"Поничките" от Враца взимат по 35 бона от прокуратурата

Те бяха обвинени за убийството на 18-годишният Тодор
6 яну 2021 13:42,
85
"Поничките" от Враца взимат по 35 бона от прокуратурата
Снимка: Facebook

Пет години след смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, двамата братя, които бяха обвинени в убийството му, ще получат обезщетение. Врачанският окръжен съд осъди прокуратурата да заплати на Денислав и Иван Дамянови от Враца по 35 000 лева. Сумите са обезщетение за претърпени неимуществени вреди от незаконно обвинение в извършване на тежки престъпления, пише вестник "Монитор".

Още по темата

На 12 януари 2016 година ученикът почина след спречкване в центъра на града с двамата братя. Денислав и Иван, известни в града като Поничките, бяха привлечени като обвиняеми за убийство по непредпазливост след смъртта на момчето, вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда.

Последваха масови протести и уличен натиск с искания за най-тежките наказания на братята. А прокуратурата промени обвинението в умишлено убийство по хулигански подбуди, извършено в съучастие между двамата братя. Срещу Денислав беше повдигнато и обвинение за повреждане на колата на Тодор.

Наказателните производства по обвиненията в убийство бяха прекратени от Окръжната прокуратура в хода на досъдебното производство, след като съдебно-медицински експертизи показаха, че момчето е починало вследствие на сърдечно заболяване. След това двамата братя бяха съдени за хулиганство, а Денислав и за повреждане на чужда движима вещ. По тези обвинения двамата бяха оправдани.

Решението да бъде осъдена прокуратурата е на граждански състав на Врачанския окръжен съд и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в София в двуседмичен срок от връчването му на страните, съобщиха от пресцентъра на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
2
 
! Отговори
м дааа преди 3 години
Да им е честито, със здраве да си ги харчат.
63
6
 
2
 
! Отговори
НЕТ преди 3 години
Такава ни е правосъдната система,подкупна. В БГ, правосъдие няма. Вярна е поговорката "За кокошка, няма прошка, за милиони няма закони. И тия пари, ще излязат от нашия джоб.
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще получат, защото ги обвиниха под натиска на улицата. Толкова хора реагираха първосигнално, че приличаше на селски линч.
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това за убиеца с бокса ли беше?
60
4
 
10
 
! Отговори
4epa преди 3 години
СРАМ РЕЗИЛ- ПОДКУПНО ПРАВОСЪДИЕ - УЖАС !!!!!!!!!!!
59
4
 
10
 
! Отговори
Toto преди 3 години
Чудя се какво щеше да говори родата на "пишман каратиста" ако той беше пребил някой старец с бокса. Щом е изкочил да се бие значи е бил жаден за кръв, готов да убива. И си получи точно каквото си търсеше.
58
1
 
15
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Само биячи в тоя форум. Страх да го хване човек. Боксове, каратеки..... ама ако ви викне бау един ром на улицата и ке се чудите накъде да хванете. Класици.
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, чудя се тези пари некадърното обвинение ли ще ги плаща или ние пак ?? Да вземат коледният бонус на прокурорът разбирач
56
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случаят : младо дупе, гъзе тренира бокс, тежи 55 кг с мокри дрехи. Спречква се с някакви селяни, вади бокс, яде един шамар и ТЪЙ КАТО Е ИМАЛ ПРОБЛЕМИ СЪС СЪРЦЕТО, получава инфаркт и почива. ЧИЯ Е ВИНАТА? Ами ако те беше нападнал теб и неможеш да се защитиш? Я стига вече с този случай. Нека роднините му не търсят лесни пари. И гъзари не подскачайте на непознати. Винаги има някой чийто *** е по дълга от твоята.
55
5
 
4
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Ега ти държавата
54
1
 
25
 
! Отговори
Отровна гад преди 3 години
Няма мутри "поничките"!Това го измислиха журналистите.Има двама братя, обикновени мъже селяни, на които като ученици са им викали поничките.
53
4
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Данъкоплатеца, благодарение на "добрата работа" на Прокуратурата, се превърна в основен финансов донор на всякакви едри и дребни престъпници. Докога ще търпим тази наглост?
52
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59Момчето първо е налетяло с бокс. Изял си е шамарите. И докато са чакали кротко полиция е осъзнал, че вече не е страшната батка с бойни изкуства и е от върха на пирамидата е паднал на дъното. Представете си, не само си е изял шамарите, вместо да набие някого, изложил се пред гаджето, пред приятели, чакат полиция, че и маминка пристига. Е как няма да се стресира горкия.
51
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В шофьорската врата държа едно кукри, както и лютив спрей против мечки, а в багажника имам лопата и чували. Надявам се никога да не ми се налага да ги използвам.
50
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдията си е гласувал подкупа който ще получи от убийците след като държавата им плати. Момчето било умряло от болно сърце. Ами да. Може и от това да е умряло. Но сърцето му е спряло в следствие на силен стрес породен от побоя на гевреци,понички или по-точно казано на убийците му. На мястото на бащата взимам едно оръжие и си разрешавам сам случая. Така и така живота му вече е прецакан.
49
12
 
10
 
! Отговори
Astarot преди 3 години
Къде са прокурорските уволнения? Как ще са виновни душиците, че момчето получило инфаркт при вида на боксовете...Че чак и да осъдят прокуратурата, това си е позор, за който някой японски прокурор сигурно би си направил харакири.
48
16
 
5
 
! Отговори
Някойй преди 3 години
Не стига че са виновни ама ще им и плащат. Нашето мижава прокуратура за нищо не стават
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИНА Е КАТО ТОЯ ТОШКО ПЪРВО СЕ ДЪРВИ ПОСЛЕ КСТО ВИДИ ДЕБЕЛИЯ ГО ОБРЪЩА НА ПОЛИТИКА БОЛЕН БИЛ СЪРБЯЛО-ГО Г'ЗА ВРЪСКИ ТЪРСИ ,БРАВО НА СЪДИЯТА .ТОВА ДА ВИ Е ЗА НАЗИДАНИЕ
46
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам им на т.нар. "Понички" ако излязат на свобода от затвора, по улиците някой ден да си намерят майстора. Но не майстор по таекуондо, а истински майстор на бойни изкуства!
45
3
 
6
 
! Отговори
Сезонна вирусология преди 3 години
Е как така щетите **неимуществени** _ обезщетението обаче хиляди левове. Що не осъдиха Прокуратура - Враца да им се извинява публично на центъра у Враца всеки ден ....да кажем две години ?!?!? Ето ти неимуществено обезщетение за щетите !!! Ако искат да си водят и адвокатите....