Съветникът на Радев Милушев на свобода срещу 20 000 лева

Обвинение - подбудител за извършване на длъжностни престъпления
Обновена: 10 юли 2020 16:34 | 10 юли 2020 16:23, Камелия Цветанова
20
Съветникът на Радев  Милушев на свобода срещу 20 000 лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съветникът на президента по сигурността Илия Милушев е с мярка за неотклонение 20 000 лева след 4-часов разпит. Той е обвинен като подбудител за извършване на длъжностни престъпления с цел да причини вреда на председателя на Агенцията по разузнаване, съобщи bTV , позовавайки се неговия адвокат Атанаска Каракашева.

На влизане във Военната прокуратура по-рано днес той заяви, че се чувства идеално.

Още по темата
Заедно със съветника е задържан и бивш служител на Държавна агенция "Разузнаване". Първоначално Милушев е разпитан като свидетел. След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция "Технически операции".

Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция "Разузнаване", и в тях се съдържа държавна тайна. Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента.

Съпругата му Жени Милушева обясни, че преди няколко дни в дома им е имало обиск. Тя смята, че това било "съшита с бели конци история", а целта била да се дискредитира президентът.

Според прокуратурата това е наложило извършването на претърсвания и в сградата на президентската администрация. В хода им спецпрокурори влязоха и в кабинета на президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов, който междувременно беше и арестуван.

Той беше обвинен за сговаряне с бизнесмена Пламен Бобоков за престъпление по служба, като му е предоставил информация на БТА и така е уронил доверието на гражданите в президентската институция. Не е ясно за каква информация на националната медия става дума.

Действията на разследващите предизвикаха гневна реакция както на държавния глава Румен Радев, така и на граждани и политически партии, които видяха връзка между случилото се и по-ранното изказване на държавния глава по темата с НСО и охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията на Радев го освободи !
16
1
 
3
 
! Отговори
BHGY преди 3 години
Първо гърмят бушоните иначе мове да се запали къщата и да изгори докато се намесчт пожарникарите.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неизвестен остава въпроса как и кога се взимат решения и се оповестяват на сайта на ведомствата взели решенията,че да могат заинтересованите лица-юридически,физически да се запознаят с настъпили събития в техните ситуации на очакващи без да ползват други правни услуги как институционални на които служебно ги информират за процеса по решения и правилноста им в съответствие с нормативната база и срока за крайно решение на основа обявяване на краен резултат.
14
1
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Статията е за прокуратурата и президентството ни и двете са партийни независими инструкции, очевидно пишеш върху грешната статия.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Друг път като пишеш, не слагай мантрата "така нареченият"! Било си е НАРОДЕН СЪД! За съжаление, оставили са много негодници живи! Те пък са се размножили. една курешка от тях си ти! Баш народни съдилища е имало в Италия, Франция, Белгия - там са ги качвали но електрическите стълбове и после са ги оформяли документално!
12
3
 
3
 
! Отговори
А торбичката преди 3 години
От Билла взе ли си я? За един преател питам.
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГРОБ за ГЕРБтипично за дъртягите комунисти е да си мечтаят за така наречения "народен съд" , когато изтребваха неудобните хорица! искате, ама няма! герб ще ви управлява още много мандати, а вие ще си лаете срещу месечината!
10
1
 
6
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Толкова ли струва ареста а.Коя сметка се пълни.
9
5
 
10
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 3 години
Пожелавам тежки и масивни инсулти на 4-та шопари-Цацашопар,Дебелян,Тиквошопар и Каскетошопар.Това е единствения начин да избегнат народния съд!!
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А той откъде има 20 хил? Чекмеджето да не е снимано на друг адрес?
7
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пилотиращия дронове му е давал насоки, а сега изгоря като бушон! затова оня така се уплаши, та чак излезе на митинг!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро може да ви щракнат прангите за някое шкафче в ареста!
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези с шкафчето!Само това ли сте научили?Образовайте се!Може да ви подхвърлят някой рубла в повече
4
6
 
13
 
! Отговори
ГРОБАР преди 3 години
Абе Гешефт, ко стана със снимките от нощното шкафче,а? А, преди два часа пак се изказа неподготвен, имало много корумп.поллитици които окрали държжавата, ....защо тогава са на свобода, теб за какво те сложиха на тоя пост?!
3
7
 
19
 
! Отговори
х преди 3 години
Хахах. Всеки срещу когото прокуратурата започне проверка, твърди че всичко е "съшито с бели конци". Всичките са толкова невинни и чисти. Ако питаш някой изверг в затвора и той ще ти каже това.
2
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tоя ли 40 кг човечец е големия шпионин ? А Шиши кога ще го видим с белезници ?
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Торбичките BILLA явно са много модни.