Делото за побоя над Слави Ангелов отново в спецсъда

Днес трябва да стане ясно дали ще започне същинският съдебен процес
Обновена: 28 яну 2021 09:08 | 28 яну 2021 09:08,
6
Делото за побоя над Слави Ангелов отново в спецсъда
Снимка: БГНЕС

Подсъдимите за побоя над журналиста Слави Ангелов се изправят днес пред Специализирания наказателен съд.

На разпоредителното дело трябва да стане ясно дали ще започне същинският съдебен процес. Бисер Митрев и близнаците Георги и Никола Асенови са обвинени като участници в престъпна група за побои и притежание на кокаин.

На делото ще стане ясно какви са исканията на страните, има ли нарушения по време на разследването, ще се връща ли делото на прокуратурата или ще му се даде ход, както и дали тримата подсъдими ще пожелаят съкратен процес, пише "24 часа".

Преди 3 седмици разпоредителното заседание беше отложено, защото главният редактор на "168 часа" не беше получил обвинителния акт.

Бисер Митрев и близнаците Георги и Никола Асенови са обвинени като участници в престъпна група за побои и притежание на кокаин.

На 17 март миналата година вечерта тримата боксьори издебнаха Ангелов пред дома му, нападнаха го и го пребиха с юмруци, ритници и твърди предмети, които така и не бяха намерени. Журналистът се възстановяваше месеци наред. Счупени кости на крака и на носа, контузия на белия дроб, отоци по главата и тялото са само част от пораженията след побоя, което прокуратурата е квалифицирала като средна телесна повреда.

Митрев и братята Асенови бяха заловени на 23 април. Уличиха ги ДНК следи от тях и от жертвата в автомобила, с който са отишли до местопрестъплението, а след това са изоставили наблизо, записи от камери, свидетели. Тогава разследващите намериха у тях и дрога. Според обвинителния акт те се разбрали да пребиват хора в началото на 2019 г. По делото няма посредници и поръчители на побоя над Слави Ангелов.

Преди няколко месеца Бисер Митрев беше освободен от ареста срещу 25 хил. лв. гаранция заради влошено здравословно състояние. За разлика от него Георги и Никола Асенови все още са задържани, защото прокуратурата внесе обвинителния акт в съда дни преди изтичането на 8-те месеца, в които могат да останат на топло. На 7 януари Специализираният наказателен съд отново е отказал да ги освободи с по-лека мярка въпреки настояването на защитата им, че няма опасност да се укрият, били трудово ангажирани и имали постоянен адрес.

На обжалването на мярката стана ясно, че препис от жалбата им не е изпратен на частния обвинител Слави Ангелов, което беше пречка на втората инстанция да разгледа делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Ангелов, ние сме с теб !!!!!!!!!!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо прокаратурата и съда щяха не са толкова работливи в случаите на обикновените граждани засегнати от подобни престъпления?!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Първо трябва да има читаво обвинение.
3
1
 
8
 
! Отговори
Gang Stalking преди 3 години
Има секти от мутри и полицаи които се занимават с поръчков терор, следене и убийства, поръчките идват от най високо мястото!Една такава секта е локализирана в Перник!
2
0
 
12
 
! Отговори
вейдър преди 3 години
били се разбрали да бият хора, айде бе, значи няма поръчител ами ей тъй който им падне.Това не може да е вярно,такива, като тези ***, не бият безплатно.
1
0
 
7
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Ако не лежат поне за по 5 год. в затвора , ще е поредното доказателство ,че съда е прояден от корупция