Гешев отсече: Безкомпромисни сме срещу грабежи и убийства на възрастни

Главният прокурор с видео за разкрито престъпление
25 окт 2020 16:45, Красимир Ангелов
73
Гешев отсече: Безкомпромисни сме срещу грабежи и убийства на възрастни
Снимка: БГНЕС

"Ограбват, изнасилват, убиват възрастните ни съграждани. За някои това няма значение. За нас обаче има. Недопустимо е и ще бъдем безкомпромисни срещу подобни действия. Продължаваме..."

Това написа в Twitter главният прокурор Иван Гешев по повод криминалните новини, свързани грабежи на възрастни хора.

Обвинител №1 публикува в своя профил и видео, на което се вижда как лично районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев, зам. – районният прокурор Атанас Илиев - наблюдаващ прокурор, и гл. инспектор Пламен Иванов - началник на РУ – Раковски, посещават 72-годишен мъж в дома му, за да го информират, че нападателят му е заловен и му е повдигнато обвинение.

Благодарение на бързата реакция на полицията 36-годишният нападател е установен и арестуван.

На 23 октомври в Раковски, около 21,30 часа, в къщата на възрастния мъж влиза непознат, който прескача оградата, влязъл в стаята на възрастния самотноживеещ мъж и поискал пари от пенсионера.

В момента, в който пострадалият му подал банкнота от 5 лева, извършителят започнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите. Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за да търси други пари и ценности.

Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията. В  крайна сметка нападателят взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.

Малко по-късно е заловен от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко от кескетните обвинения са довели до ефективни присъди? Само питам.
47
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 3 години
Няма ли ПР специалисти да му кажат как да се държи публично, какви послания да прави, как да се изказва. Половината проблеми му идват от там. Това е мнооого евтино. Тези изредени престъпления са най-тежките възможни в цял свят и са първостепенна грижа на прокуратурата по дефиниция. А това е политически стил на отправяне на послания, какъвто ГП не би трябвало да е.
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татарска му работа
45
1
 
1
 
! Отговори
един преди 3 години
Егати евтиния ПР заклевам се. По-евтино от това нямаше накъде. Смешници жалки.
44
1
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Много добре гешев хвала за тези думи ама кажи какво направи с чекмеджето пълно с евро
43
0
 
3
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Сега видях видеото - толкова гнусна предизборна демагогия не съм гледал. Ако пък не е така - има още хиляди пенсионери, чийто душмани да затворят и на които да занесат пликчета с пожелание да са живи и здрави...е да ама те не са роднини.
42
0
 
4
 
! Отговори
Каскешев преди 3 години
Безкомпромисни сме към престъпленията срещу нашите близки и познати...за другите не ме инмтересува!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя май не е замръквал в някое село. Да види как се заключват хората още по залез и до сутринта не смеят да мръдна, ако ще и да чуват как им крадат добитъка. Че а са излезли, а са ги били или по-лошо.Май тия идея си нямат що страх берат пенсионерите по селата.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е такъв популист, че прави впечатление само на децата от помощните училища. Може и на дементните
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 46 Амииии...Тя самата ЕДРА РИБА го сложи на този стол! Биха шута на Цацата преди да изтече мандата му! др Борисов се погрижи за това.Явно нещо му е щъкнало от страх че времето му във властта изтича! И че слизайки от власт трябва спокойно да се "оттегли" от властта ИМАЙКИ КОЙ ДА МУ ПАЗИ *** И ГЪРБА ! А така Няма да го притесняват и упражнят закона преглеждайки аджеба как е "управлявал" мандата си! А така мутрата Гешев ще си трае защото той командва! ЗА ТОВА БОРИСОВ ЛОБИРА ЗА ГЕШЕВ!!!!!
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка за кокошкаря! Досега нитоедна едра риба не е хванал -- пълен непрокопсаник.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не разбра ли, че който си върши работата няма да бъде харесван. Да се маха, че почва все повече да ме ядосва с тия успешни акции и заловени престъпници. Каскет с каскет! Не се спря да ни тормози и да ни затваря престъпниците! Тая мафия да не се гради за 1 следобед бе алооооооу! 30 години труд ще опропастиш!
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А правите ли компромиси с хора, които са взели подкупи и пачките им с пари от по 500 Евро (банкнотите на мафията) стоят в нощните им шкафчета?
35
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
ВЪРВИ СИ др Гешев! " Избора" ти беше опорочен за този пост! Сам го направи сядайки на стол на глав прокурор избран ЧЕСТНО според правилата! Ти седна предсрочно на него! ПРЕЦЕДЕНТ В ИЗТОРИЯТА НА БГ след 1989 г! НЕ БЕШЕ НИТО БОЛЕН НИТО ГЛАМАВ! Просто му казахте ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТТЕГЛИ!!Е видя реакциите на хората до днес! Няма да ти е комфортно на този пост до края! ПРОСТО СИ ТРЪГНИ! Защо ти е тагава почти година "слава" НЕ РАЗБРАХМЕ! НО ЗНАЕМ ЧЕ СИ НЕЗАКОНЕН И НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАШ ЗАКОНА РЕАЛНО!
34
2
 
3
 
! Отговори
Мутри вън преди 3 години
Остатвка веднага !
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗащото няма нищо нередно, защо да ги разследва?
32
0
 
1
 
! Отговори
Крадците преди 3 години
Трябва да се стерилизират.
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха , маскарад и цирк,не мога да разбера как грамотни хора се хващат на глупостите на каскета! Да.хващат извършителите на криминални престъпления е работата на полицията и за това им плащат.Но защо каскета не разследва хотел Империал на Тотев, кражбата на панаира от Гергов,спортната зала и др,защото там изтекоха милиони които трябваше да отидат за пенсии и лекарства,възрастните хора в България умират в недоимък,без възможност за достоен живот, 150 евро пенсия, кога ще да видим Тотев и Гергов
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А срещу корумпирани политици?
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***.Никой не ви вярва.