Осъдиха съпрузи за длъжностно присвояване и неизгодни сделки

Шуменският окръжен съд постанови условни присъди
30 сеп 2020 21:22, Анисия Иванова
8
Осъдиха съпрузи за длъжностно присвояване и неизгодни сделки
Снимка: БГНЕС

Изпълнителната директорка на акционерно дружество в Шумен Здравка Й. и съпругът й Йордан Й. - член на съвета на директорите му, са признати за виновни от състав на Шуменския окръжен съд за длъжностно присвояване и сключени неизгодни сделки с щети за дружеството за над 300 000 лева, който им наложи условни наказания. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Здравка Й. съзнателно сключила неизгодна сделка на 1 юли 2013 година, по силата на която продала на еднолично дружество с ограничена отговорност, собственост на съпруга й, машини и съоръжения.

Разликата в цената в размер на 36 125 лева е присвоена. Тя е призната за виновна за длъжностно присвояване, чрез сключване на неизгодна сделка за дружеството. Наказанието й е три години "лишаване от свобода", с три години и половина изпитателен срок. С присъдата тя е лишена и от право да упражнява търговска дейност три години.

Съпругът й Йордан Й. в качеството си на длъжностно лице - член на Съвета на директорите на акционерното дружество в Шумен, пък продал на друго лице идеални части от поземлен имот, както и идеални части от промишлена сграда и няколко складови бази. Той е признат за виновен за съзнателно сключване на неизгодна сделка с имущество на дружеството, от които са последвали щети за 287 437 лева.

Присъдите на двамата съпрузи, признати в извършване на икономически престъпления, подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Присъдите НЕ СА УСЛОВНИ !!!1. Лицата са осъдени.2. С определено по размер наказание3. Законът позволява, съдът да прецени и отложи изпълнението с изпитателен срок и при условия.Няма условно осъден, осъденият си е осъсен.
4
0
 
1
 
! Отговори
:)) преди 3 години
До Анонимен 1Карай да върви,това е валс!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"условни присъди" парите са взети и всичко е наред.
2
0
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 3 години
Ей такива хора, очакват свестни политици. Как народ, изграден от отпадъци ще произведе политик, чист като сълза?
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И поради каква причина лицето, обвинено за присвояване на значително по-малка сума, е осъдено с двойно по-тежка присъда от лицето с присвоена в пъти по-голяма сума?