Баневи се жалват от нарушени права в Старсубрг, Европейският съд решава

Делото е стартирало на 21 юли, било с гриф "приоритетно"
104
Баневи се жалват от нарушени права в Старсубрг, Европейският съд решава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Европейският съд по правата на човека в Страсбург е допуснал до разглеждане жалбата на Евгения и Николай Баневи за нарушени  права във връзка с делото срещу тях за длъжностни и данъчни престъпления.

Делото в Страсбург е стартирало на 21 юли, обясни Евгения Банева, цитирана от БНР.

Още по темата

То е с гриф "приоритетно", заради - по думите ѝ -  "грубите нарушения" във всички фази на казуса у нас.
България има срок до края на септември да отговори на 9 въпроса, свързани с близо 22- месечното задържане на Николай Банев, мудното развитие на досъдебното и съдебното производство и огласяване на данни от личния живот на семейството - чрез обилните снимки и видеоматериали, които МВР разпространи от дома им, включително и на децата им, обясни Банева.

"Нарушения  на процедурите при издаване на европеската заповед за арести, безобразията при нашето задържане, изказване на бившия главен и настоящият главен и наблюдаващите прокурори от нарушения на презумпцията за невиновност", коментира тя.

Адвокатът на семейството Христо Ботев допълни: "Предполагам, че всички помните изказванията за милиарда, за олигарсите, за престъпниците, които са окрали държавата и са доели до това положение пенсионерите".

"Прието е за разглеждане и е даден срок на страните, евентуално, да постигнат споразумение, което категорично няма как да се случи нито от наша страна, а предполагам нито и от страна на прокуратурата, с едни много сериозно описани нарушения от страна на прокуратурата и на съда като започнем с първоначалните арести, като дори са включени изказвания на настоящия главен прокурор, които нарушават презумпцията за невиновност по отношение на този случай на прокурорите по делото", каза адвокат Ботев в Специализирания наказателен съд, където се гледа делото срещу Евгения и Николай Баневи.

За разлика от съпруга си Николай, Евгения Банева е на свобода от една година по здравословни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия явни крадци да докажат дохода си. Кога и къде работиха за да натрупат тези пари.
72
1
 
0
 
! Отговори
Частници преди 3 години
До Barba Ganios Частници, ганйос - частници - ще правят каквото си искат. КОЙТО ИМ Е ПРОДАЛ ЗАВОДИТЕ - ТОЙ Е ВИНОВНИЯТ! Иначе можеше и вторични суровини директно да ги купят тия заводи, НАЛИ?
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев, после ти ли ще ми връщаш парите от данъците ми, с който България ще трябва да им плати и на тия. Некъдърен слуга на мафията.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 89Аууууууу, милите те! Така да не ми е жал за нито един от тях....Нямаш "сърце", засрами се веднага по консомолски! :)))))))))))))))))))))))))))))
69
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм фен на подсъдимите, но 22 месеца в затвора, без да съумеят да докажат вина е прекалено.Прекалено е на фона на Баце, дето спинка извън ареста, с пачки за милиони евра.Ако приберат Бочи така - за няколко години да го разследват, тогава ще се съглася с методите...
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само черепчетата могат да им помогнат. И първата им братовчедка Люба Кулезич в Евроком.
67
1
 
7
 
! Отговори
пери преди 3 години
Значи ако в Страсбург спечелят делото, разходите трябва да се платят от бг прокурорите по делото, явно са тотални некадърници. Що да плаща бг данъкоплатеца? Хм?
66
3
 
4
 
! Отговори
П. Антонов преди 3 години
Тази съвецкаГадина Банев ще направи огромно парти за всички полезниИдиоти на Лъвов мост като го пуснат от затвора след свалянето на Гешев.
65
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСтига си дрънкал глупости,вкараха ни в чакалнята на еврозоната,за да могат да крадат безконтролно държавни и европейски пари!Управление по мутренски.
64
0
 
9
 
! Отговори
Вълчан преди 3 години
А в Русалка още дерат по 6 лева за паркинг, честните и невинни Баневи.
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СПОКО- БРЮКСЕЛ НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ, А НА ФАКТИ
62
0
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...ooo parvata im bili narusheni ?!?? Ti da vidish ?!?? A kogato umislenno faliraha zavodi ,riazaha gi za skrap,uvolniavaha pabotnici I ne im plashtaha zaplati kato gi obrichaha na glad I mizeria,i I razbivaha jivotite ...ot koeto te zabogatiavaha I jiveeha kato tsare .togava vsichko be hared s pravata im ?!!!!?
61
8
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
На съда в Страсбург не му пука от пропагандата на Каскета, а гледа доказателствата. Герберастите могат да си мучат, но Банев ще ни осъди като пич заради некадърността на Гешев и накрая ще плащаме ние масрафа.
60
0
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Жени, обаче е вдигнала килцата. Това не е като, да седиш в ,, Люти чушки" Дочка да се мъчи, а ти да чакаш да си замине. И охраната пред заведението да ходи да пикае в...
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С написаното в к.73 искам да кажа, че стари кадри, още отпреди 10 ноември, все още са на работа в Обл.дирекции на МВР, за съжаление някои от тях на високи постове, и все още в звена на ГД на МВР, та дори някои от тях са на работа и като пенсионери трета година. Интересно защо МВР ги държи. Докато има такива на ръководни постове вместо да бъдат заменени отдавна от млади хора, халал да ни е...
58
1
 
2
 
! Отговори
Боклукчиеви преди 3 години
Ууууууууууууууууууууу!
57
0
 
12
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
А за тези, Баневи се носят легенди. Легенди, легенди, ама всичко е истина.
56
0
 
3
 
! Отговори
@ k.61 преди 3 години
До НиноваВъв връзка с далавери по наследствени имоти написах жалба до ГДНП с факти за незаконни деяния. Разследването се точи 1г.7м. Накрая един инспектор, работещ като пенсионер вече трета година, което предполага, че е започнал работа по бай Тошово време се зае като последна инстанция. Той очевидно искаше да се "облажи", държа се много грубо. Изпратих жалба до Инспектората и оттам ми отговориха, че написаното не се е доказало, но инсп.ХХ вече не е на работа в това звено...
55
1
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
СТАРСУБГР...Това не беше ли столицата на Марс?!
54
2
 
2
 
! Отговори
така,така преди 3 години
До Анонимен65Така де,и другаря Любен Гоцев така каза когато другаря Андрей Луканов раздаваше парите!А другаря Костов изгони всички дето протестираха и го качиха на власт,щот другарите чекисти -КГБ от Масква така наредиха!А оня ползващия фонтани за физиологични нужди да каже колко тухли са заровили в трапа за Луканов с посланник Авдеев......