Задържаха и съветника по сигурността на Румен Радев

Според прокуратурата е замесен в разгласяването на държавна тайна
122
Задържаха и съветника по сигурността на Румен Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съветникът на президента по сигурността Илия Милушев е задържан, съобщиха от Военна окръжна прокуратура.
Задържан е и служител на Държавна агенция “Разузнаване”.

Екипи от военни следователи и прокурори, след разрешения на съдия от Софийски военен съд извършват претърсвания и изземвания на три адреса, намиращи се в София. Действията по разследването се извършват по досъдебно производство, което е образувано за разгласяване на държавна тайна. Със заповеди на органи на Министерство на вътрешните работи, за 24 часа са задържани М.К. – бивш служител на Държавна агенция „Разузнаване“ и И.М. – съветник на Президента на Република България, информират от прокуратурата.

Още по темата

Първоначално Милушев е разпитан като свидетел.

След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция “Технически операции”.

Доброволно той е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция “Разузнаване”. Според Агенцията документите съдържат информация представляваща държавна тайна. Обяснил е, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента. Това е наложило извършването на действия по разследванията и в сградата на президентската администрация.

Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинения и взети мерки за неотклонение на задържаните. По досъдебното производство има и още две лица /П.В. и А.З./, привлечени в качеството им на обвиняеми, спрямо които са взети мерки за неотклонение „домашен арест“, допълват от прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо президентът Радев не поема отговорност за, корумпираните и неизрядните си служители, които той е назначил. За толкова недосегаем ли се има че чак иска дори да сваля правителството?
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са ***. Един друг се изяждат. Това е било в цялата им славна история. Затова са и на това дередже. Последните екземпляри и в африканския свят.
96
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да има мирРадев във Cuбuр
95
2
 
4
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Тия ли са, дето "толкова добре го съветват" марионетката Радев !
94
4
 
5
 
! Отговори
Кина преди 3 години
Крайно време беше ! Включително и за приключване с легендите.
93
4
 
1
 
! Отговори
Йончо Попов преди 3 години
Илия Милушев е легендарен български военен пилот...
92
10
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
КАКЪВ СЪВЕТНИК , БЕ....КАКВИ 5-ЛЕВА ...ХА,ХА,ХААААААААААТОЯ РАЗНАСЯ ПАПКИ СЪС СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ С ГРИФ-"СЕКРЕТНО"....И ПОСЛЕ СЕ ОПРАВДАВА , ЧЕ НЯКОЙ ГИ СЛОЖИЛ В КАСАТА МУ..ХА,ХА,ХАААААААА...СМЕХ....!ПЪЛЕН РУСКИ ПРЕДАТЕЛ И ***!!!!ЗАТВОР ЗА ПРЕДАТЕЛЯ!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!!!!!!!!!!!!!!!
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще видим ...... Обаче и в двата случая искам глави или техните или ваще господа прокурори и не се оправдавайте със съдиите
90
7
 
8
 
! Отговори
ГербоТрол преди 3 години
До Анонимен - "Троловете се разписаха, дебелото момче е развързало кисията."На пролет и изборите ще вземем и ще въведем ценз за грамотност и нормалност!
89
2
 
8
 
! Отговори
НОРМАЛНО преди 3 години
До Иван Козарев-Балкан - "Гешев бе назначен за да приложи Диктатурата на Електората!"СЛЕД ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРЯТА ИДВА ДИКТАТУРА НА ЕЛЕКТОТАРА.Не съм съвсем точен да определям червените крадци за пролетарят (в момента).
88
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Професионалист - "Идва Видов ден"Сигирно имаш предвид "Виденов", дето нямаше какво да ядем.Това "Професионалист" ти го дадоха от ???
87
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е щом Решетников избра грипенов, какво да е?
86
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете се разписаха, дебелото момче е развързало кисията.
85
12
 
9
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
Абсолютен тоталитаризъм! Идва Видов ден.
84
12
 
16
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Честит Ви фашизъм,българи !!!
83
3
 
9
 
! Отговори
Котьо преди 3 години
Ами Шкембе войвода като разправяше по телевизията за строшените неизползваеми две фрегати,къде сме нямали личен състав и какво ли не тва какво е та още обикаля по чевермета.
82
1
 
2
 
! Отговори
до тя преди 3 години
по скоро въпроса дали има държавна тайна до която прокуратурата няма достъп ,беше по интересен.Всъщност има, а как се решава такива проблеми тогава?Казват че е тайна.Но реално не съм сигурен , че трябва да знаем какви методи използват държавата ни тогава.Достатъчно ни е да знаем една дузина служители на същите които решиха да са частни фирми и свършиха чудеса от храброст в демокрацията с недемократични методи и са ни известни .
81
6
 
17
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Вижте сега Гешев бе назначен за да приложи Диктатурата на Електората! Електората това иска да вижда - арести чак до върхът на държавата, а дори и самият връх;))) Само дето, във всичкото туй, дето се арестува, липсват три фигури - Борисов, Доган и Пеевски;)))
80
2
 
10
 
! Отговори
тя преди 3 години
Ха, ха ,ха , в България има ли "Държавна тайна " ?!
79
6
 
8
 
! Отговори
до 87 преди 3 години
Така е Дебелянчото и разни подобни са именно хората които правят каналите за изтичане на секретна информация, за да могат после да изнудват държавата в полза на техните бизнес интереси.Но този път нямаха късмет за президент на България седи генерал , а генералите са хора които си следят секретна информация и разбират като имат проблем с това .Вероятно при предишните президенти каналите им са работели безупречно но сега този номер не минава при Радев.А давайки случая на Гешев печели борбата.