6-години затвор за украинеца за катастрофата край Лесово

При инцидента загинаха трима души, 12 бяха ранени
19 яну 2021 19:55, Красимир Ангелов
12
6-години затвор за украинеца за катастрофата край Лесово
Снимка: Pixabay

Състав на Ямболския окръжен съд постанови присъда от шест години лишаване от свобода при първоначално строг режим на изтърпяване на украинския гражданин Октавиян Бекиян.

Шофьорът на товарен автомобил е обвиняем затова, че е предизвикал автомобилна катастрофа по непредпазливост, с което е причинил смъртта на повече от един човек.

Още по темата
Делото започна сутринта с разпоредително заседание на съда, на което бе взето решение то да се гледа по съкратената процедура и бе насрочено за разглеждане по същество за по-късно през днешния ден.

Случаят бе обявен от съда като особено тежък. На подсъдимия се отнема правото да управлява моторни превозни средства в продължение на осем години и да заплати разноските по делото в размер на 9300 лева.

Подсъдимият Бекиян предизвика тежкия инцидент с пътнически микробус край ГКПП "Лесово" в ранните часове на 9 октомври 2020 година, оставяйки управлявания от него товарен камион на пътното платно в продължение на часове. В резултат на сблъсъка на място загинаха водачът на микробуса и двама мъже, а други 12 пътници получиха средни телесни увреждания.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Бургаския апелативен съд в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
4epa преди 3 години
1. АКО Е СТОЯЛ НЯКОЛКО 4АСА НА ПЪТЯ КЪДЕ СА БИЛИ ПЪТНИТЕ ПОЛИЦАЙ ДА ГО МАХНАТ ОТ ТАМ. 2. ТИРОВЕТЕ СЕ РЕДЯТ НА ОПАШКА И ВИНАГИ ИМА ПОСЛЕДЕН НА ОПАШКАТА. 3. КАЗАЛИ СА 4Е НЯМА ДА ПУСКАТ ПРЕЗ НОЩА И 4ОВЕКА Е ЗАСПАЛ А ДРУГИТЕ ТИРОВЕ СА ТРЪГНАЛИ . 4 . ВИНАТА Е НА ШОФЙОРА С МИКРОБУСА НА 100% - НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ!!!!!!!!! 5. АМА ТОВА Е БГ ПРАВОСЪДИЕ- СРАМ И ПОЗОР !!!!!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зеленски има нужда от всеки украинец, особенно арменските такива. пратете му в кутия Хихихомян, Хахахомян и Хехехомян. Дзъдзъмян, Съсъхомян и Джъджъхомяните - също ако подцинковата не ги е пратила вече в във Виетконг
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българщината защитава чужденците това ако беше с български шофьор в украйна щеше да гние в зандана и никой тамошен нямаше да го защитава защото трима са мъртви, ако беше някой ваш роднина между умрелите друга песен ще пеете
7
0
 
9
 
! Отговори
A. преди 3 години
Безумно тежко наказание предвид обстоятелствата, че човекът е недооценил колко опасно всъщност е да спре на този сравнително ненатоварен път. Наистина нелепо загинали трима души, но дали спряму общо странното правосъдие в България тази присъда е справедллива? Не! Наистина се надявам този човек да успее да се освободи от тази присъда без да твърдя, че няма вина.
6
0
 
10
 
! Отговори
dakotabg преди 3 години
Това дело,ще стигне до Страстенбургер!И там,няма,да мине,в наша полза!
5
2
 
12
 
! Отговори
Gog преди 3 години
Значи утре ще спа някъде и некой ще ми се натресе и хоп аз виновен. Къде е прословутото "не съобразена скорост" ?
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украинеца да каже че е имал повреда, която не може да отстрани в тъмната част на денонощието и е изчакал да стане светло. Да кже че е бил на аварийки и габарити. Да каже че е обесопасил участъка с триъгълник. А бе да лъже бе, тук казваш ли истината си в кауша. Лъжи бе човек, лъжи и ще се спасиш.Тук са добре измамници, лъжци, крадци и убийци. Те в затвор не влизат. АКо си честен си заминал по бързата. Лъжи бе човек, казвам ти ще се спасиш. Правосъие в България няма. Кривосъдие - колкото щеш.
3
0
 
7
 
! Отговори
до Bg izmet преди 3 години
много точно си се описало!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А шАфьора на пътническия микробус ( не автобус както масово се говори а микробус) що не е спазвал дистанция? Де е летял посред нощ в мъглата? Ааа бързали за капалъчарши, ясно, ясно.Когато водач на МПС, направи ПТП с МПС-то пред него - пише се акт на водача за НЕСПАЗВАНЕ на дистанция.Камиона бил препречил пътя!!!! Ще е препречил ако е напреки на пътя а той си е в платното, можело е да бъде заобиколен, но оня летял, спи му се и не видял камиона и се натресъл. Да, не е паркинг за камиони, но...
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А фигуранта кога?