Двама протестиращи, удряли кола на "Ситняково" - с обвинения

Обвинените ще отговарят за извършени от тях хулигански действия
19 яну 2021 15:46, Ния Христова
42
Двама протестиращи, удряли кола на "Ситняково" - с обвинения
Снимка: БГНЕС
Приключи разследването за инцидента пред румънското посолство по време на летните антиправителствени протести.
 
Прокуратурата е внесла в Софийския районен съд обвинителен акт срещу Георги Георгиев и Стоян Атипов, които ще отговорят за извършени от тях хулигански действия, съобщи БНР.
Още по темата
 
Инцидентът стана по време на една от летните блокади на столичния булевард „Ситняково“. Елена Мицева тогава се опита да премине през протестиращите, на което, според прокуратурата, двамата мъже отговарят с удари по автомобила й. Използвали са и обидни квалификации към нея пред децата й, които са били в колата.
 
Обвинението на Георги Георгиев е, че е счупил с ръце предното стъкло на колата и е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителна дързост.
 
Стоян Атипов е нанесъл удари по страничните стъкла и по капака на автомобила. А преди да напусне мястото свалил с ръце регистрационната му табела. Действията на двамата уплашили и разплакали децата на Мицева, пише в обвинителния акт.
 
Георгиев е на свобода срещу подписка, а Атипов срещу парична гаранция.
 
По време на разследването адвокатите им настояваха прокуратурата да разследва и Елена Мицева заради заради това, че се е взрязала в протестиращите пред румънското посолство.
 
Предстои насрочването на разпоредителното заседание по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На агресивните хора мястото им е в панделата
30
0
 
5
 
! Отговори
Донякъде съгласен преди 3 години
До 30 - Донякъде си прав! Огромната част от протестиращите всъщност са незрели и безотговорни като деца! Играят си на революция. А "родителят" наблюдава отстрани.
29
0
 
4
 
! Отговори
:D преди 3 години
Държаватa разреши ли тоя протест там ????? ако да то къде е полицичта кочто е отцепила раьона? жената ще мине през полицията ли ?? явно не е .. това са просто престъпници борещи се са права като погазват правата на сънагодника си :D ...тая жена ли ще ви оправи проблемите..има КОНСТИТУЦИЯ която *** по улицата даже не са я чели..иначе се борят за закони.....СМЕШНИ СТЕ.....ЖАЛКИ СТЕ И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ..ПРОСТИ РОБИ ОТ СТОТИЦИ ГОДИНИ...а сега сте проста колонич на сащ :D мързеливите протещ
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
14Пред вас група деца играят футбол на улицата. Ти съвсем изтрещял тръгваш с 2км в час през тях, защото ти пречат да се прибереш. Родител го вижда, идва до колата и я блъска да спреш. Чупи ти стъклото.Ти ли ще лежиш в затвора, ти ли ще плащаш за неимуществени щети(стрес) или родителят?Забрави политиката и ще видиш кой ще е престъпникът- шофьорът за опит за предумишлено убийство.
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тази няма ли да я съдят за тероризъм?!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешефт да се подмаже малко на шефа си
25
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Обикновен софиянец - ти си платен писач.
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава ние да заведем 500 дела за опит за убийство срещу водача на колата - Мицева
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
21А законът трябва ли да каже, че когато тръгнат да минават през теб с автомобил, имаш право да му строшиш стъклото, за да накараш шофьора да спре?Защото Мицева се врязва в група хора и ТОГАВА ЗАПОЧВА БЛЪСКАНЕ ПО КОЛАТА Й С ВИКОВЕ ДА СПРЕ. И интервюта дава как решила, че й писнало от протестиращите и решила да мине през тях, за да им даде урок. Има записи и е излъчвано по всички големи телевизии.
22
3
 
11
 
! Отговори
Обикновен софиянец преди 3 години
Никога няма да гласувам за организация, която целенасочено пречи на нормалните трудови хора да се приберат вкъщи!
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платените гербави писачи се разписаха ... Герб отива в канала. Поръчковите статии също.
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи гордата героиня, която в интервюта по телевизиите разправя как решила да тръгне през хора,защото й било писнало да затварят пътища, е света вода ненапита, но двама, които са блъскали колата й, за да спре и да не прегази някого, са виновни? Уникална държава сме. Утре ще осъдят човек, че е ударил нападател с пистолет, който просто си харесал портфейла му. Тъй де, всъщност ситуацията би трябвало по закон да е идентична.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Законът трябва да гласи - събере ли се тълпа около автомобила, удрят по него, чупят прозорци - имаш право да минеш през тях със всякаква скорост, и всякакви последствия за тях. Човек трябва да има право на оцеляване срещу екстремисти и прочие паплaч.
18
5
 
4
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Сега гербофашистката съдебна система ще се развихри с пълна сила ...
17
10
 
4
 
! Отговори
Валентин преди 3 години
Не всички сме забравили клипчето и лалво се случи. Наглата гърбарска провокаторка се опита да прехази хората. Децата в колата, незнайно чии, бяха употребени за да я изкарат жертва. Трябваше да и разбият не колата, а главата на тази гробарска мър ша.
16
6
 
16
 
! Отговори
пасарела преди 3 години
на тия двамата глоба по 10 бона , да купят нова кола на жената и ако им държи да блъскат пак !
15
3
 
16
 
! Отговори
Това лято преди 3 години
видяхме най-скалъпените, зле организирани, безидейни и същевременно финансово обезпечени професионални протести в историята на БГ. Първоначално подлъганите да се включат бяха така омерзени и отвратени от оперетната постановка, в която неволно взеха участие, че навярно ще им държи влага още дълго и вероятно въпреки трагичното състояние на гражданското общество то просто няма да се състои заради погнусата от лятото на 2020.
14
5
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
За хулиганите трябва да ги изпратят да работят принудително и да изплатят щетите на колата! Не могат хората, които работят и нямат нищо общо с безделниците да не могат да се приберат с децата си мирно и споксойно . Труд и само труд , а нека се чудат тогава каква беля да направят!!!!!
13
4
 
12
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Забравих да кажа и че пешеходеца винаги си мисли, че е с предимство докато и че е прав, докато не го блъсне първата кола
12
6
 
25
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Нека да обобщим. Караш си и не знаеш, че една тумба хора ще протестират пред вас. Нямат разрешение. Решаваш, че ще може да се разбереш с тях, но не. Без да искаш от нерви, че ти крещят изпускаш съединителя и с цели 2 КМ В ЧАС подбутваш хора, които пречат на движението. Идат едни юнаци и започват да ти чупят колата.... Кой е в правото си в този случай? Да не говорим, че аз ако бях на мястото на жената на тези нямаше да им се размине тъй лесно!