Парите на Галеви ги няма, сметките им празни

Част от колите им пък са собственост на офшорка
Обновена: 9 мар 2021 09:23 | 9 мар 2021 09:18,
62
Парите на Галеви ги няма, сметките им празни
Снимка: БГНЕС

Имущество за 2,5 млн. лв. ще бъде отнето от дупнишките Братя Галеви и жените им, реши Окръжният съд в Кюстендил след продължило 8 години съдебно дело. Искът на Антикорупционната комисия беше за 4,3 млн. лв. Парите от банковите им сметки обаче не са налични, а част от запорираните автомобили са собственост на офшорка, за която няма доказателства, че е на бившите барети, пише "24 часа".

С решението на съда се отнема и крепостта бункер на Пламен Галев и Ангел Христов до село Ресилово. Именно в тази своя резиденция те живееха години наред и оттам движиха бизнеса си.

Още по темата

Разликата между приходите и разходите на двамата и семействата им е отрицателна за проверявания период. Пламен Галев има авоари, които са с 10 138 броя минимални работни заплати повече от приходите му. Партньорът му в бизнеса Ангел Христов не е усял да докаже 4876 минимални заплати, с които се разминават доходите и разходите му. Така не могат да докажат как са купили имотите,
автомобилите, дяловете в търговски дружества, както и паричните влогове.

Според магистратите има връзка между престъпната дейност на двете бивши барети и придобитото от тях имущество. Двамата бяха осъдени за тежки умишлени престъпления - Галев като ръководител, а Христов като участник в организирана престъпна група за изнудване, която е била въоръжена. Точно за това двамата бяха осъдени, но избягаха, преди наказанието им да влезе в сила.

Доходите са прикривани с разпоредителни сделки на дружества, регистрирани в офшорни зони, пише в мотивите си съдия Татяна Костадинова.

Съдът отнема в полза на държавата имотите, заедно с посочените в тях сгради, собственост на Братя Галеви и техните съпруги, в село Ресилово до Дупница. Сделките, по силата на които са построени сградите в имотите, както и сделката за прехвърляне на собствеността на офшорна фирма са симулативни.

По делото не е установено жените на Пламен Галев и Ангел Христов да имат принос в придобиването на посоченото имущество.

Съдът е отхвърлил в голямата им част исканията за отнемане от Галев и Христов на суми от банкови сметки, защото не са били налични към момента на внасянето на исковете от КПКОНПИ.

Съдът отхвърля и искането за отнемане на оръжията, защото те са били отчуждени към момента на искането от комисията. Затова ще се отнемат получените от продажбата пари.

Ще се конфискуват и парите от продажба на част от леките коли.

От една от фирмите под контрола на Галеви няма да бъдат отнети колите, които са нейна собственост. Сделките са сключени от българския клон на компанията, но действителният собственик е офшорка, за която няма доказателства, че е на Пламен Галев и Ангел Христов.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

"Не сме получили решението на съда, не сме видели мотивите, но по това, което е изнесено като информация в медиите, сме категорични, че ще обжалваме", каза единият от адвокатите им Антоанета Винарова, която дори е очаквала съдът изцяло да отхвърли иска на КПКОНПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са си платили на политики Еднокнижници, На прокурори Цаци, на съдии, Ушевци, и хоп-Воала.....Освен това май са съдействали на *** при наркотрафика, та затова правеха прави пътеките им. Може и с нова самоличност да се ветреят по света. Ако са изнесни над 100 милиона-дреме им на *** глави че ще ги щипнат след 11 тодини с 2 милиона....
53
0
 
15
 
! Отговори
Хахахахаха преди 3 години
Продънена държава! Тотален фарс!
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен ги излъгаха че ще ги изкарат от страната и са ги убили ! Тия хора бяха поставени лица, нищо реално не зависише от тях,позьорставаха . Пуснаха тая версия че са избягали за да се носи легендата .Дори преди няколко години пуснаха в жълтите вестници стари снимки на някакъв плаж уж че това е сега .
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такава държава!
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провериха ли дали са в чекмеджето на един еднокнижник от Банкя:)?
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кешът го няма, парцалките и старите коли са без стойност.
48
5
 
3
 
! Отговори
Да питат преди 3 години
адвокатката им,сестра Галева,Мая Костинбродска,убита от системата и разкрилаконопени ниви,бъркаща чушкопек с казан за ракия,изправящата се "нивеляшка"търсеща да гони мутри.Да, ***(ни)я има и тежка бойна биография с ТЕЦовете,голям бой,а сметките не падат,явно боят бе рекламен.Дано да се промъкне в НС,тогава цирковете там ще затъмнят всякакви реалитита по ТВ,но ще трябва да сиправят заседанията вечер,за да гледаме на живо,а не на запис.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като приключа делата, които водя срещу частно лице, ще заведа дела срещу държавата, ако се наложи и в Страсбург, защото институциите работят с години закъснение върху съдебните казуси.
46
3
 
14
 
! Отговори
DDD преди 3 години
"Човека взе парите, каза чакай малко, качи се в самолета, дръжте му петите!...". А какво става с чекмеджето? Пълни ли се, пълни ли се?...
45
2
 
5
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Няма Власт,която ще изпусне хора,които я хранят и корумпират!Сегашната не е затъгувала за Галеви,значи "други" са цоцали от тях!По адвокатите ще ги познаете и по смешния плач за разни арестувани или забегнали олигарси! Баневи,Арабаджиеви,Стайкови,Бобокови...Ако наистина са "гушили" Борисов, нямаше да са в кауша,а в Занзибар на плаж!"Чекмеджетата и кюлчетата от Фейсбук" не са като истински изпразнените банкови сметки на Галеви,Како Сийке....
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Позьорщина
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добро утро, Гергино!
42
0
 
13
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Сбърканата политика още от началото на "прехода" създаде невроятната корупция и криминална престъпност по всичките етажи на власта....Не се надявайте нещо да се оправи...на тоя етап!
41
0
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Що им не эемат ония счупени тирове, с регистрация КН де пише Gabika на кабината???!
40
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казват, че държавата е по-силна от всеки бандит. Може, но не и нашата. Самата тя е превзета от бандитите на всички нива.
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хунтата и тия пари е прибрала, да запълни някое чекмедже.
38
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква изненада!!! Вие за бавни ли ги мислите?
37
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайте след изборите да не изтървете париците и имотите на Тиквето!
36
7
 
16
 
! Отговори
аДвокат на мутрите преди 3 години
Питайте адвокатката им Мая Манолова къде са!
35
0
 
5
 
! Отговори
чудо начи преди 3 години
Хахахааа ади е!?!Не може да бъде