3 години
E , zasto v Turciya ,nali Balgariya e sis vsichko po napred ...
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕДИН ИСТИНСКИ СОЦИАЛИСТ- ЗАЩИТНИК НА БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ- ДО ОБЯД ПЕЕ"НА КРАК О, ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ, НА КРАК О РОБИ НА ТРУДА, А ПОСЛЕ ЯХВА РОЛС И ОТПРАШВА КЪМ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СИ ДВОРЕЦ- ХВАЛА НА ТИКИВИ ЧЕРВЕНИ ТРУЖЕНИЦИ- ДА ЩЕ ОТЛЕТИ КЪМ ДУБАЙ.ОТ ТАМ ЩЕ ПРИГЛАСЯ НА ОНЯ С ПУРАТА ОТ МАГУРАТА И ЩЕ ЗАЧАКАТ КОГА БСП ЩЕ ВЗЕМЕ ВЛАСТТА ЗА ДА ДОЙДЕ ОТНОВО ВРЕМЕТО НА БЕНЧОВЦИ И НА ПУРИТЕ ОТ МАГУРАТА ДЕТО НЯМАТ ДА ДАВАТ НА ХУНТАТА В БЪЛГАРИЯ НИТО СТИНКА. ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ ПРОИЗХОД НА ПАРИ ЗА САМОЛЕТИ И РОЛС
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Очите ще му е туристически гид и преводач.
11
0
 
5
 
! Отговори
Довиждане преди 3 години
За последно ще го видите в България на летището за Турция и после евентуално по медиите от някъде.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха. Като пуснат Бенката до Турция, оттам ще духне за Дубай без даже излиза от летището. Стойте и гледайте. А съдът после даже няма и да се оправдава, най-вече защото няма да има кой да ги обвини в нещо.
9
0
 
8
 
! Отговори
Кика преди 3 години
УЖАС С ТОЗИ СЪД..... ТОВА НЕ Е СЪД, А ПОМОЩНО ДРУЖЕСТВО ЗА СПАСЕНИЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИ
8
1
 
5
 
! Отговори
Я преди 3 години
Когато Бенчо даваше пари на *** беше добър. Когато ги отряза. Се отказаха от него. АНАТЕМА.
7
0
 
13
 
! Отговори
толерантен преди 3 години
На Карибите, не са ли още по-добри специалисти? Или на Малдивите.
6
1
 
14
 
! Отговори
Елцоменат преди 3 години
Струва ми се, че в Дубай или Южна Африка ще се лекува.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само еднопосочен билет за боядисания!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бенчо Бенчев ...Ветко и Вълчо Еди кои си ...Миньо Стайков ...Все имена на културни хора ...Кой им позволи, кой ???!!! ....
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен защото е по евтино и болниците са по добри
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 350 болници у нас, защо точно в Турция отива, особено в Бургас има 5-6 болници, обхващащи всичко от медицината
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пореден"болен"престъпник.