Ревнивец, обезобразил жена, обжалва присъдата си

Той я пробол с нож в лицето и гърдите, а съпеникът си 6 пъти в краката
19 яну 2021 19:32,
14
Ревнивец, обезобразил жена, обжалва присъдата си
Снимка: Pixabey

Снизхождение поиска в пловдивския апелативен съд Богоя Богоев от с. Ръжево, който опита да убие жена и съперник за сърцето й. На първа инстанция ревнивецът, по прякор Бочката, получи 12 години затвор, пише "24 часа".

"Съжалявам", каза той в залата, но не пожела да даде обяснение за кървавата драма, разиграла се на 16 септември м.г.

Тогава 63-годишната Росица Горнишка, по която бил увлечен, отишла да пазарува със съселянина си Лазар Лазаров. Жената го помолила за помощ, тъй като трудно се придвижвала.

Бочката ги видял и изпаднал в ярост. Върнал се вкъщи, ударил няколко чаши алкохол, а след това отишъл до дома на Горнишка. Свалил катинара от вратата и сложил нов.

Когато Росица и Лазар си дошли от покупки, не могли да отворят. Лазаров прескочил оградата, за да търси ключ за втората врата. През това време пристигнал Богоя.

"Къде ми е катинарът, не мога да си вляза в къщата", обърнала се към него Горнишка. Бочката извадил кухненски нож и я намушкал в лицето. 13-сантиметровото острие пробило едната буза и опряло в другата. Бликнала кръв като от фонтан.

Жертвата се разкрещяла от болка, а ревнивецът замахнал втори път, пробождайки я в гърдите. Горнишка се свлякла на земята.

"Тебе те убих, сега ще довърша и него", извикал Богоев и нападнал Лазар, който дошъл на помощ на Росица.

Бочката замахнал към корема му, но мъжът успял да отбие удара и хукнал, а нападателят го последвал. На улицата му нанесъл общо 6 рани по краката.

Жители на Ръжево се притекли и разтървали съперниците.

"Майка ми претърпя животоспасяваща операция, тъй като бе засегнат белият й дроб. Лежа цял месец в болница. Лицето й е обезобразено от белег, който ще й остане за цял живот", каза пред "24 часа" Калинка Крумова, дъщеря на Горнишка.

Самата пострадала не присъства днес в залата заради влошено здравословно състояние. Адвокатката й Сузана Алекова настоя 12-годишната присъда на Богоев да бъде завишена.

Очаква се съдът да излезе с решение до месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МариоЕ то по селата не останаха много хора, така че изборът е ограничен.Освен това има жени на тая възраст, които си изглеждат не зле за годините, така че всичко е относително. И не на последно място, далеч не само външността е това, което може да привлече хората един към друг.
11
4
 
0
 
! Отговори
А. преди 3 години
Тези художествени пояснения в статията как биха моля били възможни ако това е сайт за новини?
10
1
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Всяка жена, която е пострадала от мъж го оневиняват с Ревност. Чакайте да се разберем. Тялото на жената си е нейно . Никой мъж, няма право да й го обсебва, когато тя не иска това. Това си е нейна лична собственост. Това мъжете изродиха.ди не могат да го разберат и се подклажда това насилие от тайни агенти
9
0
 
13
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
В Китай на такъв му се пада разстрел.Но първо ще размахва, много ще размахва тежкия чук, да троши камъни в Трудов лагер.Докато го пречупят, докато полудее от тежкия труд.Насрая идва и смъртната присъда, разбира се.
8
0
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Изверг.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак милостивия съд му дал 12 години, това е унизително. По чудо хората са останали живи, а този никаквец щял да обжалва. За такива хора, доживотната присъда е най-спряведливия край. По този начин и други като него ще се откажат да посягат на чужди животи. Стига вече с тези смехотворни присъди от това броя на престъпниците расте главоломно.
6
2
 
9
 
! Отговори
Марио преди 3 години
Тоз *** е голям бабаит у селото явно. Тц тц, 63 годишна принцеса, чак с ножове се бият з анея. хахахахаххахаРазбирам да се стрепат за некоя 20 годишна девойка, пък те за 63 годишна!!!!Бочко или както там ти викат, от батя си да знаеш - не е страшно да си дядо, страшното е да спиш с баба.
5
0
 
2
 
! Отговори
МЪКА преди 3 години
съпеникът ХАХАХАХАХАААААААААААААААААААААААА
4
1
 
11
 
! Отговори
Самоковец преди 3 години
Не 12 години, а смъртна присъда. Нямаме нужда от такива ***.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз не мога да се осъзная още. Заради 63 годишна трудноподвижна жена!!!!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За нещастие това е последицата от силно упадъчното патриархално мислене, което властва сред доста българи. Изверга си заслужава и присъдата и дано я изтърпи докрай.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво прочетох току що..