Ще остане ли в ареста заподозреният в тероризъм Мохамед?

Прокуратурата смята, че той е участвал във въоръжени действия в Сирия
Обновена: 9 юли 2020 07:49 | 9 юли 2020 07:49, Ния Христова
4
Ще остане ли в ареста заподозреният в тероризъм Мохамед?
Снимка: Pixabay
Съдът днес решава дали окончателно да остави в ареста Мохамед Абдулкадер. Младият шампион по борба е обвинен в тероризъм.
Още по темата
 
Според Прокуратурата през последните 5 години той няколко пъти е пътувал от България до Сирия и лично е участвал във въоръжени действия в редиците на джихадистите там.
 
Държавното обвинение твърди още, че бащата на арестувания ръководи една от тези групировки и е вербувал сина си.
 
Миналата седмица Абдулкадер беше оставен в ареста с мотивите, че може да се укрие или да извърши ново престъпление.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше кюрд щеше да е от добрите терористи на америка ,но щом е Тюркмен или араб сунит е от лошите ,такива са времената
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да остане
2
1
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Упорито отказват да съобщят името на групировката,на която е шеф баща му,а това е от голямо значение и ще даде яснота защо чак сега е преследван и има ли чужда поръчка затова.Иначе,формално основание за привличане под отговорност ИМА-участието на български граждани във въоръжени конфликти извън БГ е забранено и наказуемо.Независимо на чия страна.Само българската армия легално може да изпраща войници в чужбина по установен ред.Та въпросът е на чия страна е бил-Асад,брадатите демократи или ИД.
1
0
 
6
 
! Отговори
МухинаМед преди 3 години
Ама що го държите в ареста , това мило момченце . Снимал се бил с калашник и пръстче нагоре като истински джихадист ... или както Саша Коен в "Диктаторът". Изчакайте го да убие някого ... да се взриви на някоя оживена улица като истински последовател на Мохамед. Да търчи из улиците с нож в ръка и да ръчка хората .... какво ви пука за няколко случайни гражданина .Щото то властимащи, разни депУтатчета и Герберастки велможи отдавна само с охрана и в бронирани коли се движат. ТЕ са в безопасност