8 години след атентата обявяват присъдите по делото "Сарафово"

Подсъдимите на съд задочно, издирват се с червена бюлетина на Интерпол
7
8 години след атентата обявяват присъдите по делото "Сарафово"
Снимка: Pixabay

Специализираният наказателен съд обявява присъдите по делото „Сарафово“.

В атентата на летището в бургаския квартал, при който на 18 юли 2012 година атентатор - камикадзе взриви автобус с израелски туристи, загинаха българският шофьор Мустафа Кьосев, петима израелци и самият извършител. Ранени бяха близо 40 души, припомня БНР.

Още по темата

Във финалната си пледоария миналата седмица прокуратурата поиска доживотен затвор без замяна за двамата задочно подсъдими за атентата.

Според обвинителния акт автор на атентата е алжирският гражданин Мохамед Хасан ел Хюсейни. Той е действал в съучастие с ливанците Мелиад Фарах и Хасан ел-Хадж Хасан. Тримата били свързани по различен начин с военното крило на радикалното ливанско движение „Хизбула“.

Двамата са на съд задочно, издирват се с  червена бюлетина на Интерпол.

Според служебните адвокати няма безспорни доказателства за вината им.

Присъдата на съдия Адела Иванова ще бъде обявена в 10,30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
6
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Цецова молитваНа молитвена закускаЦецо кокалчета хруска.Там България предаваи на нещо се надява.Ще получи май апартаментот Държавния департамент!Папка-слушка,папка-слушка,тъй напълни свойта гушка!К'во му пука за раята,важнот-да е в играта!Туй не е от вчерада продава наш'та вера!Той и мама би продалза имот в добър квартал!
5
1
 
3
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Ключовото в това дело е,че Израел иска да въвлече България в собствените си войни(където естествено нямаме място).Оказан бе невероятен натиск,намериха се и податливи хора.Все пак благоразумието надделява засега.Колкото до Цецо...
4
1
 
10
 
! Отговори
По Зор преди 3 години
Смях и Цирк!Когато стана атентатът,в района на взрива се бяха появили два екипа на МОСАД, предвиждани от небезизвестния тогава и сега - Цвък Молитвата (Цецо Асансьора),тогавашен министър на МВР-то.(По това време все още си нямаше личен асансьор,но пък за сметка на това не се спираше да ходи по молитвени закуски.)А познайте защо?Ами да се.т и да тъпчат из мостопроизшествитето, белким така да го осе.т,че да насочат следите към Хизбула.Сега разбрахте ли кого и защо осъждат съдиите ни!
3
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ха ха, хората за 8 години държава построяват, а смешни и те от съдебната система 8 години, имитации, страх и огромни заплати за..... нищо.
2
2
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Първо - въобще не се знае дали това са истинските им имена! Второ- най вероятно са убити от поръчителите -за да скрият следите. Ако беше Хизбула -щяха да кажат че е тяхно деяние -така Правят всички Терористични Групировки-Но всъщност тук имаше едно въвличане на България в конфликта с Израел и съседните му държави -Един над половин век Конфликт-Точно тогава Израел почна да краде и територии на Палестина-Явно искаха България да поеме инициатива и да има повод да нападат! Евтино изпълнение
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подсъдимите, ако изобщо са живи знаят ли, че са осъдени? Между другото защо по същия начин не започне делото за КТБ или не смеят защото обвиняемия може да предостави неудобни доказателства и за други играчи.