Убиецът на Адреа от Галиче не обжалва, ще лежи 18 г.

Клиентът ми се отказа от обжалване, заяви адвокатът му
25 ное 2020 14:40,
13
Убиецът на Адреа от Галиче не обжалва, ще лежи 18 г.
Снимка: Facebook

Убиецът на 18-годишната Андреа от Галиче отива окончателно за 18 години в затвора, след като е решил да не обжалва наложеното му наказание от Окръжния съд във Враца.

На 4 ноември съдът призна Аксел Олеков за виновен за това, че на 11 януари е отнел по особено мъчителен начин живота на момичето в дома му, след като е проникнал в жилището посред нощ, а след това е изнасилил и ограбил жертвата. За извършените четири престъпления магистратите определиха едно общо наказание от 18 години за убиеца.

Още по темата

"Клиентът ми се отказа от обжалване на присъдата и аз съм длъжен да уважа неговото желание като негов служебен защитник", заяви пред "България днес" адвокат Калин Кънчев, който бранеше по време на процеса подсъдимия Аксел. Веднага след като бе произнесена присъдата на Олеков, неговият адвокат коментира, че анализират ситуацията и обмислят с клиента му да обжалват наказанието пред по-горната инстанция - Софийския апелативен съд.

"Впоследствие Олеков изрази желание пред мен, че не иска да обжалваме присъдата. Аз не мога да предприемам каквито и да било стъпки без негово съгласие, след като той така е решил. Срокът за подаване на молба за обжалване изтече и ако прокуратурата не е протестирала решението на съда, то влиза в сила", обясни адвокатът.

След като и двете страни в процеса не са предприели стъпки за оспорване на определената присъда на Аксел Олеков за убийството на Андреа, то решението на Окръжния съд във Враца става окончателно. Според тежката дума на магистратите непълнолетният ром трябва да изтърпи наказанието си при "строг" режим".

В последната си дума пред съда убиецът заяви, че съжалява за стореното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да лежи, отне толкова млад живот, ужас.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива деяния трябва да се лежат до живот!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкият, оплаквачките ще го оплачат за тежкия му живот като Онази с децата.
6
0
 
6
 
! Отговори
така е в България преди 3 години
Полфрийман беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2011 година, но миналата година Софийският апелативен съд го освободи предсрочно. убийците нямат място в затвора...който краде храна лежи повече... https://dnes.bg/notifikacii/2020/11/20/djok-polfriiman-veche-niama-zabrana-za-napuskane-na-stranata.470491
5
0
 
9
 
! Отговори
Тц преди 3 години
Не, няма да лежи 18 години, а 12. Това, че има две присъди съответно 12 и 6 не ги сумира. Изтърпява се единствено по тежката. А иначе, при изтърпяване на 2/3 от присъдата има право да предсрочно освобождаване. Та горе-долу след 8...9.. години ще е волен като птичка.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България вече няма пари да издържа нови затворници. Затворите и без това са пълни. Затова рядко се издават ефективни присъди. Често дори и тежките престъпления се разминават с условна.Държавата е фалирала отдавна.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 10 год е на вън 26-27 годишен живота е пред него
2
0
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
ами защо да обжалва 3 пъти на ден ядене телевизия концерти за затворницитеживот и половина
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
18 години, значи ще го пуснат след 7 за добро поведение. Естествено че няма да обжалва. Не разбирам как може за убийство по особено жесток начин да не дадат доживотна присъда. Очакват човека да престане да бъде жесток в затвора ли? Това е готов убиец.